Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ πωλούν πυραύλους και χειροκίνητα αντιαρματικά συστήματα Javelin στις Ένοπλες Δυνάμεις της Αυστραλίας

Οι ΗΠΑ πωλούν πυραύλους και χειροκίνητα αντιαρματικά συστήματα Javelin στις Ένοπλες Δυνάμεις της Αυστραλίας

Η παράδοση νέων πυραύλων στο σύστημα αεράμυνας Javelin θα βελτιώσει την ικανότητα της Αυστραλίας να αντιμετωπίζει τρέχουσες και μελλοντικές απειλές

Σχετικά Άρθρα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν την πιθανή πώληση πυραύλων για τα χειροκίνητα αντιαρματικά συστήματα Javelin στις Αυστραλιανές Ένοπλες Δυνάμεις.
Αυτό ανέφερε το Γραφείο Αμυντικής Συνεργασίας και Ασφάλειας του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.
Η απόφαση προβλέπει τη δυνατότητα προμήθειας 350 πυραύλων και συναφούς εξοπλισμού και υλικών με εκτιμώμενο κόστος 100 εκατομμυρίων δολαρίων.
Οι κατευθυνόμενοι πύραυλοι θα παραδοθούν στην έκδοση FGM-148F.
Η πιθανή πώληση περιλαμβάνει επίσης τεχνική υποστήριξη και άλλα σχετικά στοιχεία εφοδιαστικής και λογισμικού.
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε τελευταία φορά την πώληση 255 πυραύλων Javelin FGM-148F στην Αυστραλία τον Μάρτιο του 2023.
Το εκτιμώμενο κόστος τους, συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής υποστήριξης και συντήρησης, υπολογίστηκε σε 60,18 εκατομμύρια δολάρια.
Η παράδοση νέων πυραύλων στο σύστημα αεράμυνας Javelin θα βελτιώσει την ικανότητα της Αυστραλίας να αντιμετωπίζει τρέχουσες και μελλοντικές απειλές.
Η Αυστραλία είναι ένας από τους σημαντικότερους συμμάχους των ΗΠΑ στον Δυτικό Ειρηνικό.
Το Javelin είναι ένα φορητό από άνθρωπο αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα τρίτης γενιάς που κατασκευάζεται από τις Raytheon και Lockheed Martin.
Ανήκει στο οπλικό σύστημα «φωτιά και ξεχάστε».
Ο πύραυλος FGM-148 διαθέτει ανιχνευτή υπέρυθρων, επομένως ο χειριστής του συστήματος πυραύλων δεν χρειάζεται να παρακολουθεί και να προσαρμόζει την πτήση ενός πυραύλου μετά την εκτόξευση το κάνει ανεξάρτητα.
Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει τεθωρακισμένα οχήματα και μπορεί επίσης να εμπλέξει εναέριους στόχους σε χαμηλό ύψος (ελικόπτερα και UAV).
Η έκδοση FGM-148F του πυραύλου εκτοξεύτηκε τον Μάιο του 2020.
Είναι εξοπλισμένα με μια προηγμένη κεφαλή πολλαπλών χρήσεων, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς κεφαλής που έχει σχεδιαστεί για να διεισδύει στην τρέχουσα και μελλοντική θωράκιση οχημάτων μάχης, συμπεριλαμβανομένων αυτών με αντιδραστική θωράκιση, και διαθέτουν κατακερματισμένο μεταλλικό σώμα για αύξηση της αποτελεσματικότητας της καταστροφής ανθρώπινου δυναμικού και ελαφρών οχημάτων με τη δημιουργία θραυσμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης