Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Wall Street «έβγαλε» τον επόμενο πρόεδρο στις ΗΠΑ - Συγκεντρώνει πιθανότητες 64%

Η Wall Street «έβγαλε» τον επόμενο πρόεδρο στις ΗΠΑ - Συγκεντρώνει πιθανότητες 64%
Η πιθανότητα εκλογής της Kamala Harris θα έπεφτε κάτω από το 50%, για παράδειγμα, εάν η ετήσια απόδοση του Dow Jones την ημέρα των εκλογών ήταν αρνητική
Σχετικά Άρθρα
Τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ έχει ήδη «εκλέξει» η Wall Street.
Ο λόγος για την υποψήφια των Δημοκρατικών και αντίπαλο του Ρεπουμπλικανού Donald Trump, Kamala Harris, η οποία συγκεντρώνει -σύμφωνα με το MarketWatch- πιθανότητες 64% να εκλεγεί τον Νοέμβριο, δεδομένης της ισχυρής επίδοσης του χρηματιστηρίου από το προηγούμενο έτος.
Ωστόσο, ο αρθρογράφος του MarketWatch υπενθυμίζει ότι το 2016, η χρηματιστηριακή αγορά την ημέρα των εκλογών σημείωνε μέτρια κέρδη από έτος σε έτος και το κόμμα που ήλεγχε τον Λευκό Οίκο έχασε και πάλι. Σε κάθε περίπτωση, είναι απολύτως πιθανό η χρηματιστηριακή αγορά να σημειώσει πτώση μεταξύ τώρα και της ημέρας των εκλογών και να μειώσει έτσι τις πιθανότητες που υπολογίζει επί του παρόντος το μοντέλο του αρθρογράφου. Η πιθανότητα νίκης της Harris θα έπεφτε κάτω από το 50%, για παράδειγμα, εάν η ετήσια απόδοση του Dow Jones την ημέρα των εκλογών ήταν αρνητική.
Από την άλλη πλευρά, το χρηματιστήριο έχει ισχυρότερο στατιστικό ρεκόρ από διάφορους άλλους δείκτες που ανέλυσε ο αρθρογράφος, όπως η οικονομία (όπως μετράται από το ΑΕΠ), ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board και η έρευνα καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. To διάγραμμα που παρατίθεται δημιουργήθηκε διαιρώντας όλα τα εκλογικά έτη από το 1900 σε τρίτα μέρη, με βάση την ετήσια απόδοση του Dow Jones την ημέρα των εκλογών. όπως προκύπτει οι πιθανότητες νίκης των Δημοκρατικών αυξάνονται με κάθε τριτημόριο.
grafima.avif
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης