Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ακούσαμε και αυτό: Η IBM απέλυσε λευκό εργαζόμενο για να εκπληρώσει τους στόχους για τη διαφορετικότητα

tags :
Το ακούσαμε και αυτό: Η IBM απέλυσε λευκό εργαζόμενο για να εκπληρώσει τους στόχους για τη διαφορετικότητα
Η woke παράνοια στο στόχαστρο, λίγο πριν τελειώσει οριστικά
Σχετικά Άρθρα
Η IBM απέλυσε λευκό εργαζόμενο με άκρως ικανοποιητικές επιδόσεις και θετικά σχόλια από τους προϊσταμένους, προκειμένου να «συμμορφωθεί» με τα κριτήρια περί ισότητας και διαφορετικόρτητας (Diversity, equity, and inclusion / DEI) και να δημιουργήσει ένα πιο διαφοροποιημένο εργατικό δυναμικό, σύμφωνα με μήνυση που αποκαλύπτει το Reuters.
Η μήνυση είναι μία από τις πολλές που έχει κατατεθεί από την πρωτοβουλία America First Legal, που ιδρύθηκε από πρώην αξιωματούχους της κυβέρνησης του Donald Trump και ισχυρίζεται ότι οι πολιτικές ποικιλομορφίας παραβιάζουν τους ομοσπονδιακούς νόμους κατά των διακρίσεων.
«Ο ενάγων υπέστη σημαντικές ζημιές, συμπεριλαμβανομένων απώλειας μισθών, απώλειας ευκαιριών επαγγελματικής και επαγγελματικής εξέλιξης και ταπείνωση, αμηχανία και απώλεια φήμης», έγραψαν οι δικηγόροι στην καταγγελία.
Η IBM δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.
Η αγωγή κατηγορεί την IBM για φυλετικές και φυλετικές διακρίσεις κατά παράβαση του Νόμου περί Πολιτικών Δικαιωμάτων του 1964, ο οποίος απαγορεύει τις διακρίσεις στο χώρο εργασίας, και του Άρθρου 1981 του Νόμου περί Πολιτικών Δικαιωμάτων του 1866, που απαγορεύει τις φυλετικές διακρίσεις στις συμβάσεις.
Η America First Legal έχει προβεί σε παρόμοιες αξιώσεις κατά πολλών μεγάλων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων περίπου δώδεκα καταγγελιών που ζητούν έρευνες από την Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης