Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Σκάνδαλο η μαζική επί τα χείρω αναθεώρηση στις νέες θέσεις εργασίας των ΗΠΑ

Trump: Σκάνδαλο η μαζική επί τα χείρω αναθεώρηση στις νέες θέσεις εργασίας των ΗΠΑ
Κατηγόρησε την κυβέρνηση των Joe Biden και Kamala Harris πως χειραγώγησε τους αριθμούς
Σχετικά Άρθρα
Για «μεγάλο σκάνδαλο» έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και νυν υποψήφιος Donald Trump, αναφερόμενος στη δραστική επί τα χείρω αναθεώρηση στις νέες θέσεις εργασίας της χώρας.
Ο Ρεπουμπλικάνος, σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση των Joe Biden και Kamala Harris πως χειραγώγησε τους αριθμούς.
Σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Εργασίας, οι νέες θέσεις εργασίας κατά περίπου 818.000 λιγότερες τη διάρκεια της 12μηνης περιόδου που έληξε τον Μάρτιο του 2024, σε σύγκριση με την αρχική εκτίμηση. Πρόκειται για μαζική αναθεώρηση 30% προς τα κάτω. Έτσι, η αμερικανική οικονομία απέκτησε περίπου 2,1 εκατομμύρια θέσεις εργασίας από τον Απρίλιο του 2023 έως τον Μάρτιο του 2024, όταν αρχικά η αύξηση της απασχόλησης υπολογιζόταν σε 2,9 εκατομμύρια.
Οι οικονομολόγοι αποτιμούν τα ενημερωμένα στοιχεία ως περαιτέρω σημάδια αποδυνάμωσης της αγοράς εργασίας.
Ο Donald έχει επικρίνει την κυβέρνηση Biden για τον υψηλό πληθωρισμό που αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, ενώ πλέον υποστηρίζει πως Biden-Harris σκόπιμα «φούσκωσαν» τους αριθμούς για τις θέσεις εργασίας.
«ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Η κυβέρνηση Harris-Biden συνελήφθη να χειραγωγεί δόλια τα στατιστικά στοιχεία εργασίας για να κρύψει την πραγματική έκταση της οικονομικής καταστροφής που έχουν προκαλέσει στην Αμερική», έγραψε στην πλατφόρμα του Truth Social.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης