Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνη τροπή - Παιχνίδια πολέμου και από τη Λετονία, προειδοποιεί η Ρωσία τους «ιδεολογικούς κληρονόμους των Waffen SS»

Επικίνδυνη τροπή - Παιχνίδια πολέμου και από τη Λετονία, προειδοποιεί η Ρωσία τους «ιδεολογικούς κληρονόμους των Waffen SS»
Η Λετονία έχει προετοιμάσει άλλη μια παρτίδα περίπου 500 μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων κατασκευής για αποστολή στην Ουκρανία
Η δήλωση του υπουργού Άμυνας της Λετονίας Andris Spruds σχετικά με την πρόθεση της χώρας να στείλει άλλη μια παρτίδα λετονικής κατασκευής drone στην Ουκρανία επιβεβαιώνει την αυξανόμενη εμπλοκή της βαλτικής στην ουκρανική σύγκρουση, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες για τις διαστάσεις του πολέμου στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τη δήλωση της Maria Zakharova, «Θεωρούμε τις παρατηρήσεις του Υπουργού Άμυνας της Λετονίας Andris Spruds ως επιβεβαίωση της αυξανόμενης εμπλοκής αυτού του κράτους της Βαλτικής στην ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Η επίσημη Ρίγα ρίχνει σκόπιμα λάδι στη φωτιά, προκαλώντας τη διεύρυνση της γεωγραφίας της μάχης χωρίς να κρύβεται η κακόβουλη χαρά της που λετονικά όπλα χρησιμοποιούνται από το καθεστώς του Vladimir Zelensky για να σφάζουν αμάχους και να βομβαρδίζουν ρωσικές πόλεις».
«Δυστυχώς, δεδομένης της τρέχουσας πραγματικότητας στη Λετονία, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς οι τοπικοί πολιτικοί κύκλοι αποτελούνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τους ιδεολογικούς κληρονόμους των Waffen SS που τρέφουν ένα βαθύ μίσος για τη Ρωσία και σκοπεύουν να ξεκαθαρίσουν ιστορικούς λογαριασμοί μαζί της», πρόσθεσε.
Η Zakharova τόνισε ότι «οι πολεμικές ενέργειες της Ρίγα απλώς θα παρατείνουν την αγωνία του καθεστώτος του Κιέβου χωρίς να επηρεάσουν τα αποτελέσματα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».
Τόνισε επίσης το γεγονός ότι τα μέτρα αντίδρασης της Ρωσίας είχαν ήδη επιβαρύνει τη λετονική οικονομία.
"Όσον αφορά τα βήματα απάντησής μας, επηρεάζουν ήδη πολύ σοβαρά την οικονομία της Λετονίας.
Επιπλέον, συγκεκριμένα άτομα, που εμπλέκονται σε εγκλήματα κατά της Ρωσίας, θα τιμωρηθούν σίγουρα - διεξάγουμε ήδη σχετικές έρευνες", κατέληξε η Zakharova.
Νωρίτερα, ο Spruds είπε ότι η χώρα είχε προετοιμάσει άλλη μια παρτίδα περίπου 500 μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων κατασκευής Λετονίας για αποστολή στην Ουκρανία.

Υποχρεωτική θητεία

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Λετονία επανέφερε την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία πέρυσι.
Θα καθιερωθεί στρατολογία για άνδρες ηλικίας από 18 έως 27 ετών.
Πρέπει να υπηρετήσουν στο στρατό για 11 μήνες, θα τους δοθεί και ένας μήνας άδεια.
Οι γυναίκες αυτής της ηλικίας μπορούν επίσης να ενταχθούν εθελοντικά στην υπηρεσία.
Από την 1η Ιανουαρίου 2024, η υπηρεσία ορίζεται ως «υποχρεωτική».
Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα ολοκλήρωσης δημόσιας ή εναλλακτικής υπηρεσίας.
Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, οι πρόεδροι της Λετονίας και της Εσθονίας κάλεσαν τους συμμάχους να κάνουν περισσότερα για να προετοιμαστούν για έναν πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία.
Πρότειναν να εξεταστούν διάφορες επιλογές για την αύξηση των αμυντικών δυνατοτήτων των κρατών μελών του ΝΑΤΟ:
από την επαναφορά της στράτευσης και τον ειδικό αμυντικό φόρο μέχρι την απότομη αύξηση των στρατιωτικών δαπανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης