Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μετωπική στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης ξεθάβει το τσεκούρι του πολέμου κόντρα στον Κασσελάκη - Μάχη για την ηγεσία ή νέο κόμμα;

Μετωπική στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης ξεθάβει το τσεκούρι του πολέμου κόντρα στον Κασσελάκη - Μάχη για την ηγεσία ή νέο κόμμα;
Το δίλημμα που θέτει ο κ. Πολάκης προς τον Στέφανο Κασσελάκη σχηματοποιείται ως εξής: «Δέχεσαι τους όρους μου ή θέτω ζήτημα ανατροπής σου»
Το ζήτημα με τη χρηματοδότηση του Ινστιτούτου Prolepsis της Αθηνάς Λινού έχει ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Παύλος Πολάκης που ανέδειξε πρώτος την υπόθεση, τώρα αμφισβητεί ευθέως τους χειρισμούς της Κουμουνδούρου και δείχνει ως υπεύθυνο τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη.
Σα να μην έφτανε αυτό, στον χορό της της αμφισβήτησης μπήκε ακολούθως και ο Μάρκος Χατζησάββας, για χρόνια συνεργάτης του βουλευτή Χανίων, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Πλέον, ο Παύλος Πολάκης, που ως γνωστόν έχει τεράστια στήριξη στον κομματικό μηχανισμό φαίνεται έτοιμος να διεκδικήσει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ.
Το δίλημμα που θέτει προς τον Στέφανο Κασσελάκη σχηματοποιείται ως εξής:
«Δέχεσαι τους όρους μου ή θέτω ζήτημα ανατροπής σου».
Και όλα ξεκινούν με τη σκληρή κριτική απέναντι στο κόμμα, για το ζήτημα του Ινστιτούτου Λινού, καθώς ο κ. Πολάκης θεωρεί προσχηματική την προαναγγελία ανεξάρτητης έρευνας.

Λινού: Ο Κασσελάκης μου είπε ότι δεν θα γίνει έλεγχος

Στα παραπάνω συνηγορούν οι παλινωδίες της Κουμονδούρου ως προς το ινστιτούτο «Prolepsis» της βουλευτή Βορείου Τομέα Αθηνών, Αθηνάς Λινού.
Όπως τονίσαμε από χθες 21/8, προέκυψε από συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη διαρροή ότι το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει από ανεξάρτητη εταιρία να ελέγξει κάθε πτυχή του θέματος, κάτι για το οποίο υποτίθεται ότι είχε προηγηθεί συνεννόηση με την ίδια.
Ωστόσο, σήμερα η Αθηνά Λινού έκανε λόγο σε ανάρτηση της για «ψευδολογία από συγκεκριμένο κέντρο» που υπηρετεί «μονάχα σε μικροκομματικές φιλοδοξίες», ρίχνοντας έτσι βέλη στον Παύλο Πολάκη για τα περί «δήθεν απόφασης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ» να ζητήσει από ανεξάρτητη εταιρεία να ελέγξει τις σε βάρος της καταγγελίες.
Ενώ η κ. Λινού συνέχισε: «Ο Πρόεδρος, κ. Κασσελάκης, σε επικοινωνία που είχαμε, αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιας απόφασης», μολονότι «προσωπικά δεν θα είχα καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθεί άμεσα».



Πολάκης: Δεν θα γίνουν δεκτά τα παιχνιδάκια του Κασσελάκη

Έτσι, λίγο αργότερα ακολούθησε η σκληρή απάντηση του Παύλου Πολάκη με αιχμηρά βέλη αφενός στην Αθηνά Λινού, και αφετέρου στην ίδια την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επισημάινοντας:
«Αν χρειαζομαστε τεχνοκρατες για να καταλαβουμε απο τα στοιχεια που εχουν βγει στην επιφανεια τι ακριβως εκανε η Ληνου με την Προληψη τοτε συμβαινουν τα εξης:
1) Η δεν ξερουμε τι μας γινεται
2) Η προσπαθουμε να κερδισουμε χρονο εν οψει εξελιξεων
3) Η στηνουμε παιχνιδακια.
(…)

Δουλευομαστε ψιλο γαζι μου φαινεται και προφανως αυτα ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ!!».

Με απλά λόγια, ο Παύλος Πολάκης αποδέχθηκε ότι υφίσταται η διαρροή της Κουμουνδούρου (αυτή που Αθηνά Λινού χαρακτήρισε, «ψευδολογία»), αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν καλύπτεται από τη διενέργεια ελέγχου ανεξάρτητης εταιρείας. Εντυπωσιάζουν, μάλιστα, οι αναφορές του για κάποιους που στήνουνε παιχνιδάκια και προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο «ενόψει εξελίξεων», με σαφή στόχευση προς τον Στέφανο Κασσελάκη και κυρίως ο επιθετικός του τόνος εν είδη απειλής: "αυτά ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ".



Χατζησάββας: Όλο και περισσότερος κόσμος υποψιάζεται ότι δεν είναι ο γυαλός στραβός

Ακολούθως στο χορό των εσωκομματικών πυρών μπήκε και ο ,για χρόνια στενός συνεργάτης του Παύλου Πολάκη, Μάρκος Χατζησάββας, με μια ακόμη πιο σκληρή για την ηγεσία του κόμματος ανάρτηση, στην οποία όχι μόνο περιέχονται αιχμές, αλλά ακόμη και ειρωνείες ή και απειλές προς τον Στέφανο Κασσελάκη:
«Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε τον Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis σε πολιτικό του ηγέτη και όχι τεχνοκρατικό επιδιαιτητή!
Η στοιχειώδης ανταπόκριση σε αυτό απαιτεί μια πολιτική απόφαση για τις δημόσιες καταγγελίες κατά της Αθηνάς Λινού. Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς δεν υπόκειται σε «ανεξάρτητη έρευνα» απο «ανεξάρτητη εταιρεία»!
Αν (όπως διατείνεται το δημοσίευμα) αυτό αποτέλεσε φαεινή ιδέα του «γραφείου του»… ε τότε υπάρχει θέμα με το «γραφείο του», το οποίο… πριν αποπεμφθεί ο Παύλος Πολάκης από την ΚΟ, δεν απευθύνθηκε σε καμία «ανεξάρτητη εταιρεία» για να «ελέγξει κάθε πτυχή του θέματος» ώστε να διασαφηνιστεί πόσο σεξιστική (ή μη) ήταν η αντίδραση του απέναντι στους μορφασμούς της συνεργάτιδας του Άδωνι…
Κάτι δεν πάει καλά και όλο και περισσότερος κόσμος υποψιάζεται ότι δεν είναι ο γυαλός στραβός!».
Προφανώς η υπενθύμιση του ρόλου του Στέφανου Κασσελάκη ως «πολιτικού ηγέτη και όχι τεχνοκρατικού επιδιαιτητή» αποτελεί μια ιδιαίτερα βαριά μομφή, ενώ με ακόμη πιο σαφή προειδοποίηση μοιάζει η πρόταση κατακλείδα: «Κάτι δεν πάει καλά και όλο και περισσότερος κόσμος υποψιάζεται ότι δεν είναι ο γυαλός στραβός!». Και αυτό, διότι εύκολα μπορεί να ερμηνευτεί ως ένδειξη ότι η πλευρά Πολάκη λαμβάνει μηνύματα από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η πορεία που έχει πάρει το κόμμα πρέπει να αλλάξει ακόμη και αν χρειαστεί αλλαγή ηγεσίας. Επίσης, η αναφορά για «φαεινή ιδέα» του γραφείου του προέδρου, αποτελεί μομφή προς τον Μανώλη Καπνισάκη.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης