Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Άλλο ένα υποτονικό ξεκίνημα με λίγους πρωταγωνιστές

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Άλλο ένα υποτονικό ξεκίνημα με λίγους πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δεν μπορεί κάποιος να πει πως είναι ευχαριστημένος με αυτά που βλέπει στο ταμπλό. Η αγορά μας δεν είναι καλή. Όχι από πλευράς μόνο πορείας μετοχών, αλλά κυρίως από πλευράς επενδυτικού ενδιαφέροντος. Τέτοια απραξία είχαμε καιρό να ζήσουμε. Προφανώς και δεν έχει καταφέρει το Χ.Α. να τραβήξει επενδυτές και επιχειρηματίες. Οι επενδυτές προτιμούν να έχουν τα λεφτά μάλλον στις τράπεζες και να μην κερδίζουν κάτι και οι επιχειρηματίες προτιμούν να δανείζονται ακριβά από το να βάλουν ένα… μπελά στο κεφάλι τους. Κρίμα…

Στο σημερινό ξεκίνημα τώρα, οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με οριακή άνοδο. Όλοι περιμένουν τα σχόλια του προέδρου της FED αφού δεν υπάρχουν άλλοι καταλύτες. Σταθεροποιητικό και το δικό μας ξεκίνημα με λίγους πρωταγωνιστές.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Εξαιρετική η πορεία στο πρώτο εξάμηνο με αύξηση τουριστικών εσόδων κατά 12,2%. Ανήλθαν στα 6,9 δισ. ευρώ.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ Χ.Α.: Στα 900 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ύψος της «χασούρας» από την αποτίμηση της αγοράς, λόγω εξόδου της Entersoft και της αναμενόμενης σύντομα εξόδου της Epsilon Net, μετά τις πετυχημένες δημόσιες προτάσεις. Φεύγουν εταιρείες και καμία δεν έρχεται. Το ελληνικό χρηματιστήριο δυστυχώς, δεν έχει καταφέρει να τραβήξει επενδυτικά βλέμματα και βλέμματα επιχειρηματιών.

FTSE RUSSELL: Την Παρασκευή η αναδιάρθρωση των δεικτών. Σήμερα συμμετέχουν 28 ελληνικές εταιρείες στους δείκτες του οίκου.

AEGEAN: Η πορεία του τουρισμού και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την έχουν βάλει σήμερα στο επίκεντρο. Με καλές συναλλαγές για την εποχή ενισχύεται 1,21% και είναι στα 10,90 ευρώ. Η αποτίμηση κάτω από 1 δισ. ευρώ.

CENERGY: Με το καλημέρα σε νέα ιστορικά υψηλά.

ΟΛΠ: Δυστυχώς το θέμα με τις επιθέσεις των Χούθι, κρατάει περισσότερο και επηρεάζει και τη συγκεκριμένη εταιρεία. Στο επτάμηνο υπάρχει μείωση στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ κατά 11,7% σε σχέση με το 2023. Μικρότερη είναι η υποχώρηση στον προβλήτα Ι που διαχειρίζεται ο ΟΛΠ. Ήπια ανοδικά με μικρό όγκο άνοιξε η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κινήσεις πέριξ του χθεσινού κλεισίματος και λίγο υψηλότερα από τις συστημικές.

ΕΥΑΘ: Έχουμε ξαναγράψει πως η συγκεκριμένη είναι διαφορετική περίπτωση από την ΕΥΔΑΠ. Δηλαδή η διοίκηση της ΕΥΑΘ έχει ζητήσει αυξήσεις τιμολογίων και δεν είναι όπως τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, η οποία υπερηφανεύεται για τα χαμηλά τιμολόγια που έχει. Ωστόσο, η πορεία της μετοχής έχει επηρεαστεί από την πορεία της ΕΥΔΑΠ, η οποία είναι και μεγαλύτερη σε αποτίμηση. Όμως, όπως βγήκε και από τη γενική συνέλευση η διοίκηση της εταιρείας έχει προτείνει κλιμακωτές αυξήσεις, ενώ η συνεδρίαση του ρυθμιστή αναμένεται τον Σεπτέμβριο.

Ελπίζουμε σύντομα να δώσει το πράσινο φως και να εγκρίνει ικανοποιητικές αυξήσεις. Από την άλλη θα επαναλάβουμε πως είχαν βγει κάποιες πωλήσεις από αμοιβαία το προηγούμενο διάστημα λόγω ανησυχιών για τη διασπορά και το νέο κανονισμό του Κοντόπουλου. Η τιμή της μετοχής είναι σε εξαιρετικά χαμηλά και πολύ ελκυστικά επίπεδα. Με μικρό όγκο και ήπια υποχώρηση άνοιξε η μετοχή.

ΕΛΙΝΟΪΛ: Με όγκο ξεκίνησε η μετοχή, η οποία πριν λίγες μέρες έγραψε χαμηλό 18 μηνών, αλλά διαγραμματικά έχει επιβεβαιώσει την πλαγιονοδική στήριξη και έχει μία σχετικά ωραία εικόνα το διάγραμμα. Βγαίνουν βέβαια πωλητές και η μεγάλη εντολή αγοράς στα 2,19 ευρώ βρήκε εύκολα πρόθημους πωλητές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης