Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Το αγγλοσαξονικό ντουέτο ψεύδεται ασύστολα για το Kursk

Zakharova: Το αγγλοσαξονικό ντουέτο ψεύδεται ασύστολα για το Kursk
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ - αλλά πρώτα και κύρια, το αγγλοσαξονικό ντουέτο - ενέπνευσαν το καθεστώς του Κιέβου και του παρείχαν υλική υποστήριξη για την επίθεση στη Ρωσία» τόνισε η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών 
Οι δηλώσεις ότι η Δύση δεν υποστηρίζει την επίθεση του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του Kursk είναι ψέματα, τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ - αλλά πρώτα και κύρια, το αγγλοσαξονικό ντουέτο - ενέπνευσαν το καθεστώς του Κιέβου και του παρείχαν υλική υποστήριξη για την επίθεση.
Επιπλέον, κυριολεκτικά βοηθούν το καθεστώς του Κιέβου να χτυπήσει στόχους μέσα στη Ρωσία.
Γι' αυτό οι ισχυρισμοί τους ότι η Δύση δεν υποστηρίζει όλα αυτά είναι ασύστολα ψέματα», είπε η Zakharova.
Στις 6 Αυγούστου, η συνοριακή περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας δέχθηκε μαζική επίθεση από την Ουκρανία. Στην περιοχή ισχύει ομοσπονδιακή κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης, περισσότεροι από 122.000 άνθρωποι έχουν εκκενωθεί από εννέα παραμεθόριες δήμους στην περιφέρεια Kursk με κέντρα προσωρινής φιλοξενίας που έχουν δημιουργηθεί σε 28 ρωσικές περιοχές.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το Κίεβο έχει χάσει περισσότερους από 4.400 στρατιώτες και 65 άρματα μάχης από την έναρξη των μαχών στην περιοχή του Kursk.
Η επιχείρηση για τη συντριβή των ουκρανικών στρατευμάτων συνεχίζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης