Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Eurobank και τουρισμός πρόσφεραν στήριξη – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Eurobank και τουρισμός πρόσφεραν στήριξη – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Το καλό κλίμα στις αγορές του εξωτερικού και η θετική είδηση για την πορεία του τουρισμού στη χώρα, έφεραν ξανά το αγοραστικό ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση. Και μπορεί οι τουρίστες να έχουν μειωμένη κατανάλωση, αναμενόμενο κατά την ταπεινή μας άποψη, αφού όλοι πλήττονται από τον πληθωρισμό, η αύξηση όμως είναι μεγάλη στα έσοδα και αναμένεται να φανεί και στα στοιχεία των επόμενων μηνών. Έτσι Aegean και Αεροδρόμιο Αθηνών ξεχώρισαν σήμερα. Αντέδρασαν και οι τράπεζες μετά από δύο μέρες πτώσης και γενικότερα η εικόνα ήταν βελτιωμένη. Ο τζίρος βέβαια και πάλι χαμηλός, αλλά ακόμα είμαστε στον Αύγουστο. Ο Γ.Δ. έκλεισε με άνοδο 0,49% και με περιορισμένες συναλλαγές άνω των 70 εκατ. ευρώ με τα πακέτα να ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ.

AEGEAN: Πάνω η κίνηση σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας και αυξημένα τα τουριστικά έσοδα, άρα πάμε και πάλι για ένα ρεκόρ στον τουρισμό. Νομίζουμε πως αποτέλεσε μία καλή αφορμή να θυμηθούν τη μετοχή οι επενδυτές, η οποία μάλλον είναι ελκυστικά αποτιμημένη. Στα 11,06 ευρώ και στο +2,69%.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Είχε απογοητεύσει πολλούς με την πορεία του το προηγούμενο διάστημα, αλλά σήμερα έδειξε καλά σημάδια. Βοήθησε και η έκθεση της AXIA η οποία έδωσε σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα 9,10 ευρώ. Στα 7,7780 ευρώ και στο +1,91%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατή κίνηση από τη Eurobank η οποία ενισχύθηκε κατά 3,74%. Καλή κίνηση και για Εθνική η οποία ξαναπέρασε πάνω από τα 8 ευρώ και ενισχύθηκε 1,58%. Οριακή η άνοδος για Alpha Bank και απώλειες 0,41% για την Πειραιώς.

TITAN: Σε νέα ιστορικά υψηλά η μετοχή. Στα 33,30 ευρώ και στο +1,37%.

PRODEA: Εδώ και μέρες πάει μία βόλτα το πρωί στο -9% και κλείνει αμετάβλητη στα 7,15 ευρώ, είτε γιατί δεν είναι δυνατός ο όγκος ώστε να αλλάξει τιμή, είτε γιατί παίρνουν λίγες μετοχές στο κλείσιμο και φτιάχνουν την τιμή. Σήμερα έκανε 3 πράξεις μεταξύ 6,70 ευρώ και 6,50 ευρώ αλλά έκλεισε στα 7,15 ευρώ.

INTRALOT: Εδώ και αρκετές εβδομάδες βλέπαμε πακέτα, μεγάλους όγκους ακόμα και σε μέρες γενικότερης απραξίας, μεγάλες εντολές και από τις δύο πλευρές, αλλά έχουμε την εντύπωση ότι οι πωλητές που υπήρχαν τελειώνουν. Το σκούπισμα που έγινε ήταν τεραστίων διαστάσεων και λογικά θα πρέπει να δούμε αντίδραση στη μετοχή. Οι πληροφορίες της στήλης λένε πως από UBS έφυγαν τις τελευταίες 10 συνεδριάσεις περί τα 3 εκατ. μετοχές. Αμετάβλητη στα 1,11 ευρώ που ήταν και χαμηλό ημέρας με μεγάλη εντολή αγοράς 140 χιλ. τεμαχίων στην τιμή κλεισίματος.  

REVOIL: Η έκτακτη γενική συνέλευση που θα γίνει στις 4 Σεπτεμβρίου έχει μεταξύ των θεμάτων την αύξηση των αποδοχών. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια η αύξηση θα είναι μεγάλη, αλλά νομίζουμε πως μέχρι τώρα ήταν χαμηλές οι αμοιβές στη διοικητική ομάδα και σημαντικά μικρότερες έναντι άλλων εταιρειών. Στα 1,82 ευρώ και στο +1,11%. Νομίζουμε πως η πορεία του τουρισμού θα βελτιώσει τις πωλήσεις της.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Με λίγα κομμάτια ενισχύθηκε 3,59%, ίσως γιατί κάποιοι θεωρούν πως από την πορεία του τουρισμού θα ευνοηθεί. Θα μας βγάλει καμιά καινούρια απομείωση πάλι και θα… μας στείλει αδιάβαστους. Δεν ξέρουμε αν η ποιότητα του τουρισμού ευνοεί αυτές τις εταιρείες, γιατί το ρεπορτάζ μας για παράδειγμα στον κλάδο ενοικίασης αυτοκινήτων δείχνει ότι δεν πάνε και τόσο καλά οι τιμές.

ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ: Από τον Νοέμβριο του 2020 είχε να γράψει τιμή στα 1,50 ευρώ. Στα 1,60 ευρώ έκλεισε τελικά και με απώλειες 3,03%.

MED: Δυνατή πτώση και με όγκο. Θα γίνει μεγάλο dilution καθώς όπως φαίνεται θα τυπωθούν πολλά εκατομμύρια νέες μετοχές, για να γίνουν οι συγχωνεύσεις με εταιρείες που έχουν καλά ακίνητα στη Χαλκιδική. Οι εταιρείες ανήκουν στους ίδιους που ανήκει και η MED.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Με άνοδο 4,50% και χαμηλό όγκο, τον οποίο έκανε στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης