Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γαύδος: Δεν οφείλεται στο νερό η έξαρση γαστρεντερίτιδας - Ποια είναι η αιτία των αυξημένων κρουσμάτων

Γαύδος: Δεν οφείλεται στο νερό η έξαρση γαστρεντερίτιδας - Ποια είναι η αιτία των αυξημένων κρουσμάτων
Έχουν αποσταλεί και δείγματα νερού στον ΕΟΔΥ για περαιτέρω έλεγχο
Έξαρση παρουσίασαν τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας το τελευταίο διάστημα στη Γαύδο, ωστόσο, όπως έδειξαν τα ευρήματα των ελέγχων, δεν οφείλονται στο νερό του νησιού.
Λόγω των κρουσμάτων, ζητήθηκε η επίσημη εξέταση δειγμάτων νερού από τη δημοτική αρχή. Τελικά, σύμφωνα με τα ευρήματα των δειγμάτων κοπράνων που αναλύθηκαν στα μικροβιολογικά εργαστήρια του Νοσοκομείου Χανίων, πρόκειται για νοροϊό που αποτελεί τη βασική αιτία εμφάνισης ιογενούς γαστρεντερίτιδας, κυρίως σε συνθήκες συγχρωτισμού ή ακατάλληλων συνθηκών υγιεινής και καθαριότητας, και όχι στο νερό, όπως τόνισε η δήμαρχος Γαύδου, Λ. Στεφανάκη.
Όπως δήλωσε η κα Στεφανάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, "η Δημοτική Αρχή Γαύδου τήρησε υπεύθυνη στάση εξ αρχής και θεώρησε πως δεν πρέπει να δοθεί έκταση στο όλο θέμα με διάφορες εικασίες που δημιουργούν σύγχυση και παραπληροφόρηση σε επισκέπτες και κατοίκους του νησιού μας, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δειγμάτων, που τελικώς δικαίωσε την απόφασή μας. Όλοι γνωρίζουν ότι το νερό αποτελεί βασικό αγαθό για το νησί μας και δεν πρέπει να "παίζουμε" με τις λέξεις. Σαν Δήμος οφείλουμε και το πράττουμε, να παρακολουθούμε την ποιότητα των υδάτων στις γεωτρήσεις, με συνεχείς μετρήσεις και ελέγχους, στο μέτρο του δυνατού και του νόμιμου".
Σημειώνεται ότι ο χρόνος επώασης είναι από 24 έως 48 ώρες και τα συμπτώματα διαρκούν από μία έως 3 ημέρες. Πάντως, έχουν αποσταλεί και δείγματα νερού στον ΕΟΔΥ για περαιτέρω έλεγχο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης