Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαίες εξελίξεις στη Σικελία: Εντόπισαν δύο πτώματα από το ναυάγιο οι δύτες - Αγωνία για τον μεγιστάνα Mike Lynch

Ραγδαίες εξελίξεις στη Σικελία: Εντόπισαν δύο πτώματα από το ναυάγιο οι δύτες - Αγωνία για τον μεγιστάνα Mike Lynch
Οι αγνοούμενοι παραμένουν 6 και οι έρευνες για την ανεύρεσή τους συνεχίζονται πυρετωδώς
Οι Ιταλοί δύτες που επιχειρούν στο ναυάγιο στη Σικελία εντόπισαν δύο σορούς μέσα στο βυθισμένο πολυτελές γιοτ, μετέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης (21/8) το Reuters επικαλούμενο πηγή.
Επισημαίνεται ότι έξι άνθρωποι αγνοούνται από τις αρχές της Δευτέρας 19/8, όταν το σούπερ γιοτ στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε σε σφοδρή καταιγίδα στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας.
Τα άτομα που αγνοούνται είναι ο επιχειρηματίας τεχνολογίας Mike Lynch, η 18χρονη κόρη του Hanna Lynch, ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της Morgan Stanley International Jonathan Bloomer, η σύζυγός του Judy Bloomer, ο Christopher Morvillo, δικηγόρος στην Clifford Chance που εκπροσωπούσε τον Lynch και η σύζυγός του Neda Morvillo.

Εγκαταλείπεται το σενάριο για σπασμένο κατάρτι - Ώρες αγωνίας για τους αγνοούμενους

Συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή του Πορτιτσέλο της Σικελίας, λίγα χιλιόμετρα από το Παλέρμο, όπου το κότερο Bayesian βρίσκεται βυθισμένο σε βάθος 55 μέτρων.
Οι αγνοούμενοι παραμένουν 6 και οι έρευνες για την ανεύρεσή τους συνεχίζονται πυρετωδώς στην επιφάνεια αλλά και στο βυθό.
Όπως γίνεται αντιληπτό , οι ώρες περνούν και οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι επιβάτες λιγοστεύουν.
Χθες το απόγευμα οι δύτες κατάφεραν να ανοίξουν ένα πέρασμα στο κύτος του ιστιοφόρου, παρακάμπτοντας έτσι αντικείμενα και έπιπλα που εμποδίζουν την είσοδο στους στενούς χώρους στο εσωτερικό του. Οι συνθήκες είναι δυσμενείς: μεγάλο βάθος, σκοτάδι και ένα άθικτο σκάφος πεσμένο στο πλάι, με αποτέλεσμα η κάθε κατάδυση των εξειδικευμένων σπηλαιοδυτών να διαρκεί μόνο λίγα λεπτά.
Πέρα από τις έρευνες για τους αγνοουμένους, η εισαγγελία του Τέρμινι Ιμερέσε άνοιξε δικαστική έρευνα για το περιστατικό, εφόσον ύστερα από αυτοψία με δύτες και ρομπότ, φαίνεται πως το κατάρτι του ιστιοφόρου δεν έσπασε, γεγονός που διαψεύδει το πρώτο σενάριο της υπόθεσης, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.
Μάλιστα στο σημείο έσπευσε και ο πρέσβης του Αγγλίας στην Ιταλία, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Άγγλοι επιθεωρητές έφτασαν για σημαντικούς ελέγχους».
Γι’ αυτό το λόγο τα σενάρια ποικίλουν και απλώνεται ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από το ναυάγιο.


Οι δυσκολίες για τους δύτες

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, αργά χθες, Τρίτη, δύτες της πυροσβεστικής υπηρεσίας κατάφεραν να βγάλουν από τους μεντεσέδες ένα παράθυρο πλάτους τριών μέτρων και χρησιμοποίησαν το άνοιγμα ως σημείο εισόδου.
Κατάφεραν να προσεγγίσουν τον κοινό χώρο του σκάφους, αλλά όχι και τις καμπίνες, ανέφερε η ιταλική πυροσβεστική υπηρεσία.
Διασώστες είπαν πως αυτό θα χρειαστούν κάποιο χρόνο καθώς ορισμένες είσοδοι μπορεί να είναι μπλοκαρισμένες.
Οι προσπάθειες συνεχίζονται, αν και το σκάφος κείτεται στο βυθό στη δεξιά πλευρά του, θέση που καθιστά πιο δύσκολες τις επιχειρήσεις.
Με το βυθισμένο σκάφος να βρίσκεται σε βάθος περίπου 50 μέτρων, οι προσπάθειες να εντοπιστούν επιζώντες ή πτώματα δυσχεραίνονται.
Αξιωματούχοι της πυροσβεστικής λένε πως οι δύτες έχουν στη διάθεσή τους μόνο 8-10 λεπτά στον τόπο του ναυαγίου προτού αναδυθούν και πάλι στην επιφάνεια.
Οι προσπάθειές τους παρεμποδίζονται από τους «πολύ στενούς χώρους» μέσα στο βυθισμένο σκάφος, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Luca Carri.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης