Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΔΝΤ προβλέπει συνέχεια του πολέμου στην Ουκρανία το 2025

Το ΔΝΤ προβλέπει συνέχεια του πολέμου στην Ουκρανία το 2025
Οι ελπίδες για ταχεία ανάκαμψη στην οικονομία της Ουκρανίας, περιορίζονται
Σχετικά Άρθρα
Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα συνεχιστεί και το 2025, με αποτέλεσμα το Κίεβο να χρειαστεί περισσότερα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει τον προϋπολογισμό, δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ουκρανία, Gavin Gray.
Ως αποτέλεσμα, οι ελπίδες για ταχεία ανάκαμψη στην οικονομία της Ουκρανίας, περιορίζονται. Ο Gavin Gray αναμένει ωστόσο ότι η οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, αλλά όχι με γρήγορους ρυθμούς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ουκρανική κυβέρνηση κατανοεί αυτήν την πραγματικότητα και σχεδιάζει υψηλότερες δαπάνες του προϋπολογισμού για το 2025.
Ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ ανέφερε ότι το Ταμείο εξετάζει το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει μέρος των 50 δισ. δολαρίων από «παγωμένα ρωσικά» περιουσιακά στοιχεία στους υπολογισμούς του για το δανειακό πρόγραμμα (15,6 δισ. δολάρια) με την Ουκρανία. Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν έχουν δοθεί ακόμη σταθερές εγγυήσεις από την G7 ότι η Ουκρανία θα λάβει αυτά τα χρήματα. Πρόσθεσε ότι η κατάσταση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ανέφερε επίσης ότι το 2025 η κυβέρνηση Zelensky θα χρειαστεί περισσότερη εξωτερική χρηματοδότηση από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως. o Gray πιστεύει ότι σημαντικό μέρος των κονδυλίων θα προέλθει από δωρητές. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης