Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης – Για πρώτη φορά Αμερικανοί πολεμούν με τους Ουκρανούς στο Kursk, έριξαν επικίνδυνα χημικά – Ρωσία: Θα τους συντρίψουμε

Εφιάλτης – Για πρώτη φορά Αμερικανοί πολεμούν με τους Ουκρανούς στο Kursk, έριξαν επικίνδυνα χημικά – Ρωσία: Θα τους συντρίψουμε
Αμερικανοί στρατιώτες συμμετέχουν ενεργά στις μάχες κατά του ρωσικού στρατού στο Kursk
Εξαιρετικά επικίνδυνη η άμεση εμπλοκή Αμερικανών στρατιωτών στις εχθροπραξίες στο Kursk.
Για πρώτη φορά καταγράφεται το εφιαλτικό γεγονός συμμετοχής Αμερικανών στρατιωτικών – έστω και με τη μορφή μισθοφόρων στις μάχες στη ρωσική περιοχή.
Ειδικότερα, μέλη της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Forward Observation Group (FOG) με έδρα τις ΗΠΑ εντοπίστηκαν ανάμεσα στους μαχητές των Ουκρανών στην περιοχή Kursk.
Οι εκπρόσωποι της αμερικανικής στρατιωτικής εταιρείας αρνήθηκαν να προβούν σε οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα.

Οι Αμερικανοί ρίχνουν επικίνδυνα χημικά

«Με όλο τον σεβασμό προς την ηγεσία της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, όλες οι ερωτήσεις πρέπει να απευθύνονται σε αυτές.
Δεν έχουμε κανένα σχόλιο», δήλωσε η εταιρεία στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Η αμερικανική στρατιωτική εταιρεία συμμετείχε και στην προετοιμασία μιας προβοκάτσιας με τη χρήση τοξικών χημικών ουσιών στο έδαφος της Ουκρανίας, ανέφερε το RIA Novosti.

«Τα αγόρια βρίσκονται στο Kursk»

Η Forward Observation Group δημοσίευσε στα social media φωτογραφία με τους μισθοφόρους της.
Η φωτογραφία δείχνει Αμερικανούς στρατιώτες να ποζάρουν μπροστά από ένα τεθωρακισμένο όχημα HMMWV ως μέρος μιας ουκρανικής μονάδας.
«Τα αγόρια βρίσκονται στο Kursk», αναγράφεται στη λεζάντα της ανάρτησης, με την περιοχή του Kursk να αναφέρεται ως γεωγραφική τοποθεσία.
Η αμερικανική εταιρεία, PMC Forward Observations Group δραστηριοποιείται στην Ουκρανία από το 2022.
Η πρώτη ανάρτηση που σχετίζεται με τις ενέργειές της στην Ουκρανία χρονολογείται από τις 26 Φεβρουαρίου 2022, μόλις δύο μέρες μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας.
Έδειχνε ένα κατεστραμμένο τεθωρακισμένο όχημα και η ίδια η δημοσίευση είχε υπογραφεί με ένα emoji της ουκρανικής σημαίας.

Ρωσία: Νόμιμος στόχος που θα συντριβεί οι Αμερικανοί

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας τη συμμετοχή αμερικανικών ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών στην εισβολή της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk επισημαίνει ότι τέτοια γεγονότα αποδεικνύουν ξεκάθαρα την άμεση συμμετοχή της Ουάσιγκτον στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Όλοι οι ξένοι ειδικοί και μισθοφόροι γίνονται αυτόματα νόμιμος στρατιωτικός στόχος για τον ρωσικό στρατό, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

Η Δύση συμμετείχε και στον σχεδιασμό της εισβολής στο Kursk

Την ίδια στιγμή η εφημερίδα Izvestia αποκαλύπτει πως η επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανία στο Kursk προετοιμάστηκε με τη συμμετοχή των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Πολωνίας.
Η εφημερίδα επικαλείται ως πηγή τη Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών.
«Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk προετοιμάστηκε με τη συμμετοχή των υπηρεσιών πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, της Μεγάλης Βρετανίας και της Πολωνίας.
Επίσης στρατιωτικοί σύμβουλοι από τα κράτη του ΝΑΤΟ ειδικά Βρετανία και Γερμανία παρέχουν βοήθεια στη διαχείριση των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που έχουν εισβάλει στο ρωσικό έδαφος, τη χρήση από τους Ουκρανούς δυτικών μοντέλων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού», ανέφερε πηγή της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών.
Σύμφωνα με τη ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών, οι χώρες του ΝΑΤΟ παρέχουν επίσης στον ουκρανικό στρατό δεδομένα δορυφορικών πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή της επιχείρησης.
Επίσης οι Ρώσοι εξήγησαν ότι λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης των ουκρανικών στρατευμάτων σε ορισμένα τμήματα της γραμμής επαφής μάχης στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, οι δυτικοί σύμμαχοι τους τελευταίους μήνες πίεσαν την Ουκρανία να μεταφέρει στρατιωτικές επιχειρήσεις βαθύτερα στο ρωσικό έδαφος, μεταξύ άλλων με στόχο να προκληθεί έξαρση του αντικυβερνητικού αισθήματος και να προκληθεί εσωτερικό χάος στην Ρωσία.
3_russian_forces.jpeg
Zakharova: Ασύστολα ψεύδη από το αγγλοσαξονικό ντουέτο

Οι δηλώσεις ότι η Δύση δεν υποστηρίζει την επίθεση του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του Kursk είναι ψέματα, τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ - αλλά πρώτα και κύρια, το αγγλοσαξονικό ντουέτο -
ενέπνευσαν το καθεστώς του Κιέβου και του παρείχαν υλική υποστήριξη για την επίθεση.
Επιπλέον, κυριολεκτικά βοηθούν το καθεστώς του Κιέβου να χτυπήσει στόχους μέσα στη Ρωσία.
Γι' αυτό οι ισχυρισμοί τους ότι η Δύση δεν υποστηρίζει όλα αυτά είναι ασύστολα ψέματα», είπε η Zakharova.

Το ΝΑΤΟ εισέβαλε στη Ρωσία

Το ΝΑΤΟ πράγματι εισέβαλε στο έδαφος της περιοχής του Kursk μέσω της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA,  Larry Johnson.
Για να καθορίσει τι συμβαίνει στην Ουκρανία, ο Larry Johnson ανέφερε μια εναλλακτική κατάσταση κατά την οποία μεξικανικά στρατεύματα, με την υποστήριξη της Ρωσίας, εισέβαλαν στο έδαφος των ΗΠΑ.
«Θα το θεωρούσαμε πράξη πολέμου, όχι μια στρατιωτική ειδική επιχείρηση, αλλά έναν πόλεμο.
Θα αρχίζαμε να καταστρέφουμε το Μεξικό» τόνισε ο Larry Johnson.
Για να καταστεί κατανοητή η μοίρα της Ουκρανίας, ο εμπειρογνώμονας υπενθύμισε επίσης το τεράστιο στρατιωτικό και οικονομικό δυναμικό της Ρωσίας, το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητες των Ηνωμένων Πολιτειών και της ΕΕ να εφοδιάσουν το καθεστώς του Κιέβου με όπλα.

Η Ρωσία δημιούργησε τρεις νέες δυνάμεις


Εν τω μεταξύ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τη δημιουργία τριών νέων ομάδων μάχης.
Πρόκειται για τις δυνάμεις «Belgorod», «Bryansk» και «Kursk».
Το θέμα για τη δημιουργία τους τέθηκε σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου για τη στρατιωτική ασφάλεια των συνοριακών εδαφών, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία του υπουργού Άμυνας, Andrei Belousov.
Κατά τη συνάντηση, ένας εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου και οι διοικητές των νέων ομάδων  ανέλαβαν τη διοίκηση για την προστασία των συνοριακών εδαφών από drones και άλλα εχθρικά όπλα.
Ο Belousov κάλεσε τους αξιωματούχους να βρίσκονται σε άμεση επαφή με τις περιφερειακές αρχές όλο το 24ωρο.
«Ούτε ένα πρόβλημα δεν πρέπει να μείνει χωρίς λύση», είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.
Οι μάχες στην περιοχή Kursk της Ρωσίας συνεχίζονται εδώ και δύο εβδομάδες.
Τέθηκε σε ισχύ καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στις περιοχές Kursk, Belgorod και Bryansk.
Δεκαεπτά άνθρωποι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των ουκρανικών επιθέσεων στην περιοχή του Kursk ενώ περισσότεροι από 140 τραυματίστηκαν.

Σοκαριστικές οι απώλειες των Ουκρανών

Στις 5:30 το πρωί της 6ης Αυγούστου, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πέρασαν στην επίθεση με στόχο να καταλάβουν εδάφη στην περιοχή του Kursk, η προέλασή τους ανακόπηκε, δήλωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Συνολικά, κατά τη διάρκεια των μαχών στο Kursk οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 4.400 στρατιωτικούς, 65 άρματα μάχης, 27 οχήματα μάχης πεζικού, 369 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 133 αυτοκίνητα, 31 πυροβολικά, 5 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 9 εκτοξευτές πυραυλικών συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων τριών HIMARS MLRS και ενός MLRS.
Επιπλέον χτυπήθηκαν έξι σταθμοί ηλεκτρονικού πολέμου, 4 μονάδες μηχανικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων δύο μηχανικών οχημάτων εκκαθάρισης εμποδίων και μιας εγκατάστασης εκκαθάρισης ναρκών UR-77.
Η επιχείρηση συντρβής των μονάδων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζεται, αναφέρει η ρωσική πλευρά.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης