Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώην βουλευτής του AfD: Η γερμανική κυβέρνηση προτιμά να διαλύσει την οικονομία παρά να μειώσει τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Πρώην βουλευτής του AfD: Η γερμανική κυβέρνηση προτιμά να διαλύσει την οικονομία παρά να μειώσει τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
«Μην περιμένετε καμία συνέχιση μιας σοβαρής έρευνας για τις επιθέσεις στο Nord Stream»
Σχετικά Άρθρα
Η κυβέρνηση του Olaf Scholz θα συνεχίσει να δανείζεται στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές και να χρηματοδοτεί την πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας παρά το γεγονός ότι πνίγει τη γερμανική οικονομία, δήλωσε στο Sputnik ο Dr Gunnar Beck, πρώην βουλευτής του κόμματος "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (AfD).
Υπενθυμίζεται πως η επιστολή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Christian Lindner, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 17 Αυγούστου, ανέφερε ότι από το 2025 και μετά δεν θα υπάρχουν πρόσθετα κονδύλια στον προϋπολογισμό για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας.
Αυτό προκάλεσε θύελλα επικρίσεων στα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης. Η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο μετά τις ΗΠΑ, δεσμεύοντας μέχρι σήμερα πάνω από 10,2 δισ. ευρώ σε όπλα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο του Κιέλου.
«Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι η μείωση της οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία που υπαινίχτηκε από τον Γερμανό υπουργό την περασμένη εβδομάδα δεν θα προχωρήσει. Η Γερμανία δεν θα μειώσει αυτή τη βοήθεια στην Ουκρανία», δήλωσε στο Sputnik ο Dr Gunnar Beck, δικηγόρος και ακαδημαϊκός που ειδικεύεται στο δίκαιο της ΕΕ.
«Η γερμανική κυβέρνηση απλώς θα συνεχίσει να δανείζεται στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, να αυξήσει τους φόρους και να καταπνίξει την οικονομία», πρόσθεσε.
«Αυτό κάνουν λίγο πολύ οι περισσότερες δυτικές κυβερνήσεις, αλλά η γερμανική κυβέρνηση σε όλο και πιο επικίνδυνο βαθμό, επειδή και η Γερμανία χρηματοδοτεί σε μεγάλο βαθμό την ΕΕ», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η Γερμανία θα υπερασπιστεί τη δυτική πολιτική και οικονομική τάξη «μέχρι το τελευταίο ευρώ».
«Η Γερμανία δεν είναι μια πλήρως κυρίαρχη χώρα», τόνισε, και «η πολιτική ελίτ της δεν προστατεύει το εθνικό συμφέρον».
«Δεν υπάρχει λόγος να υποθέσουμε ότι η γερμανική κυβέρνηση ενδιαφέρεται σοβαρά να αποκαλύψει την αλήθεια για το ποιος βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις στο Nord Stream», ανέφερε ακόμη ο Dr Gunnar Beck. «Η Γερμανία ξεκίνησε έρευνα για τις επιθέσεις δολιοφθοράς στο North Stream πολύ αργότερα από οποιαδήποτε άλλη ενδιαφερόμενη χώρα».
Πρόσθεσε ότι η έρευνα ξεκίνησε μόνο «υπό σημαντική πίεση του κοινού» και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von Der Leyen, πρώην υπουργός Άμυνας της Γερμανίας «απέτρεπε με συνέπεια οποιαδήποτε έρευνα σε επίπεδο ΕΕ».
«Η γερμανική κυβέρνηση υποκύπτει τακτικά στη διεθνή πίεση τόσο από την ΕΕ όσο και από τις ΗΠΑ», σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι πρόθυμη να διεκδικήσει το εθνικό συμφέρον.
«Μην περιμένετε καμία συνέχιση μιας σοβαρής έρευνας για τις επιθέσεις στο Nord Stream», προειδοποίησε. «Και μην περιμένετε καμία σημαντική αλλαγή στη γερμανική εξωτερική πολιτική», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης