Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η παράνομη παρουσία Αμερικανών δημοσιογράφων στο Kursk, αποδεικνύει περίτρανα την εμπλοκή των ΗΠΑ στη σύγκρουση

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η παράνομη παρουσία Αμερικανών δημοσιογράφων στο Kursk, αποδεικνύει περίτρανα την εμπλοκή των ΗΠΑ στη σύγκρουση

Έντονη διαμαρτυρία για την παρουσία Αμερικανών δημοσιογράφων

Σχετικά Άρθρα
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτυρήθηκε στην επιτετραμμένη των ΗΠΑ στη Ρωσία Stephanie Holmes για παράνομη είσοδο Αμερικανών ρεπόρτερ στην περιοχή του Kursk, όπως ανακοινώθηκε.
«Η Holmes κλήθηκε στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών στις 20 Αυγούστου και της εκδόθηκε έντονη διαμαρτυρία σε σχέση με τις προκλητικές ενέργειες Αμερικανών ρεπόρτερ, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στην περιοχή του Kursk για προπαγανδιστική κάλυψη των εγκλημάτων του καθεστώτος του Κιέβου, καθώς και τα αναδυόμενα στοιχεία για τη συμμετοχή ενός αμερικανικού PMC στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων κατά την εισβολή τους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε το υπουργείο στο Telegram.
«Τονίστηκε ότι τέτοιες ενέργειες, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden ότι φέρεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση στη Ρωσία από Ουκρανούς νεοναζί, αποδεικνύουν ξεκάθαρα τη συμμετοχή των ΗΠΑ, ως άμεσος συμμετέχων στη σύγκρουση, στις κακόβουλες συνωμοσίες του Ουκρανού Zelensky», ανέφερε το υπουργείο.
Σύμφωνα με το υπουργείο, οι ρωσικές υπηρεσίες θα διεξαγάγουν ερευνητικές δραστηριότητες για να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τους Αμερικανούς δημοσιογράφους που εισήλθαν στην περιοχή του Kursk.
«Τονίστηκε πως σε ό,τι αφορά τους Αμερικανούς υπηκόους που εμπλέκονται σε αυτά τα εγκλήματα, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προβούν στις απαραίτητες ανακριτικές ενέργειες για την προσαγωγή τους στη δικαιοσύνη.
Επιπλέον, έγινε σαφές ότι όλοι οι ξένοι «ειδικοί» και μισθοφόροι που περνούν παράνομα τα σύνορα της χώρας μας γίνονται αυτόματα νόμιμος στρατιωτικός στόχος για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε το υπουργείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης