Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι στην συνοριακή γραμμή της Γερμανίας για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι στην συνοριακή γραμμή της Γερμανίας για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης
Παρά το ρεκόρ εισροής σχεδόν 128.000 παράνομων μεταναστών πέρυσι, οι φετινοί αριθμοί έχουν μειωθεί
Σχετικά Άρθρα
Οι έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα θα συνεχιστούν γύρω από τη Γερμανία έως ότου μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των παράνομων μεταναστών, δήλωσε τη Δευτέρα η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον αρχηγό της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας στο Ρόστοκ.
Αν και οι αριθμοί έχουν αρχίσει να μειώνονται, παραμένουν υψηλότεροι από τα προηγούμενα χρόνια.
«Δεν είμαι διατεθειμένος να δεχτώ αυτούς τους αριθμούς», τόνισε η Faeser.
Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών φέρεται να είναι απογοητευμένο από την άνιση κατανομή των προσφύγων σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με τη Sueddeutsche Zeitung.
Η Faeser επεσήμανε ότι μόνο λίγες χώρες επωμίζονται το μεγαλύτερο μέρος του μεταναστευτικού βάρους.
Επιβεβαίωσε επίσης ότι οι υφιστάμενοι έλεγχοι στα σύνορα με την Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Αυστρία και την Ελβετία θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι την εφαρμογή του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου που εγκρίθηκε την άνοιξη.
Ωστόσο, αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει αρκετούς ακόμη μήνες, με το νωρίτερο τέλος των ελέγχων να αναμένεται τον Ιούνιο του 2025.
Παρά το ρεκόρ εισροής σχεδόν 128.000 παράνομων μεταναστών πέρυσι, οι φετινοί αριθμοί έχουν μειωθεί, με 53.000 παράνομες εισόδους να έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής — μείωση 16 τοις εκατό σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Οι γερμανικές αρχές αποδίδουν αυτή τη μείωση εν μέρει στους επανεισαχθέντες συνοριακούς ελέγχους.
Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία αναφέρει ότι οι περισσότερες παράνομες εισόδους πραγματοποιούνται μέσω της Πολωνίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας.
Οι σταθεροί έλεγχοι στα σύνορα με την Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία και την Ελβετία εισήχθησαν αρχικά στις 16 Οκτωβρίου, μετά την προηγούμενη αποκατάσταση των ελέγχων στα αυστριακά σύνορα.
Η απόφαση ελήφθη καθώς οι γερμανικές αρχές παρατήρησαν μια αυξανόμενη εισροή προσφύγων και αυξημένες δραστηριότητες λαθρεμπορίου ανθρώπων κατά μήκος αυτών των διαδρομών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης