Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πολωνία και Ουγγαρία οι νέοι πρωταγωνιστές της ηλιακής ανάπτυξης στην Ευρώπη

Πολωνία και Ουγγαρία οι νέοι πρωταγωνιστές της ηλιακής ανάπτυξης στην Ευρώπη

Τους πρώτους επτά μήνες του έτους, η παραγωγή ηλεκτρισμού από ηλιακή ενέργεια στην Πολωνία ήταν 11,3 τεραβατώρες (TWh) και 5,8 TWh στην Ουγγαρία

Σχετικά Άρθρα

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακά πάρκα αυξάνεται ταχύτερα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή περιοχή, υπερβαίνοντας κατά πολύ τους ρυθμούς ανάπτυξης που παρατηρούνται τόσο σε πλουσιότερα όσο και σε πιο ηλιόλουστα μέρη της ηπείρου.
Κατά τη διάρκεια των πρώτων επτά μηνών του 2024, η παραγωγή ηλιακής ενέργειας κοινής ωφέλειας στους πέντε μεγαλύτερους παραγωγούς ηλιακής ενέργειας στην Κεντρική/Ανατολική Ευρώπη - Αυστρία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ρουμανία και Πολωνία - αυξήθηκε κατά 55% από τους ίδιους μήνες του 2023, σύμφωνα με στοιχεία της Ember.
Αυτός είναι πάνω από το διπλάσιο του ρυθμού ανάπτυξης για την Ευρώπη συνολικά και ξεπερνά κατά πολύ τους ρυθμούς που σημείωσαν οι πέντε μεγαλύτερες ηλιακές γεννήτριες στη Δυτική Ευρώπη, τη Νότια Ευρώπη και τη Βόρεια Ευρώπη την ίδια περίοδο.

Δυναμικότητα παραγωγής

Οι πέντε κορυφαίοι παραγωγοί ηλιακής ενέργειας της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης έχουν επίσης επεκτείνει τη δυναμικότητα ηλιακής παραγωγής ταχύτερα από τους υπόλοιπους της περιοχής από το 2019, ανοίγοντας το δρόμο για συνεχή αύξηση της ηλιακής παραγωγής σε μία από τις πιο βιομηχανοποιημένες περιοχές της Ευρώπης.
Η Πολωνία και η Ουγγαρία είναι μακράν οι πιο σημαντικοί μοχλοί της ανάπτυξης ηλιακής ενέργειας σε κλίμακα χρηστικότητας στην Κεντρική/Ανατολική Ευρώπη.
Τους πρώτους επτά μήνες του έτους, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακή ενέργεια στην Πολωνία ήταν 11,3 τεραβατώρες (TWh) και 5,8 TWh στην Ουγγαρία.
Αυτά τα στοιχεία παραγωγής αυξήθηκαν κατά 33,3% και 47,7%, αντίστοιχα, από τις ίδιες περιόδους το 2023, σύμφωνα με την Ember, και κατατάσσονται μεταξύ των ταχύτερων ρυθμών ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη.
Σε απόλυτους όρους παραγωγής, αυτοί οι αριθμοί παραγωγής κατατάσσονται επίσης σε υψηλό βαθμό μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών
Οι πέντε μεγαλύτεροι παραγωγοί ηλιακής ενέργειας στην περιοχή της Κεντρικής/Ανατολικής Ευρώπης αύξησαν τη συλλογική ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ηλιακή ενέργεια κατά μόλις 10% λιγότερο μέχρι στιγμής φέτος από τους πέντε μεγαλύτερους παραγωγούς ηλιακής ενέργειας στη Δυτική Ευρώπη - Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία και Ελβετία.
Η ικανότητα των εθνών σε όλη την Κεντρική/Ανατολική Ευρώπη να ανταγωνιστούν με πλουσιότερες οικονομίες στη Δυτική Ευρώπη όσον αφορά την ηλιακή ανάπτυξη υπογραμμίζει πόσο προσιτές έχουν γίνει οι ηλιακές εγκαταστάσεις σε σχέση με άλλες μορφές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης