Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Τράπεζες και Coca Cola έβαλαν τέλος στο ανοδικό σερί – Χαμηλός ο τζίρος

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Τράπεζες και Coca Cola έβαλαν τέλος στο ανοδικό σερί – Χαμηλός ο τζίρος
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Και σήμερα η πίεση στις τράπεζες επηρέασε την αγορά. Μάλιστα ενώ το κλίμα στις αγορές της Ευρώπης ήταν σταθεροποιητικό και οριακά πτωτικό, εμείς είχαμε μεγαλύτερη υποχώρηση. Συνέβαλε στην πτωτική κίνηση και η πτώση της Coca Cola. Προς το τέλος πήγε να βελτιωθεί η εικόνα λόγω Νέας Υόρκης, η οποία άνοιξε σταθεροποιητικά. Ο τζίρος πάντως και σήμερα εξαιρετικά χαμηλός. Τελικά κλείσαμε με απώλειες 0,47% με το χαμηλό ημέρας στο -0,80% και την αξία συναλλαγών πάνω από τα 67 εκατ. ευρώ αλλά με πακέτα 5,6 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως είχαν προηγηθεί έξι ανοδικές συνεδριάσεις.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ξεχώρισε η συγκεκριμένη καθώς παρά την πτώση της αγοράς αυτή είχε σημαντική άνοδο και με καλό όγκο. Στα 2,06 ευρώ και στο +4,04%.

MOTOR OIL: Η μετοχή θεωρούμε πως δίνει ευκαιρίες για είσοδο, αλλά ίσως δώσει και καλύτερες τιμές στα τέλη Αυγούστου, ή αρχές Σεπτέμβρη, όταν θα έχουν γίνει και οι εκροές λόγω της εξόδου της από τον MSCI Greece Standard. Στα 21,40 ευρώ και στο -0,37%.

CENERGY: Ξανά σε νέα ιστορικά υψηλά η μετοχή, δεν καταλαβαίνει από πτώσεις και τέτοια. Η αποτίμηση πάνω από αυτή της Viohalco και η μόνη του ομίλου που εδώ και πολλούς μήνες ξεχωρίζει. Οι άλλες εισηγμένες του ομίλου Στασινόπουλου στο περιθώριο. Στα 10,06 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +2,65%.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Προσπαθεί να επανέλθει μετά την πτώση, αλλά χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια και να φτιάξει πάλι το προφίλ της αφού, οι μέτοχοι (οι νέοι) έχουν αρκετά παράπονα από την πορεία της στο ταμπλό τους τελευταίους μήνες. Στα 7,6320 ευρώ και στο +2,20%.

AUTOHELLAS: Με τη βοήθεια των τελικών δημοπρασιών στο +2,35% και στα 11,32 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Προσπάθησε η ΑΛΦΑ, η οποία γύρισε πρώτη σε θετικό έδαφος, αλλά δεν τα κατάφερε και έκλεισε με απώλειες 0,75%. Κάτω από τα 8 ευρώ και πάλι η Εθνική και με απώλειες 1,97%, στο -1,15% η Πειραιώς και στο -0,75% η Eurobank, στην οποία έδωσαν μάχη οι αγοραστές στις τελικές δημοπρασίες.

COCA COLA: Με καλή πτώση και επηρέασε την αγορά λόγω βαρύτητας.

ΟΤΕ: Παλιά βλέπαμε πίεση στις τελικές δημοπρασίες. Τώρα βλέπουμε το αντίθετο. Στα 15,23 ευρώ και στο +0,20% που ήταν και υψηλό ημέρας.

ΤΙΤΑΝ: Διατηρεί την καλή της συμπεριφορά και παραμένει κοντά στα ιστορικά υψηλά και μάλλον δείχνει έτοιμη να γράψει νέα.

QUEST: Και σήμερα μεγάλη εντολή αγοράς άνω των 60 χιλ. τεμαχίων στα 5,25 ευρώ.

DIMAND: Νέα υψηλά 4 μηνών έγραψε σήμερα η μετοχή. Στα 9,69 ευρώ και στο +4,53%.

INTRAKAT: Η σταθερότητα της μετοχής είναι εντυπωσιακή. Παρά τα μεγάλα κέρδη που έχουν οι επενδυτές, οι όποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, βρίσκουν απέναντι πρόθυμους αγοραστές, οι οποίοι απορροφούν με ευκολία όσα χαρτιά και αν βγαίνουν.

REVOIL: Καλή εικόνα σήμερα από τη μετοχή. Επιβεβαιώθηκε στις τελευταίες συνεδριάσεις η στήριξη πέριξ των 1,70 ευρώ. Έχει ένα χάσμα λίγο πιο πάνω από το σημερινό κλείσιμο που άφησε την ημέρα της μεγάλης πτώσης της αγοράς. Δυστυχώς από την είσοδο του επενδυτή που είδαμε μία καλή κίνηση τότε, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Έχει χάσει σχεδόν όλη την άνοδο. Στα 1,80 ευρώ και στο +4,05% με καλό όγκο για τα δεδομένα της.

Q&R: Με αρκετό όγκο σήμερα η μετοχή, για τα δεδομένα της συνεδρίασης και με άνοδο 4,99%.

ΚΕΚΡΟΨ: Στο -6,91% και στα 1,4150 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης