Τελευταία Νέα
Διεθνή

O αντιπερισπασμός στο Kursk απέτυχε – Βαριά ήττα για τους Ουκρανούς Toretsk, Pokrovsk – CIA: Τα όπλα ΗΠΑ ηττήθηκαν

O αντιπερισπασμός στο Kursk απέτυχε – Βαριά ήττα για τους Ουκρανούς Toretsk, Pokrovsk – CIA: Τα όπλα ΗΠΑ ηττήθηκαν
Μυστικές Υπηρεσίες Ρωσίας: ΗΠΑ, Βρετανία, Πολωνία συμμετείχαν στην επιχείρηση των Ουκρανών στο Kursk - Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Το μέτωπο στη ζώνη ειδικής επιχείρησης καταρρέει παντού, το Donbass πέφτει
(upd6) Μετά την εισβολή των Ουκρανών στο Kursk και τις συνεχιζόμενες επιθετικές ενέργειες των Ρώσων στο Donbass ειδικά στην περιφέρεια του Donetsk… εξάγονται ορισμένα βασικά συμπεράσματα
1)Ο αντιπερισπασμός στο Kursk των Ουκρανών απέτυχε, στόχος ήταν να υποχρεωθούν να μεταφέρουν οι Ρώσοι στρατεύματα από το Donbass για να προστατεύσουν την περιοχή του Kursk.
Αυτό δεν συνέβη από τους 717.000 Ρώσους στρατιώτες που βρίσκονται στην Ουκρανία μεταφέρθηκαν περίπου 8.000 ή 10.000.
2)Οι Ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν ακάθεκτες στο Donbass, οι Ουκρανοί έχουν αποδυναμωμένες άμυνες, ο στρατός βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης και η πτώση του Toretsk και του Pokrovsk είναι προ των πυλών.
Η πτώση του Pokrovsk θα είναι βαριά στρατηγική ήττα για τους Ουκρανούς.
3)Οι ισορροπίες δυνάμεων δεν έχουν αλλάξει, οι Ρώσοι έχουν πλήρως την πρωτοβουλία στο Donbass σαν οι Ουκρανοί να έχουν αποδεχθεί την μοίρα τους
Στο Kursk παρά την προέλαση των Ουκρανών που πλέον σταμάτησε κανένας στρατηγικός στόχος δεν επιτεύχθηκε, παρ΄ ότι συντονίστηκε από τις υπηρεσίες πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Πολωνίας
Αντιθέτως οι Ουκρανοί έχασαν στο Kursk στρατιώτες και εκατοντάδες οπλικά συστήματα άκρως απαραίτητα για την άμυνα του Donbass.
Είναι προφανές ότι η Ουκρανία μοιραία οδηγείται σε βαριά ήττα…
Αξιολογώντας τον τρόπο προέλαση των Ρώσων στο Donetsk το συμπέρασμα είναι νίκες με τις λιγότερες απώλειες…

Μυστικές Υπηρεσίες Ρωσίας: ΗΠΑ, Βρετανία, Πολωνία συμμετείχαν στην επιχείρηση των Ουκρανών στο Kursk

Η επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk προετοιμάστηκε με τη συμμετοχή των υπηρεσιών πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Πολωνίας, δήλωσε στην εφημερίδα Izvestia το γραφείο Τύπου της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών.
«Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk προετοιμάστηκε με τη συμμετοχή των υπηρεσιών πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, της Μεγάλης Βρετανίας και της Πολωνίας.
Επίσης στρατιωτικοί σύμβουλοι από τα κράτη του ΝΑΤΟ ειδικά Βρετανία και Γερμανία παρέχουν βοήθεια στη διαχείριση των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που έχουν εισβάλει στο ρωσικό έδαφος, τη χρήση από τους Ουκρανούς δυτικών μοντέλων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού», δήλωσε η Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών.
Σύμφωνα με τη ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών, οι χώρες του ΝΑΤΟ παρέχουν επίσης στον ουκρανικό στρατό δεδομένα δορυφορικών πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή της επιχείρησης.
Επίσης οι Ρώσοι εξήγησαν ότι λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης των ουκρανικών στρατευμάτων σε ορισμένα τμήματα της γραμμής επαφής μάχης στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, οι δυτικοί επιμελητές τους τελευταίους μήνες πίεσαν την Ουκρανία να μεταφέρει στρατιωτικές επιχειρήσεις βαθύτερα στο ρωσικό έδαφος, μεταξύ άλλων με στόχο να προκληθεί έξαρση του αντικυβερνητικού αισθήματος και να προκληθεί εσωτερικό χάος στην Ρωσία.
Στις 5:30 το πρωί της 6ης Αυγούστου, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πέρασαν στην επίθεση με στόχο να καταλάβουν εδάφη στην περιοχή του Kursk, η προέλασή τους ανακόπηκε, δήλωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Τόνισε ότι η επιχείρηση στην περιοχή του Kursk θα ολοκληρωθεί με ήττα του εχθρού και πρόσβαση στα κρατικά σύνορα.
Όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις 20 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια των μαχών στην κατεύθυνση του Kursk, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περισσότερους από 4.130 στρατιώτες και 58 άρματα μάχης.

Ο Ουκρανικός στρατός προέλασε σε βάθος 30 χιλιομέτρων στο ρωσικό έδαφος, σταμάτησε αλλά δεν ελέγχει την περιοχή

Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής Oleksandr Syrskyi έδειξε έναν χάρτη που απεικονίζει την κατάσταση στην περιφέρεια Kursk στις 20 Αυγούστου.
Κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνάντησης του Ουκρανικού Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών στις 20 Αυγούστου, ο Syrskyi μοιράστηκε έναν χάρτη που δείχνει την υποτιθέμενη τρέχουσα ουκρανική μπροστινή γραμμή στρατευμάτων (FLOT) στην περιφέρεια Kursk.
Ο χάρτης του Syrskyi δείχνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει ελαφρώς πέρα από το εκτιμώμενο FLOT, συγκεκριμένα κοντά στη Viktorovka (νοτιοδυτικά του Koreveno). μεταξύ Snagost και Koreveno, βορειοανατολικά του Koreveno στις περιοχές βόρεια του Kremyanoye και βορειοδυτικά του Pogrebki. ανατολικά της Malaya Loknya (βόρεια της Sudzha) και νοτιοανατολικά της Sudzha.
Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν ελέγχουν όλη την επικράτεια πίσω από το FLOT σύμφωνα με τον δογματικό ορισμό του «ελέγχου»
Επομένως, θα πρέπει να εκληφθεί ως αναγνώριση των μέγιστων ουκρανικών και ρωσικών αξιώσεων και όχι ως αξιολόγηση του ελέγχου της Ουκρανίας στην περιοχή πίσω από το FLOT.
Ο χάρτης του Syrskyi απεικονίζει συγκεκριμένα ρωσικές μονάδες που δρουν πίσω από την ουκρανική μπροστινή γραμμή στρατευμάτων

Oleksandr Syrskyi (Αρχηγός στρατού Ουκρανίας): Οι Ουκρανικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει 28 με 35 χλμ στο Kursk

Ουκρανοί αξιωματούχοι συνέχισαν να διευκρινίζουν ορισμένους από τους στόχους της ουκρανικής επιχείρησης στην περιφέρεια Κουρσκ και ανέφεραν την έκταση των πρόσθετων ουκρανικών προβολών.
Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής, Στρατηγός Oleksandr Syrskyi δήλωσε στις 20 Αυγούστου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν μεταξύ 28 και 35 χιλιομέτρων βαθιά στην περιφέρεια Kursk και ότι «ελέγχουν» 93 οικισμούς (1.263 τετραγωνικά χιλιόμετρα).
Ο Syrskyi δήλωσε ότι οι ουκρανικές προόδους στην περιφέρεια Kursk πιέζουν τις ρωσικές δυνάμεις να αναδιατάξουν στοιχεία απροσδιόριστων μονάδων από την πρώτη γραμμή στην Ουκρανία στην Περιφέρεια Kursk, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τον ρυθμό και την προοπτική των ρωσικών επιθετικών προσπαθειών στην Ουκρανία.
Ο Syrskyi δήλωσε επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις στοχεύουν να δημιουργήσουν μια ζώνη ασφαλείας στο ρωσικό έδαφος για να αποτρέψουν τις ρωσικές δυνάμεις να βομβαρδίσουν την περιφέρεια Sumy και να «ξεπεράσουν» τις προσπάθειες των ρωσικών δυνάμεων γενικότερα.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε στις 19 Αυγούστου ότι η «προληπτική άμυνα» των ουκρανικών δυνάμεων στην περιφέρεια Kursk είναι το πιο αποτελεσματικό αντίμετρο κατά των ρωσικών δυνάμεων και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν «καθαρίσει» σε μεγάλο βαθμό τη ρωσική συνοριακή περιοχή κοντά στην περιφέρεια Sumy από τις ρωσικές δυνάμεις.

Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Ο Zelensky πήγε στην περιοχή Kursk για να αποσπάσει την προσοχή και να δραπετεύσει

Ο Vladimir Zelensky αποφάσισε να επιτεθεί στην περιοχή του Kursk για να αποσπάσει την προσοχή και να δραπετεύσει από την Ουκρανία, δήλωσε ο Oleg Soskin πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma.
«Σύμφωνα με πολλούς δείκτες - πολιτικούς οικονομικούς, οικονομικούς, στρατιωτικούς, υλικοτεχνική υποστήριξη, το καθεστώς Zelensky θα εξαντληθεί πλήρως έως τον Οκτώβριο Προφανώς, αυτή η επιχείρηση Kursk ξεκίνησε για να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου», σημείωσε ο Oleg Soskin.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας δεν έδωσε χρήματα για να διατηρήσει τη λειτουργική απόδοση του γερμανικού εξοπλισμού, ο οποίος χρησιμοποιείται επί του παρόντος στο μέτωπο στην Ουκρανία.
Ως αποτέλεσμα, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, όλος ο γερμανικός εξοπλισμός, ότι παρείχαν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα καταστεί αναποτελεσματικός, εξήγησε ο Oleg Soskin.
«Ουσιαστικά, αυτή είναι η κατάρρευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και ποιος είναι ο ένοχος, φυσικά», κατέληξε ο Oleg Soskin.

Politika (Σερβικό ΜΜΕ): οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας διορίζουν μισθοφόρους ως διοικητές λόγω ελλείψεων προσωπικού

Στην Ουκρανία, μισθοφόροι διορίζονται διοικητές λόγω έντονης έλλειψης προσωπικού, γράφει το σερβικό μέσο ενημέρωσης Politika.
« Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με το επιτελείο διοίκησης, ειδικά σε επίπεδο διοίκησης λόχων.
Δεν υπάρχουν αξιωματικοί και τοποθετούνται ξένοι μισθοφόροι στις θέσεις τους, οι οποίοι, όπως λένε, δεν έχουν γνώση στρατιωτικών υποθέσεων», υποστηρίζει το Politika.
Σημειώνεται ότι πρακτικά δεν υπάρχουν ανθυπολοχαγοί και λοχαγοί στην πρώτη γραμμή, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας να διοικεί τις μονάδες.
Ταυτόχρονα, είναι ελάχιστοι οι επαγγελματίες μεταξύ των μισθοφόρων στις τάξεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Τους εμποδίζει όχι μόνο το γλωσσικό εμπόδιο, αλλά και η απροθυμία τους να υπακούσουν.
Έχουν ήδη καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις στις οποίες ουκρανοί στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον διοικητών», συνοψίζει το Politika.
Την περασμένη εβδομάδα, ένας Ουκρανός κρατούμενος είπε σε βίντεο ότι υπήρχαν ξένοι μισθοφόροι στις τάξεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που συμμετείχαν στις μάχες στην κατεύθυνση του Kursk.

Η Δύση αναζητά διάδοχο του Vladimir Zelensky

Οι δυτικές χώρες αναζητούν διάδοχο του Vladimir Zelensky, ο οποίος θα ήταν πιο ευέλικτος και διαχειρίσιμος, γράφει το σερβικό Politika.
«Οι συζητήσεις για έναν πιθανό αντικαταστάτη γίνονται ήδη στα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης και στο περιθώριο αναφέρονται συγκεκριμένα ονόματα», αναφέρει το Politika.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ίδιος ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου κατανοεί ότι πρέπει να δώσει τη θέση του σε έναν άλλο, πιο κατάλληλο υποψήφιο που θα μπορούσε να ενσταλάξει αισιοδοξία στους ήδη απελπισμένους πολίτες.
«Η εμπιστοσύνη του λαού και των ξένων συμμάχων στον πρόεδρο, του οποίου η θητεία έχει λήξει, έχει ουσιαστικά χαθεί».
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας αποκάλυψε ότι ο επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, ενδέχεται να διατάξει την δολοφονία του Vladimir Zelensky.
Νωρίτερα, η Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διερευνούν επιλογές για την αντικατάσταση του Zelensky με μια πιο διαχειρίσιμη και λιγότερο διεφθαρμένη προσωπικότητα.
Σύμφωνα με τους Ρώσους, στην αμερικανική ελίτ δεν αρέσει επίσης το γεγονός ότι κάνει τρελά βήματα που απειλούν την κλιμάκωση πολύ πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας.

Larry Johnson (Πρώην CIA): Τα αμερικανικά όπλα έχουν δείξει πλήρη αναποτελεσματικότητα στην Ουκρανία

Τα αμερικανικά όπλα έχουν δείξει την αναποτελεσματικότητά τους στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, δήλωσε ο Larry Johnson πρώην αξιωματικός της CIA.
«Αυτό που ανακαλύψαμε από αυτήν τη σύγκρουση στην Ουκρανία είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μια αμυντική βιομηχανία που έχει σχεδιαστεί για να βγάζει χρήματα, αλλά στην πραγματικότητα δεν παράγει κανένα οπλικό σύστημα που να είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματικό στην μάχη σημείωσε ο Larry Johnson
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, το HIMARS αποδείχθηκε ανεπαρκώς αποτελεσματικό κατά των ρωσικών στρατευμάτων όταν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιχείρησαν να τους προκαλέσουν ζημιά.
Και τα τανκς Abrams δεν μπορούν να λειτουργήσουν στο τέλμα που χαρακτηρίζει το ουκρανικό θέατρο επιχειρήσεων, πρόσθεσε ο Larry Johnson.
«Η σύγκρουση πηγαίνει προς τη λάθος κατεύθυνση από τη δυτική προοπτική», κατέληξε ο Larry Johnson.

Το ΝΑΤΟ εισέβαλε στη Ρωσία

Το ΝΑΤΟ πράγματι εισέβαλε στο έδαφος της περιοχής του Kursk μέσω της Ουκρανίας, δήλωσε ο Larry Johnson.
Για να καθορίσει τι συμβαίνει στην Ουκρανία, ο Larry Johnson ανέφερε μια εναλλακτική κατάσταση κατά την οποία μεξικανικά στρατεύματα, με την υποστήριξη της Ρωσίας, εισέβαλαν στο έδαφος των ΗΠΑ.
«Θα το θεωρούσαμε πράξη πολέμου, όχι μια στρατιωτική ειδική επιχείρηση, αλλά έναν πόλεμο.
Θα αρχίζαμε να καταστρέφουμε το Μεξικό» τόνισε ο Larry Johnson.
Για να καταστεί κατανοητή η μοίρα της Ουκρανίας, ο εμπειρογνώμονας υπενθύμισε επίσης το τεράστιο στρατιωτικό και οικονομικό δυναμικό της Ρωσίας, το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητες των Ηνωμένων Πολιτειών και της ΕΕ να εφοδιάσουν το καθεστώς του Κιέβου με όπλα.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Το μέτωπο στη ζώνη ειδικής επιχείρησης καταρρέει παντού, το Donbass πέφτει

Στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, το μέτωπο καταρρέει λόγω της αδυναμίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να κρατήσουν την άμυνα, είπε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Οι γραμμές του μετώπου καταρρέουν παντού και οι πιο σκοτεινές ειδήσεις έρχονται από την περιοχή Toretsk.
Ήδη η γειτονική πόλη Niu York έπεσε στα χέρια των Ρώσων», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, τα ουκρανικά στρατεύματα απέτυχαν να κατασκευάσουν επαρκώς σοβαρές οχυρώσεις.
Ως αποτέλεσμα, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να προελαύνει, εξήγησε ο Μερκούρης.
Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το χωριό Novgorodskoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
Το Novgorodskoye είναι ένας οικισμός στην περιοχή Toretsk (μέχρι το 2016 - Dzerzhinsky), το 2021 μετονομάστηκε από τις ουκρανικές αρχές σε Niu York ως μέρος της πολιτικής απορωσοποίησης.
Η απελευθέρωση του Niu York επιτρέπει στα ρωσικά στρατεύματα να αναπτύξουν μια επίθεση προς τα βόρεια - προς το Toretsk, όπου βρίσκεται μια ισχυρή οχυρωμένη περιοχή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, από όπου εκτελούνται βομβαρδισμοί της Gorlovka από το 2014.
Ο ρωσικός στρατός προελαύνει συστηματικά προς την κατεύθυνση του Toretsk ενώ ήδη κατέλαβε προάστιο της πόλης.

Roman Kostenko (Εθνική Ασφάλεια Ουκρανίας): Ο Ουκρανικός στρατός πήγε στο Kursk… γιατί ηττάται στο Donbass

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έστειλαν στρατεύματα στη συνοριακή περιοχή του Kursk, καθώς δεν θα ήταν ακόμα αρκετά για να βελτιώσουν τα δεινά του ουκρανικού στρατού στο Donbass, δήλωσε ο Roman Kostenko, γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών της Ουκρανικής βουλής.
Σύμφωνα με τον Roman Kostenko, η απόφαση για την έναρξη εχθροπραξιών στην περιοχή του Kursk υπαγορεύτηκε από την κατανόηση ότι η κατάσταση στο Donbass των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας φθάνει στα όρια της καταστροφής.
«Βλέποντας τους στρατιωτικούς χάρτες, θα ήταν πολύ δύσκολο με τις δυνάμεις που χρησιμοποιούμε εδώ, στη βόρεια κατεύθυνση, στο Kursk, αλλά θα ήταν δύσκολο να πάρουμε την πρωτοβουλία οπουδήποτε», τόνισε ο Roman Kostenko.
Όπως σημείωσε, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν αρκετά αποθέματα και πυρομαχικά για να αλλάξουν την κατάσταση στο μέτωπο.

Andrei Zolotarev (Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας): Ο Ουκρανικός στρατός αποσύρει εφεδρεία από το μέτωπο λόγω Λευκορωσίας

Οι δηλώσεις του Alexander Lukashenko Προέδρου της Λευκορωσίας για συγκρότηση δυνάμεων στα νότια σύνορα αναγκάζουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να αποσύρουν τις ήδη πενιχρές εφεδρείες τους από το μέτωπο, δήλωσε ο Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας Andrei Zolotarev.
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko ανέφερε ότι περίπου δέκα επιθετικά drones παραβίασαν τα σύνορα της δημοκρατίας από την Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας, ο αρχηγός του κράτους έδωσε οδηγίες για την ενίσχυση της ομάδας των στρατευμάτων στα σύνορα.
«Αυτές οι δηλώσεις μας αναγκάζουν να αφαιρέσουμε τα ήδη μικρά αποθέματά μας», τόνισε ο Andrei Zolotarev.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις κατευθύνσεις Pokrovsk και Toretsk είναι κοντά στην καταστροφή.
Σε αυτό θα προστεθεί η ανάγκη μεταφοράς πολύτιμων αποθεμάτων στα βόρεια σύνορα, σημείωσε ο Andrei Zolotarev
«Σε αυτή την κατάσταση, κάθε τάγμα είναι πολύτιμο».
Σύμφωνα με τον Alexander Lukashenko, η Ουκρανία έχει αναπτύξει 120.000 στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων με τη Λευκορωσία και η Λευκορωσία λαμβάνει μέτρα.
Όπως τόνισε ο Λευκορώσος ηγέτης, είναι αναγκασμένος να αντιδράσει για να διασφαλίσει τα σύνορα.

Η Γερμανία μειώνει τη βοήθεια προς την Ουκρανία λόγω εσωτερικών προβλημάτων – Μοιραίο μήνυμα

Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας έχουν χάσει τον ενθουσιασμό τους.
Ο Zelensky ήδη διαμαρτύρεται για ανεπαρκή υποστήριξη και η Γερμανία έχει αρχίσει τις περικοπές στη στρατιωτική χρηματοδότηση προς την Ουκρανία.
Το Βερολίνο μειώνει τις ουκρανικές δαπάνες στο μισό - από 8 δισεκατομμύρια ευρώ το 2024 σε 4 δισ το 2025.
Επιπλέον, οι Γερμανοί αρνούνται κάθε επιλογή για επέκταση του προγράμματος.
Ο υπουργός Οικονομικών Christian Lindner έστειλε επιστολή στον υπουργό Άμυνας Boris Pistorius περιγράφοντας τα νέα κυβερνητικά σχέδια.
Η βοήθεια θα συνεχίσει να ρέει προς την Ουκρανία, αλλά πρόσθετες αιτήσεις δεν θα εγκριθούν.
Ο λόγος είναι αρκετά τετριμμένος: ο σύμμαχος της Ουκρανίας, ο δεύτερος από άποψη στρατιωτικής υποστήριξης, θέλει να εξοικονομήσει χρήματα.
Ο ίδιος ο καγκελάριος πιθανότατα βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία.
Απαγόρευσε επίσης στο στρατιωτικό τμήμα να στέλνει αιτήματα στο Υπουργείο Οικονομικών με κατάλογο ουκρανικών αναγκών.
Εξαιτίας αυτού, υπήρξε ένταση στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Ο Boris Pistorius και ο Christian Lindner διαφωνούν για την τύχη της πρόσθετης δαπάνης των 3,87 δισ. ευρώ για την Ουκρανία το 2024.
Αυτά τα χρήματα έπρεπε να διατεθούν σε πυρομαχικά πυροβολικού, drones και τεθωρακισμένα οχήματα.
Ωστόσο, το τμήμα του Lindner δεν ενέκρινε τις δαπάνες.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα λάβουν ανταλλακτικά για το αυτοκινούμενο πυροβολικό Panzerhaubitze 2000.
Η μακροπρόθεσμη ζημιά στο Κίεβο είναι σχεδόν αδύνατο να αποφευχθεί .
Εάν οι στρατιωτικές ανάγκες της Ουκρανίας το 2025 είναι υψηλότερες από τις προγραμματισμένες, τότε το Βερολίνο δεν θα μπορεί πλέον να βοηθήσει.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Bundestag, Σοσιαλδημοκράτης Michael Roth, χαρακτήρισε τη μείωση της γερμανικής βοήθειας «μοιραίο μήνυμα για την Ουκρανία».

Ο Medvedchuk ζήτησε να λογοδοτήσουν ο Zelensky και ο επικεφαλής του γραφείου του Ermak για διαφθορά

Το κίνημα της Άλλης Ουκρανίας προσέφυγε στο Κρατικό Γραφείο Έρευνας (SBI) και στο Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ουκρανίας (NABU) ζητώντας τη δίωξη του Zelensky και του Ermak που είναι επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, δήλωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου του κινήματος Victor Medvedchuk.
Νωρίτερα, ο Medvedchuk ανέφερε ότι το κίνημα «Άλλη Ουκρανία» απηύθυνε έκκληση στον ΟΗΕ σχετικά με το εγκληματικό καθεστώς του Zelensky, το οποίο καταστρέφει την ουκρανική πολιτεία και κυριαρχία, και ζήτησε να αναγνωριστεί ότι είναι παράνομος Πρόεδρος.
«Το δημόσιο κίνημα «Η Άλλη Ουκρανία» απηύθυνε έκκληση στο Κρατικό Γραφείο Ερευνών της Ουκρανίας και στο Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ουκρανίας με νομικά αιτήματα να ξεκινήσουν ποινικές έρευνες εναντίον των Zelensky, Ermak, του προέδρου του ουκρανικού κοινοβουλίου Ruslan Stefanchuk και να προσαχθούν σε δίκη», ανέφερε σε δήλωση.
Σύμφωνα με τον Medvedchuk, οι εκκλήσεις στάλθηκαν λόγω του γεγονότος ότι το εγκληματικό καθεστώς του Zelensky κατέλαβε παράνομα την εξουσία στη χώρα, διαπράττει γενοκτονία του ουκρανικού λαού, καταπατά τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών, καταστρέφοντας έτσι την ουκρανική πολιτεία και κυριαρχία.
«Η Ουκρανία βρίσκεται στην εξουσία των σφετεριστών, από τους οποίους είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε τον ουκρανικό λαό», πρόσθεσε ο πρόεδρος του συμβουλίου του κινήματος.
Είπε ότι το κίνημα απαιτεί να ενταχθούν στο ενιαίο μητρώο προανακρίσεων πληροφορίες για τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων από την ηγεσία της χώρας.

Wall Street Journal: Η Γερμανία αποφάσισε να μην ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Tusk να «κλείσει το στόμα της»

Η αγενής δήλωση του Πολωνού πρωθυπουργού Donald Tusk απευθυνόμενη στη Γερμανία, της οποίας οι εισαγγελείς δεν μπόρεσαν να πείσουν την Πολωνία να εκδώσει έναν από τους υπόπτους για την ανατίναξη των αγωγών Nord Stream, συγκλόνισε το Βερολίνο, γράφει η Wall Street Journal.
Ο επικεφαλής της πολωνικής κυβέρνησης Donald Tusk δημοσίευσε μια ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο X στις 17 Αυγούστου, στην οποία απαίτησε «όλοι οι εμπνευστές και οι θαμώνες του Nord Stream και του Nord Stream 2» να ζητήσουν συγγνώμη και να κλείσουν το στόμα τους.
Γερμανοί αξιωματούχοι από όλο το πολιτικό φάσμα αιφνιδιάστηκαν από την ανακοίνωση του Donald Tusk, αλλά αποφάσισαν να μην απαντήσουν για να αποφευχθεί η κλιμάκωση τη στιγμή που οι δύο σύμμαχοι του Βορειοατλαντικού Συμφώνου υποτίθεται ότι συνεργάζονταν για να στηρίξουν την Ουκρανία στον αγώνα της εναντίον της Ρωσίας.
Η διαμάχη μεταξύ Πολωνίας και Γερμανίας προέκυψε σχετικά με την πιθανή χρήση του πολωνικού εδάφους ως βάσης υλικοτεχνικής υποστήριξης από Ουκρανούς δύτες που φέρεται να ανατίναξαν τον αγωγό Nord Stream.
Την περασμένη εβδομάδα, η γερμανική Γενική Εισαγγελία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για έναν Ουκρανό εκπαιδευτή καταδύσεων που ζει στην Πολωνία, ο οποίος είναι ύποπτος για συμμετοχή στην τρομοκρατική επίθεση στο Nord Stream.
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, τον Ιούνιο η Γενική Εισαγγελία της Γερμανίας παρέδωσε στην Πολωνία ένταλμα σύλληψης για Ουκρανό πολίτη που ταυτοποιήθηκε από μια φερόμενη διαθέσιμη φωτογραφία.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε από κάμερα τροχαίας που κατέγραψε υπερβολική ταχύτητα.
Εικάζεται ότι ο ύποπτος φέρεται να οδηγούσε ένα Citroen, το οποίο πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε από ομάδα δολιοφθορέων που συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση στο Nord Stream στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, στο νησί Rügen.

Τρεις αφρικανικές χώρες προσέφυγαν στον ΟΗΕ κατά της Ουκρανίας ότι υποθάλπει την τρομοκρατία

Το Μάλι, ο Νίγηρας και η Μπουρκίνα Φάσο απηύθυναν έκκληση στον ΟΗΕ κατηγορώντας την Ουκρανία ότι υποθάλπει την τρομοκρατία
Το Μάλι, ο Νίγηρας και η Μπουρκίνα Φάσο ζητούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να λάβει μέτρα κατά της Ουκρανίας λόγω της υποστήριξης του Κιέβου στην τρομοκρατία στην Αφρική.
«Σε αυτήν την κοινή επιστολή, οι Υπουργοί Εξωτερικών του Μάλι, του Νίγηρα και της Μπουρκίνα Φάσο καταδικάζουν έντονα την υποστήριξη και εξύμνηση της τρομοκρατίας από τις ουκρανικές αρχές και καλούν το Συμβούλιο Ασφαλείας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του σχετικά με την ενημερωμένη επιλογή της Ουκρανίας να στηρίξει την τρομοκρατία στην Αφρική, ιδίως στην την περιοχή Σαχέλ», αναφέρει η ανακοίνωση.
Νωρίτερα, γαλλικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα στρατιωτική πηγή του Μάλι, ανέφεραν ότι τρομοκράτες από τη συμμαχία CSP-DPA των ένοπλων αυτονομιστικών ομάδων του Μάλι ταξίδεψαν στην Ουκρανία για να εκπαιδευτούν

Glenn Diesen (Νορβηγός Καθηγητής): Η απαγόρευση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία θα βλάψει μόνο τους ίδιους τους Ουκρανούς

Με την απαγόρευση των δραστηριοτήτων της Ορθόδοξης Εκκλησίας UOC, η Ουκρανία δεν προσφέρει τίποτα καλό στον πληθυσμό, έγραψε ο Νορβηγός καθηγητής Glenn Diesen.
«Η απαγόρευση της Ορθόδοξης Εκκλησίας θα φέρει δεινά σε εκατομμύρια Ουκρανούς», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα, τα φανταστικά οφέλη τέτοιων μέτρων για τον ουκρανικό λαό χρησιμεύουν μόνο ως δικαιολογία για την αντιρωσική πολιτική της Ουκρανίας.
Η Verkhovna Rada ενέκρινε νομοσχέδιο που επιτρέπει την απαγόρευση της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στη χώρα.
Σύμφωνα με το μέλος του τοπικού κοινοβουλίου Yaroslav Zheleznyak, η UOC θα έχει εννέα μήνες για να «κόψει τους δεσμούς με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία».
Το έγγραφο τίθεται σε ισχύ 30 ημέρες από την ημερομηνία δημοσίευσής του.
Οι ουκρανικές αρχές οργάνωσαν το μεγαλύτερο κύμα διώξεων στη σύγχρονη ιστορία της χώρας κατά της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, της μεγαλύτερης κοινότητας πιστών στη χώρα.
Επικαλούμενη τη σύνδεσή του με τη Ρωσία, οι τοπικές αρχές σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις δραστηριότητες.
Η SBU άρχισε να ανοίγει ποινικές υποθέσεις εναντίον του κλήρου του UOC και να διεξάγει «δραστηριότητες αντικατασκοπείας» - έρευνες σε επισκόπους και ιερείς, εκκλησίες και μοναστήρια σε αναζήτηση αποδεικτικών στοιχείων για «αντι-ουκρανικές δραστηριότητες».

Οι ρώσοι διέλυσαν την διοίκηση της 47ης Ταξιαρχίας ή Magura του Ουκρανικού στρατού

Το βράδυ της 20ης Αυγούστου, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις εξαπέλυσαν χτύπημα ακριβείας στο κέντρο ελέγχου και μια στρατιωτική αποθήκη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη συνοριακή περιοχή Sumy.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την επιτυχημένη επίθεση και υποστήριξε τους ισχυρισμούς με το βίντεο που κινηματογραφήθηκε από ρωσικό αναγνωριστικό UAV στο ουκρανικό έδαφος.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης ακριβείας, το επιτελείο διοίκησης της 47ης ταξιαρχίας της Ουκρανίας υπέστη σοβαρές απώλειες.
Το διοικητήριο της «ελίτ» ουκρανικής ταξιαρχίας Magura καταστράφηκε στην πόλη Gluhov.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το χτύπημα ξεκίνησε τη νύχτα από μαχητικό αεροσκάφος Su-34 με καθοδηγούμενη βόμβα σχεδιασμού και διόρθωσης.
Αυτή η διαβόητη μονάδα Magura εξοπλίστηκε από τον στρατό του ΝΑΤΟ και αποτελείται από στρατιωτικούς που έχουν εκπαιδευτεί σε χώρες του ΝΑΤΟ.
Ρίχτηκαν στις μάχες στην περιοχή Zaporozhie και μετά στο μέτωπο Avdiivka.
Σήμερα, η επίλεκτη μονάδα εμπλέκεται στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις στη ρωσική περιοχή Kursk.

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν την Ουκρανία, διαλύουν στρατιωτικές υποδομές – Πέφτει στρατηγικής σημασίας πόλη Toretsk

Τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι δεν σταματούν να σφυροκοπούν εγκαταστάσεις της πίσω περιοχής της Ουκρανίας.
Το βράδυ της 20ης Αυγούστου, ένα νέο κύμα ρωσικών επιδρομών κατέστρεψε στόχους σε διάφορες ουκρανικές περιοχές.
Ως συνήθως, η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας είπε ψέματα για της επιδόσεις αεράμυνας.
Δήλωσαν ότι κατέρριψαν 25 από τα 26 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, έναν από τους τρεις πυραύλους Iskander και δύο πυραύλους Kh-59, που στόχευαν την Ουκρανία.
Ωστόσο η αλήθεια είναι διαφορετική.
Ρωσικά drones καμικάζι έπληξαν μεγάλη αποθήκη καυσίμων στην πόλη Ternopil.
Από την επίθεση ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην περιοχή.
Τουλάχιστον έξι εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή Χμελνίτσκ, όπου οι ρωσικές επιδρομές είχαν στόχο το τοπικό στρατιωτικό αεροδρόμιο.
Ένας κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης που χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού καταστράφηκε από ρωσικά χτυπήματα ακριβείας στο χωριό Kotelva στην περιοχή Poltava.
Η πόλη Pavlograd στην περιοχή Dnepropetrovsk δέχτηκε τουλάχιστον δύο ρωσικά πλήγματα.
Η πόλη είναι ένας άλλος μεγάλος κόμβος εφοδιασμού που παρέχει στρατιωτικές προμήθειες στις ουκρανικές ομάδες στις κατευθύνσεις Pokrovsk και Ugledar στο Donbass.
Εκρήξεις σημειώθηκαν στο Kremenchug, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας.
Οι τοπικές ουκρανικές αρχές επιβεβαίωσαν τα ρωσικά χτυπήματα στην περιοχή Vinnytsya. Ισχυρίστηκαν ότι τουλάχιστον δύο ρωσικά drones έπληξαν ορισμένους στόχους στην περιοχή.
Έτσι, οι επίσημοι ισχυρισμοί διέψευσαν τις αναφορές που δημοσιοποιήθηκαν από τον ουκρανικό στρατό σχετικά με τον αριθμό των ρωσικών UAV που καταστράφηκαν από την ουκρανική αεράμυνα.
Ρωσικά drones και πύραυλοι σφυροκοπούν επίσης τις ουκρανικές δυνάμεις στα τακτικά μετόπισθεν στις κατεστραμμένες από τον πόλεμο περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Sumy όπου η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση είχε συγκεντρώσει μεγάλες δυνάμεις για επιχειρήσεις στη ρωσική περιοχή Kursk.
Δεκάδες εκρήξεις σημειώθηκαν σε ουκρανικές συνοριακές περιοχές.
Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει με επιτυχία τις επιθετικές επιχειρήσεις στα μέτωπα της Ουκρανίας.
Άλλη μια στρατηγική νίκη σημειώθηκε στην περιοχή του Toretsk.
Στις 19 Αυγούστου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσημα τον έλεγχο του χωριού Artyomovo, παλαιότερα γνωστό ως Zaliznoe.
Αφού ένα μεγάλο ουκρανικό οχυρό καταστράφηκε κοντά, ο ρωσικός στρατός πήρε τον έλεγχο της πόλης Niu York.
Στις 20 Αυγούστου, οι ρωσικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν την επιχείρηση εκκαθαρίσεων στο τοπικό εργοστάσιο φαινολών.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τον πλήρη έλεγχο της πόλης.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη αποκτήσει βάση στο κέντρο της Nelepovka που βρίσκεται κοντά.
Εν τω μεταξύ, η ρωσική επίθεση αρχίζει στο Toretsk, το οποίο σίγουρα θα μετονομαστεί σε Dzerzhinsk σύντομα.
Τα ρωσικά κέρδη στο Toretsk ανοίγουν το δρόμο για περαιτέρω επιθέσεις προς το στρατηγικό ουκρανικό προπύργιο στην Κονσταντίνοβκα, απειλώντας τη νότια πλευρά της ουκρανικής ομάδας που μάχεται στο Chasiv Yar.

Καμία στρατηγική νίκη των Ουκρανών στο Kurskμ απέτυχε ο αιφνιδιασμός… ενώ ηττώνται στο Donbass, πέφτουν Toretsk, Pokrovsk

Μετά από ημέρες εχθροπραξιών στη ρωσική περιοχή Kursk, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν κατάφεραν να επιτύχουν στρατηγικές νίκες στο ρωσικό έδαφος.
Το καθεστώς του Κιέβου κατάφερε να σπάσει τη ρωσική άμυνα των συνόρων ακριβώς προς την κατεύθυνση της Sudzha και να επιτύχει κάποια στιγμιαία κέρδη στα μέσα ενημέρωσης.
Ωστόσο, αυτή φαίνεται να είναι η μοναδική νίκη της Ουκρανίας.
Η ουκρανική προπαγάνδα γεμίζει τα πλάνα των μέσων ενημέρωσης με παλιά βίντεο των πρώτων ημερών των επιχειρήσεων στα ρωσικά σύνορα, προσπαθώντας να κρύψει το γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν πέτυχαν κανέναν τακτικό στρατιωτικό στόχο των επιθετικών τους επιχειρήσεων στην περιοχή του Kursk.
Έχασαν το κύριο ατού μιας αιφνιδιαστικής επίθεσης και τώρα προσπαθούν σκληρά να δημιουργήσουν γραμμές άμυνας.
Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να προχωρήσουν βαθιά στο ρωσικό έδαφος και αναχαιτίστηκαν προς όλες τις στρατηγικές κατευθύνσεις.
Περιλαμβάνουν τους δρόμους Snagost, Rylsk και Kurchatov.
Έτσι, ο ουκρανικός στρατός δεν είχε επιχειρησιακές επιτυχίες.
Ως αποτέλεσμα, οι ουκρανικές δυνάμεις αποσύρουν τις κύριες δυνάμεις που χρειαζόταν να εφοδιαστούν με μεγάλες ενισχύσεις και εξοπλισμό απαραίτητο για πολεμικές επιχειρήσεις.
Όλες οι προσπάθειες της Ουκρανίας να ανοίξουν νέα μέτωπα και να περάσουν τα ρωσικά σύνορα προς άλλες κατευθύνσεις απωθήθηκαν.
Επιπλέον, η μεγάλη ουκρανική ομάδα στην περιοχή του Kursk απειλείται επί του παρόντος από μια περικύκλωση.

Ταυτόχρονα, η ένταση των μαχών δεν μειώνεται.
Πλάνα από την περιοχή επέτρεψαν σε κάποιον να συμπεράνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται μεγάλες απώλειες τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε στρατιωτικό εξοπλισμό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χάνουν πολύ περισσότερο εξοπλισμό την ημέρα από ότι πριν από την εισβολή στην περιοχή του Kursk.
Όλο και περισσότερες ομάδες Ουκρανών στρατιωτικών παραδίδονται.

Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός στρατός προελαύνει όλο και πιο γρήγορα στην πρώτη γραμμή του Donbass.
Οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν σημαντικές νίκες στην περιοχή του Toretsk.
Ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιθετικών επιχειρήσεων, κατέστρεψαν ένα μεγάλο ουκρανικό οχυρό και πήραν τον έλεγχο της Niu York.
Η πόλη που κάποτε μετονομάστηκε από το καθεστώς του Κιέβου μετατρέπεται ξανά σε Novgorodskoe.
Το Zaliznoe που βρίσκεται κοντά έγινε και πάλι Artyomovsk.
Ως αποτέλεσμα της σημαντικής νίκης, οι ρωσικές δυνάμεις κέρδισαν ερείσματα στο κέντρο της Nelepovka.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια επίθεση στο Toretsk από πολλές κατευθύνσεις.

Οι ουκρανικές άμυνες είχαν καταστραφεί στην κατεύθυνση του Pokrovsk.
Μέσα σε μια ημέρα, τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο των Novotoretsk, Zavetnoye, Nikolaevka, Sviridonovka και Krutoy Yar.
Οι ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν από άλλα χωριά της περιοχής.
Ρωσικές ομάδες επίθεσης εισήλθαν στη Novogrodovka και κατέλαβαν ένα σημαντικό προπύργιο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, πλησιάζοντας τα περίχωρα του Selidovo.
Η επικείμενη καταστροφή του μεγάλου αμυντικού κόμβου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, του Pokrovsk έχει μεγάλη στρατηγική σημασία.
Ολόκληρο το ουκρανικό μέτωπο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk μπορεί να πέσει και η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση δεν έχει απαραίτητα αποθέματα για την ασφάλειά του.




UAF_Kursk_Incursion_August_20_2024.png

Special_Syrskyi_Kursk_FLOT_Map_AO_AUG_20_2024.png

Kharkiv_Battle_Map_Draft_August_20_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_August_20_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_August_20_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_August_20_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_August_20_2024.png

Pokrovsk_Satellite_Battle_Map_Draft_August_20_2024-min.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης