Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Υποτονικό κλίμα αναμένεται και σήμερα

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Υποτονικό κλίμα αναμένεται και σήμερα
Λόγω της περιόδου ο τζίρος αναμένεται να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα για μία ακόμη συνεδρίαση
Σχετικά Άρθρα
Με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού θα είναι και σήμερα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά καθώς απουσιάζουν οι καταλύτες που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση.
Το άνοιγμα αναμένεται σταθεροποιητικό με τους επενδυτές να περιμένουν τα σχόλια του προέδρου της FED στο Jackson Hole για την πορεία των επιτοκίων. Οι μειώσεις επιτοκίων που αναμένονται από τη FED είναι ο βασικός καταλύτης των αγορών.
Ο τζίρος και σήμερα αναμένεται να είναι περιορισμένος καθώς οι επενδυτές που δραστηριοποιούνται αυτήν την περίοδο είναι λίγοι.
Στο εσωτερικό το αίτημα της Ginger Digital Bidco για δικαίωμα εξαγοράς των μετοχών της Epsilon Net θα αφαιρέσει από το χρηματιστηριακό ταμπλό άλλα 650 εκατ. ευρώ από τη συνολική αποτίμηση και μαζί με την πρόσφατα έξοδο της Entersoft λόγω επιτυχημένης δημόσιας πρότασης οι αποχωρήσεις ανέρχονται στο ποσό των 900 εκατ. ευρώ περίπου.

Eurobank Equities
Για σήμερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν ελαφρώς θετικό άνοιγμα, αλλά με τους επενδυτές να παραμένουν σε επιφυλακή ενόψει του βασικού καταλύτη αυτής της εβδομάδας, δηλαδή του σχολίου του προέδρου της FED στο Jackson Hole.

Optima Bank
Περιμένουμε οι ευρωπαϊκές αγορές μετοχών να δώσουν τον τόνο σήμερα, λόγω απουσίας εγχώριων καταλυτών.

Beta
Η αγορά είναι σε στάση αναμονής, το στενό εύρος διακύμανσης και ο χαμηλός όγκος συναλλαγών μπορούν να διατηρήσουν τη διάθεση συσσώρευσης στην εγχώρια αγορά.

Δεπόλας
Συνεχίστηκε και χθες η συσσώρευση στο ΧΑ, σε αρνητικό, ωστόσο, έδαφος, με τον όγκο συναλλαγών να καταγράφεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν και οι βασικοί διεθνείς μετοχικοί δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ, πιθανότατα εν αναμονή των πρακτικών της FED σήμερα το βράδυ. Σε αυτή την φάση εκτιμούμε ότι οι προβλέψεις για την βραχυπρόθεσμη κατεύθυνση είναι ιδιαίτερα επισφαλείς, μετά και από την τελευταία απότομη διόρθωση αλλά και άμεση ανάκτηση τιμών. Πιθανολογούμε ότι ο ΓΔΧΑ θα παραμείνει εντός συγκεκριμένου, αλλά αυξημένου εύρους διαπραγμάτευσης. Αναθεωρούμε τα όρια τιμών μεταξύ των 1360 και 1480 μονάδων για το επόμενο διάστημα. Στα σημαντικότερα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ.

Κύκλος
Η Wall Street ποντάρει ότι ο κεντρικός τραπεζίτης Τζέι Πάουελ θα επιβεβαιώσει πως επίκεινται μειώσεις επιτοκίων κατά το ετήσιο συμπόσιο της Fed στο Τζάκσον Χολ του Ουαϊόμινγκ. Επί του παρόντος οι αγορές τιμολογούν πλήρως την περικοπή των επιτοκίων της Fed τον Σεπτέμβριο αλλά όπως επισημαίνεται ο Πάουελ δεν αποκλείεται να κρατήσει τα χείλη του σφραγισμένα επί του θέματος στην ομιλία του την Παρασκευή. Παραμένουν στις 1407 μονάδες η πλησιέστερη ισχυρή στήριξη και στις 1507 η πλησιέστερη ισχυρή αντίσταση για τον Γ.∆. σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης