Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται το θρίλερ στη Σικελία - Τρίτη ημέρα ερευνών για το αφεντικό της Morgan Stanley, τον μεγιστάνα Lynch κι άλλους 4 αγνοούμενους

Συνεχίζεται το θρίλερ στη Σικελία - Τρίτη ημέρα ερευνών για το αφεντικό της Morgan Stanley, τον μεγιστάνα Lynch κι άλλους 4 αγνοούμενους
Οι ομάδες διάσωσης ανέφεραν ότι δυσκολεύονται να προσεγγίσουν το ναυάγιο, που βρίσκεται σε βάθος περίπου 50 μέτρων
Σχετικά Άρθρα
Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται το θρίλερ με το ναυάγιο του πολυτελούς γιοτ στη Σικελία.
Ειδικοί δύτες συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των έξι αγνοούμενων και συγκεκριμένα του μεγιστάνα της τεχνολογίας, Mike Lynch και της 18χρονης κόρης του, του προέδρου της Morgan Stanley International, Jonathan Bloomer, και της συζύγου του, του διαχειριστή φιλανθρωπικών οργανώσεων, Judy Bloomer, και του δικηγόρου της Clifford Chance, Chris Morvillo και της συζύγου του Neda Morvillo.
Η ιταλική ακτοφυλακή επιβεβαίωσε την Τρίτη στο Sky News ότι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του περιστατικού ήταν ο Recaldo Thomas, σεφ από τον Καναδά και την Αντίγκουα.

Ο Lynch γιόρταζε την αθώωση του

Σύμφωνα με αναφορές αυτοπτών μαρτύρων και επιζώντων, το πλοίο κλονίστηκε βίαια από καταιγίδα, ενώ ήταν αγκυροβολημένο κοντά στο λιμάνι Πορτικέλο της Σικελίας. Μετά την ανατροπή του βυθίστηκε γρήγορα.
Επισημαίνεται ότι ο Lynch αθωώθηκε πριν από περίπου τρεις μήνες από αμερικανικό δικαστήριο για 15 κατηγορίες για συνωμοσία και απάτη μέσω καλωδίων, που αφορούσαν την πώληση της εταιρείας λογισμικού Autonomy στην Hewlett Packard το 2011. Ο Lynch είχε επί μακρόν αρνηθεί ότι διόγκωσε τεχνητά την αξία της εταιρείας πριν από την πώλησή της αξίας 11,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το 2023 εκδόθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο για να δικαστεί στις ΗΠΑ.
Το ταξίδι με το πολυτελές γιοτ Bayesian υπό βρετανική σημαία θεωρείται ότι ήταν ένας εορτασμός για την αθώωση του Lynch. Ο Morvillo εκπροσώπησε τον Lynch στην υπόθεση, ενώ ο Bloomer -ο οποίος υπηρετεί σε μη εκτελεστικό ρόλο ως πρόεδρος του ευρωπαϊκού υποκαταστήματος της Morgan Stanley- κατέθεσε για την υπεράσπιση.
Η σύζυγος του Lynch, Angela Bacares, βρισκόταν στο πλοίο και διασώθηκε μαζί με άλλα 14 άτομα, μεταξύ των οποίων ένα μωρό ενός έτους και οι γονείς του.

Σε βάθος 50 μέτρων το ναυάγιο

Οι ομάδες διάσωσης ανέφεραν ότι δυσκολεύονται να προσεγγίσουν το ναυάγιο, που βρίσκεται σε βάθος περίπου 50 μέτρων. Οι δύτες δήλωσαν ότι το πλοίο φαίνεται να είναι άθικτο, αλλά ότι τα στενά σημεία πρόσβασης, τα παχιά γυάλινα παράθυρα και μια σειρά από αντικείμενα και ηλεκτρικά καλώδια εμποδίζουν την πρόσβαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης