Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στη Fed - Στο +0,24% ο DAX

Ήπια άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στη Fed - Στο +0,24% ο DAX
Οι αγορές έχουν πλήρως προεξοφλήσει μια μείωση επιτοκίων από τη Fed, τον Σεπτέμβριο
Σχετικά Άρθρα
(upd) Με ήπια άνοδο άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν σήμερα (21/8/2024).
Πιο αναλυτικά, νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης:
  • Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,24% στις 18.402,48 μονάδες
  • Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE βρίσκεται στις 8.282,71 μονάδες με άνοδο 0,11%
  • Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC σημειώνει κέρδη 0,20% στις 7.500,80 μονάδες
  • Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB ανέρχεται στις 33.160,15 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,26%
  • Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται κατά 0,18% στις 513,18 μονάδες.
Ο καθαρός δανεισμός του δημόσιου τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε στα 3,1 δισεκατομμύρια λίρες (4,037 δισεκατομμύρια δολάρια) τον Ιούλιο, αυξημένος κατά 1,8 δισεκατομμύρια λίρες σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Το ποσό ήταν υψηλότερο από την πρόβλεψη για 2,5 δισ. στερλίνες, ενώ ο δανεισμός για τους τέσσερις πρώτους μήνες του έτους ήταν 4,7 δισ. στερλίνες πάνω από την πρόβλεψη του Μαρτίου του ανεξάρτητου Γραφείου Ευθύνης για τον Προϋπολογισμό.
Ο Alex Kerr από την Capital Economics, δήλωσε ότι «συνεχίστηκε η πρόσφατη σειρά κακών ειδήσεων για τη δημοσιονομική θέση». Ακόμη και αν οι δαπάνες δεν συνεχίσουν να ξεπερνούν τις προβλέψεις, θα πρέπει να αναμένονται αυξήσεις φόρων στον πρώτο προϋπολογισμό της νέας κυβέρνησης των Εργατικών στις 30 Οκτωβρίου, πρόσθεσε ο Kerr.

Το βλέμμα στη Fed

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στις ΗΠΑ για τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed, πριν την ομιλία του προέδρου της, Jerome Powell, στο συμπόσιο κεντρικών τραπεζών στο Jackson Hole την Παρασκευή.
Μια μείωση των επιτοκίων από τη Fed τον Σεπτέμβριο έχει εδώ και καιρό προεξοφληθεί πλήρως από τις αγορές, αλλά το κλίμα είναι πιο ασταθές σχετικά με το αν η περικοπή θα είναι κατά 25 ή 50 μονάδες βάσης. Σύμφωνα με το FedWatch της CME, η πιθανότητα βρίσκεται στο 67,5% για την πρώτη και στο 32,5% για τη δεύτερη.
Από την πλευρά του, ο Powell δεν αναμένεται να δώσει σαφείς κατευθύνσεις για τη μελλοντική πορεία, αλλά τα λόγια του θα εξεταστούν για το εάν εκπέμπουν «επιθετικό» ή «ήπιο» τόνο.

Πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια

Απώλειες κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε 0,6%, κατά 0,31% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 37.941 μονάδες, κατά 0,39% ο Shanghai Composite στις 2.855 μονάδες, κατά 0,95% ο Hang Seng στις 17.345 μονάδες, ενώ οι δείκτης ASX και Kospi σημείωναν οριακές απώλειες στις 7.991 και 2.696 μονάδες αντίστοιχα.
Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα εμπορικά στοιχεία της Ιαπωνίας για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα οποία οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 10,3% σε ετήσια βάση και οι εισαγωγές κατά 16,6%. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι οι εξαγωγές θα αυξάνονταν κατά 11,4%, ενώ η αύξηση των εισαγωγών είχε προσδιοριστεί στο 14,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης