Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνία Netanyahu - Starmer: Το Ηνωμένο Βασίλειο αναγνωρίζει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, αλλά ζητεί κατάπαυση του πυρός

Επικοινωνία Netanyahu - Starmer: Το Ηνωμένο Βασίλειο αναγνωρίζει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, αλλά ζητεί κατάπαυση του πυρός

Σχέδιο αποκλιμάκωσης περιελάμβανε η συνομιλία των δύο πρωθυπουργών

Σχετικά Άρθρα
Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu μίλησε με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Keir Starmer την Τετάρτη (20/8/2024).
Ο Starmer εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των έξι ομήρων των οποίων οι σοροί ανασύρθηκαν από τη Γάζα το πρωί της ίδιας ημέρας, συμπεριλαμβανομένου ενός Ισραηλινο-Βρετανού υπηκόου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Οι δυο τους «συζήτησαν επίσης τις διπλωματικές προσπάθειες για την εξασφάλιση κατάπαυσης του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων», προσθέτει, και συζήτησαν την επείγουσα ανάγκη για περιφερειακή αποκλιμάκωση καθώς «ο αντίκτυπος του εσφαλμένου υπολογισμού θα είχε μεγάλο κόστος για όλες τις πλευρές».
Ο Starmer επανέλαβε τη δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και είπε ότι «θα συνεχίσει να εργάζεται με τους εταίρους για την υποστήριξη της περιφερειακής ασφάλειας».
Τέλος, προέτρεψε τον Netanyahu να διασφαλίσει την αυξημένη παράδοση βοήθειας στη Γάζα και «να διασφαλίσει ότι το διεθνές δίκαιο τηρείται ανά πάσα στιγμή».
Δεν υπήρξε καμία άμεση δήλωση σχετικά με την κλήση από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης