Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kiyosaki: Χρεοκοπία! Τσουνάμι αόρατου πανικού έρχεται στις τράπεζες - Η οικονομία μας έχει γ...

Kiyosaki: Χρεοκοπία! Τσουνάμι αόρατου πανικού έρχεται στις τράπεζες - Η οικονομία μας έχει γ...
«Η οικονομία μας έχει γ..., στραφείτε σε Χρυσό, Ασήμι και Bitcoin»
Μια και μόνο λέξη χαρακτηρίζει την τρέχουσα κατάσταση στις αγορές, o γνωστός οικονομολόγος και συγγραφέας Robert Kiyosaki και αυτή δεν είναι άλλη από τη «χρεοκοπία».
Μέσα σε ένα και μόνο tweet ο γνωστός οικονομικός αναλυτής κατάφερε ουσιαστικά να συμπυκνώσει το επερχόμενο κραχ που κατά τη γνώμη του είναι αναπόφευκτο:


Ακολούθως, ο συγγραφέας του περίφημου best seller «Rich Dad Poor Dad» προχωράει σε μία ενδιαφέρουσα αντίστιξη, προσπαθώντας να αναλύσει τη σύγχρονη λειτουργία των αγορών, με ανάρτησή του στο Twitter.
«Οι ... "πανικοί" στις κεφαλαιαγορές είναι ορατοί», λέει ο Kiyosaki.
Εξηγεί, δε, ότι κάτι τέτοιο, σημαίνει «ότι όλοι γνωρίζουν πότε οι αγορές μετοχών, ομολόγων ή ακινήτων καταρρέουν».

Τσουνάμι αόρατου πανικού έρχεται στις τράπεζες

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τις τράπεζες, ισχυρίζεται ο ευγνωσμένος αναλυτής αγορών.
«Οι πανικοί στις τράπεζες είναι αόρατοι» εξηγεί στην ανάρτησή του.
Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα πότε η τράπεζά τους είναι σε πτώχευση, επισημαίνει, φωτίζοντας το φαινόμενο της μετατροπής των σύγχρονων αγορών σε .. καζίνο.
Αναδεικνύει όμως έτσι και την άγνοια υποτυπωδών οικονομικών εκ μέρους της μεγάλης πλειοψηφίας του κοινού.
Κι εξηγεί για την επερχόμενη χρεοκοπία των τραπεζών:
«Γι' αυτό υπάρχει ασφάλιση της FDIC...
Εάν η τράπεζά σας καταρρεύσει, έως και 250.000 $ από τις αποταμιεύσεις σας είναι ασφαλείς.
ΓΙΑΤΙ να ρισκάρετε;»

Η οικονομία μας έχει γ... - Στραφείτε σε Χρυσό, Ασήμι και Bitcoin

Έτσι, ο Kiyosaki διερευνά τις βέλτιστες λύσεις στο επερχόμενο τραπεζικό κραχ, υποδεικνύοντας τα γνωστά ... περιουσιακά καταφύγια, των οποίων είναι διαπρύσιος κήρυκας εδώ και αρκετά χρόνια.
Και αυτό, διότι έχει προώρως διαβλέψει την κατάρρευση του δολαρίου και το παρεπόμενο χρηματοπιστωτικό τσουνάμι που αυτή θα επιφέρει.
Διόλου τυχαία, άλλωστε δεν είναι η λιτή, άσεμνη αλλά αποκαλυπτική του αποστροφή: «Η οικονομία μας έχει γ..»
Συνοψίζει λοιπόν: «ΓΙΑΤΙ να μην γίνετε έξυπνοι και να κρατήσετε μερικά από τα κεφάλαια σας σε ... "πραγματικά χρήματα"…. Χρυσό, ασήμι και Bitcoin;
Να προσέχετε, Η οικονομία μας έχει γ...»

Η ανάρτηση του Robert Kiyosaki: 


«Θα χαθούν αποταμιεύσεις σε δολάρια, νέα κατάρρευση στις αγορές μετά τις 23 Αυγούστου»

Μόλις λίγες ημέρες πριν, εν μέσω συνεχών προειδοποιήσεων σχετικά με την επικείμενη οικονομική κατάρρευση που πιστεύει ότι θα πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και τον υπόλοιπο κόσμο, ο Robert Kiyosaki εξέφρασε πρόσφατα μια προειδοποίηση προς όσους αποταμιεύουν χρήματα σε δολάρια , αναφέροντας χαρακτηριστικά τους ότι αντιμετωπίζουν «σοβαρό πρόβλημα»
Πράγματι, ο δημοφιλής επενδυτής και συγγραφέας του βιβλίου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις «Rich Dad Poor Dad» επεσήμανε ότι όσοι αποταμιεύουν στο αμερικανικό νόμισμα έχουν σοβαρό πρόβλημα, σε συνέντευξή του τον ιδρυτή της Miles Franklin Precious Metals Andy Schectman για ένα επεισόδιο του The Rich Dad Channel στις 14 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τον Kiyosaki, το ισχυρό δολάριο «έδωσε τη δυνατότητα στο χρηματιστήριο να κατακτήσει ιστορικά υψηλά κέρδη.
Οταν μιλάμε για τη φούσκα στις αγορές, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτή είναι τριπλή: στις μετοχές, τα ομόλογα και σε κάθε... χάρτινο περιουσιακό στοιχείο, τα ακίνητα και το δολάριο.
Αυτή θα σκάσει καταρρεύσει, επισημαίναι
Προειδοποιεί  συγκεκριμένα όσους έχουν αποταμιεύσεις στο αμερικανικό νόμισμα:
«Όλοι όσοι αποταμιεύετε εκεί έξω (σε δολάρια), αυτή τη στιγμή για ήμουν ιδιαίτερα προσεκτικός γιατί αν εξακολουθείτε να πιστεύετε στη δύναμη του δολαρίου, έχετε σοβαρό πρόβλημα. (…)
Εάν εξοικονομείτε χρήματα επενδύοντας σε 401k (αποταμιευτικός λογαριασμό) ή IRA (τον συνταξιοδοτικό λογαριασμό) , θα σας θεωρούσα ήδη χαμένούς... και δεν το θέλω αυτό.
Οπότε κυρίες και κύριοι, αυτή είναι η πιο κρίσιμη στιγμή στην ιστορία».
Επιπλέον, o Kiyosaki  επεσήμανε ότι πολλοί άνθρωποι σήμερα φαίνεται να αγνοούν «τον πληθωρισμό που τρέχει με ιλιγγιώδεις ταχύτητες και όλα τα… ανόητα (για αυτούς..) πράγματα που συμβαίνουν στην οικονομία», οπότε η προσπάθεια να τους εκπαιδεύσει και να τους κάνει να αλλάξουν τις καθιερωμένες πεποιθήσεις και πρακτικές τους θα ήταν πολύ δύσκολο έργο ή , στα λόγια του:
«Το ρητό που έχω είναι ''μην μαθαίνεις γουρούνια να τραγουδούν. Είναι χάσιμο του χρόνου σου, και ενοχλεί εν τέλει... το γουρούνι’’».
Εάν μιλάτε με γουρούνια στο σπίτι, μην τα μάθετε να τραγουδούν γιατί θα χάσετε τον χρόνο σας.
Εξακολουθούν να πιστεύουν στο να πηγαίνουν στο σχολείο, να βρουν δουλειά, να εξοικονομήσουν χρήματα, να πληρώσουν φόρους, να εξυπηρετούν το χρέος το χρέος τους και να επενδύσουν αποταμιευτικούς λογαριασμούς.
Θα είναι οι μεγαλύτεροι χαμένοι σήμερα».
O Kiyosaki έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό για τη φθίνουσα αξία του δολαρίου το οποίο έχει να αντιμετωπίσει έναν ολοένα αναδυόμενο νομισματικό πόλεμο, επισημαίνοντας πιο πρόσφατα ότι η ήδη δεινή κατάσταση θα χειροτέρευε, ιδιαίτερα καθώς τα σχολεία, κατά την άποψή του, αποτυγχάνουν στη διδασκαλία οικονομικών γνώσεων.
Επιπλέον, έχει υποστηρίξει την έξοδο από το «ψεύτικο» χρήμα και τις τράπεζες και επενδύει σε περιουσιακά στοιχεία όπως το κρυπτονόμισμα Bitcoin (BTC) και πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός και το ασήμι, θεωρώντας τα τον καλύτερο τρόπο προστασίας του πλούτο ενάντια σε ποιες «εγκληματικές» πολιτικές των κτβερνήσεων και των  οικονομικών αρχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης