Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Απώλειες άνω του 1% στο πετρέλαιο - Οριακά πάνω από 70 δολάρια το αμερικανικό αργό

Απώλειες άνω του 1% στο πετρέλαιο - Οριακά πάνω από 70 δολάρια το αμερικανικό αργό
Την πτώση μετρίασε η αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου
Με απώλειες για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου, εν μέσω γεωπολιτικής αβεβαιότητας σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, απογοητευτικών στοιχείων για την κινεζική οικονομία αλλά και αύξησης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας έδειξαν συνεχιζόμενη αδυναμία στη βιομηχανική παραγωγή, πτώση στις τιμές των νέων κατοικιών και υψηλότερη ανεργία στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες για μια πτώση της ζήτησης από τον κορυφαίο εισαγωγέα πετρελαίου -όπου τα διυλιστήρια μείωσαν απότομα τα ποσοστά επεξεργασίας αργού τον περασμένο μήνα λόγω της χαμηλής ζήτησης καυσίμων.
Σε ό,τι αφορά στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν κατά 347.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, προαναγγέλλοντας υπερπροσφορά στην αγορά που αναμένεται να πιέσει τις τιμές στον «μαύρο χρυσό».
Επίσης, νωρίτερα σήμερα 21/8, αναθεωρήθηκαν επί τα χείρω τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ πρόσθεσαν 818.000 λιγότερες θέσεις εργασίας από την άνοιξη του 2023 έως την άνοιξη του 2024 σε σύγκριση με ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί. Η αμερικανική οικονομία απέκτησε περίπου 2,1 εκατομμύρια θέσεις εργασίας από τον Απρίλιο του 2023 έως τον Μάρτιο του 2024. Αρχικά η αύξηση της απασχόλησης κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου υπολογιζόταν σε 2,9 εκατομμύρια.
Την πτώση μετρίασε η αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου, με το κυριο αποθεματικό νόμισμα να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα για το 2024 (σύμφωνα με τον δείκτη ICE US Dollar Index).
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Οκτωβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) έκλεισε με πτώση 1,5% στα 76,05 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Οκτωβρίου υποχώρησε 1,7% και έκλεισε στα 71,93 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης