Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Blinken και η αντιπολίτευση του Ισραήλ πιέζουν για εκεχειρία την ώρα που ο Ισραηλινός στρατός εντείνει τις επιθέσεις στη Γάζα

Ο Blinken και η αντιπολίτευση του Ισραήλ πιέζουν για εκεχειρία την ώρα που ο Ισραηλινός στρατός εντείνει τις επιθέσεις στη Γάζα

Ο Blinken ενημέρωσε τον Αιγύπτιο ηγέτη για το αποτέλεσμα της επίσκεψής του στο Ισραήλ και υπογράμμισε τη δέσμευση των ΗΠΑ να επιτύχουν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

Σχετικά Άρθρα
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken έφτασε στο Κατάρ στο πλαίσιο μιας περιοδείας στη Μέση Ανατολή για να προωθήσει τις συνομιλίες με στόχο τον τερματισμό του 10 μηνών πολέμου στη Γάζα.
Ο Blinken πρόκειται να συναντηθεί με τον Εμίρη του Κατάρ μετά από τις στάσεις στην Αίγυπτο και το Ισραήλ.
Νωρίτερα την Τετάρτη (20/8/2024) ο πρόεδρος της Αιγύπτου προειδοποίησε για τον κίνδυνο να επεκταθεί περιφερειακά ο πόλεμος στη Γάζα με τρόπο «δύσκολο να φανταστεί κανείς».
Η συνάντηση με τον κορυφαίο διπλωμάτη των ΗΠΑ στο Ελ-Αλαμέιν, στη βόρεια Αίγυπτο, όπου οι δύο πλευρές εξέτασαν τις προσπάθειες διαμεσολάβησης από την Αίγυπτο, το Κατάρ και τις ΗΠΑ για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα και την ανταλλαγή αιχμαλώτων, ανέφερε η αιγυπτιακή προεδρία σε δήλωση.
Ο Blinken ενημέρωσε τον Αιγύπτιο ηγέτη για το αποτέλεσμα της επίσκεψής του στο Ισραήλ και υπογράμμισε τη δέσμευση των ΗΠΑ να επιτύχουν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, ανέφερε η δήλωση.
Συναντήθηκε επίσης με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι ο επόμενος γύρος συνομιλιών για την κατάπαυση του πυρός «θα δει μια γνήσια ισραηλινή πολιτική βούληση για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα».
Ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης Yair Lapid ζήτησε να τερματιστούν οι προσπάθειες του πρωθυπουργού Netanyahu να «σαμποτάρει» τις συνομιλίες με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα και συμφωνία ανταλλαγής ομήρων με τη Hamas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης