Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ώρα της αντεπίθεσης - Ο ρωσικός στρατός δημιουργεί ειδικά σώματα σε Kursk, Belgorod και Bryansk - Τρόμος στην Ουκρανία

Η ώρα της αντεπίθεσης - Ο ρωσικός στρατός δημιουργεί ειδικά σώματα σε Kursk, Belgorod και Bryansk - Τρόμος στην Ουκρανία
Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας συγκροτεί συντονιστικό συμβούλιο για θέματα στρατιωτικής ασφάλειας στις παραμεθόριες περιοχές
Το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας κηρύσσει την αντεπίθεση απέναντι στο καθεστώς του Κιέβου και συγκροτεί ειδικά σώματα στρατευμάτων με ιδιαίτερο καθήκον την προστασία των περιοχών Belgorod, Bryansk και Kursk, που εσχάτως δέχονται ουκρανικές επιθέσεις.
Αυτό προκύπτει από στοιχεία του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας τα οποία δόθηκαν στη δφημοσιότητα μετά από συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου για τη Στρατιωτική Ασφάλεια στα Συνοριακά Εδάφη που πραγματοποιήθηκε από τον Υπουργό Άμυνας Andrei Belousov.
H επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου άμυνας της Μόσχας σημειώνει ότι «ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και οι διοικητές των ομάδων Belgorod, Kursk και Bryansk είναι υπεύθυνοι για την προστασία των πολιτών και των εδαφών από επιθέσεις από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και άλλα μέσα επίθεσης».

Ενιαίο επιχειρησιακό κέντρο

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ιδρύσει προ ημερών το αρμόδιο, συντονιστικό συμβούλιο για θέματα στρατιωτικής ασφάλειας στις παραμεθόριες περιοχές, στον απόηχο της ουκρανικής εισβολής στην περιφέρεια του Kursk.
Στην πρώτη συνεδρίαση του επιχειρησιακού κέντρου προήδρευσε ο υπουργός Άμυνας Andrei Belousov, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
«Με διαταγή μου, δημιουργήθηκε από Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας το Συντονιστικό Συμβούλιο για θέματα στρατιωτικής ασφάλειας στις συνοριακές περιοχές Belgorod, Bryansk και Kursk. Στόχος του είναι να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της συνολικής υποστήριξης για ομάδες στρατευμάτων με καθήκοντα την προάσπιση των κρατικών συνόρων, την προστασία του εδάφους και του πληθυσμού των περιοχών», τόνισε σχετικά με τη συγκρότηση του νέου οργάνου ο Ρώσος ΥΠΑΜ.
Το Συμβούλιο θα είναι υπεύθυνο για την αποστολή στρατευμάτων, τη διυπηρεσιακή συνεργασία, και τον συντονισμό των εκκενώσεων.
Θα συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
Ταυτόχρονα, το Γενικό Επιτελείο θα διατηρήσει τον επιχειρησιακό έλεγχο των στρατευμάτων στα σύνορα.
Ο Belousov αναμένει μια άμεση έκθεση από το πεδίο στο πλαίσιο του συντονιστικού συμβουλίου.

H καταστροφή των Ουκρανών στο Kursk σε αριθμούς - Νεκροί 4.130 στρατιώτες 

Οι Ουκρανικές δυνάμεις έχασαν σε 14 ημέρες στο Kursk, 
περισσότερους από 4.130 στρατιωτικούς, 58 άρματα μάχης, 27 οχήματα μάχης πεζικού, 50 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 299 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 131 αυτοκίνητα, 27 πυροβολικά, 5 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 7 εκτοξευτές πυραυλικών συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων 3 HIMARS και 1 MLRS MLRS, 6 σταθμούς για τον EW, 4 μονάδες μηχανικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων 2 οχημάτων μηχανικής εκκαθάρισης και 1 εγκατάσταση εκκαθάρισης ναρκών UR-77.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης