Τελευταία Νέα
Διεθνή

50 νεκροί Παλαιστίνιοι μετά από επίθεση του Ισραήλ – Ανακοίνωση καταπέλτης από τον ΟΗΕ για τους εκτοπισμένους της Γάζας

50 νεκροί Παλαιστίνιοι μετά από επίθεση του Ισραήλ – Ανακοίνωση καταπέλτης από τον ΟΗΕ για τους εκτοπισμένους της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός έπληξε επίσης ένα σχολείο και ένα κοντινό σπίτι στην πόλη της Γάζας

Σχετικά Άρθρα
Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε όλη τη Γάζα σκότωσαν τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιους τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσαν Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι, αφού ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken ολοκλήρωσε την τελευταία επίσκεψή του στην περιοχή με μια συμφωνία εκεχειρίας ακόμα άπιαστη.
Καθώς η διπλωματία συνέχιζε να σταματά, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι τα αεροσκάφη έπληξαν περίπου 30 στόχους σε όλη τη Γάζα, υποστηρίζοντας ότι τα στρατεύματά του σκότωσαν δεκάδες μαχητές και κατέσχεσαν όπλα, συμπεριλαμβανομένων εκρηκτικών, χειροβομβίδων και αυτόματα τουφέκια.
Η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε 13 Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους παιδιά και γυναίκες, στο Χαν Γιουνίς, στη νότια Γάζα, τις τελευταίες ώρες, δήλωσε ιατρική πηγή στο πρακτορείο Anadolu.
Ο ισραηλινός στρατός έπληξε επίσης ένα σχολείο και ένα κοντινό σπίτι στην πόλη της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας 15, ανακοίνωσε η Πολιτική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης του θύλακα.

Καταγγέλλει ο ΟΗΕ

Περίπου 30.000 άνθρωποι είναι στοιβαγμένοι στη Γάζα εν μέσω ισραηλινών εντολών εκκένωσης των κατοίκων στον θύλακα, ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).
«Οι παρατεταμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις και οι επανειλημμένες εντολές εκκένωσης ανάγκασαν τις οικογένειες στη Λωρίδα της Γάζας να φύγουν ξανά και ξανά», ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ σε ανακοίνωσή της.
Χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι πολίτες άρχισαν να εκκενώνουν τις περιοχές τους στο ανατολικό Deir al-Balah στην κεντρική Γάζα μετά από νέες ισραηλινές εντολές εκκένωσης.
Η περιοχή είχε προηγουμένως χαρακτηριστεί ως «ασφαλής ζώνη» για τους πολίτες, αλλά ο ισραηλινός στρατός διέταξε τους κατοίκους να την εγκαταλείψουν πριν από μια νέα στρατιωτική επιχείρηση εκεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης