Τελευταία Νέα
Διεθνή

To μοιραίο τέλος – Η Ουκρανία κατέρρευσε αποδέχεται την απώλεια του Donbass – Στατικό μέτωπο το Kursk έρχεται στρατηγική ήττα

To μοιραίο τέλος – Η Ουκρανία κατέρρευσε αποδέχεται την απώλεια του Donbass – Στατικό μέτωπο το Kursk έρχεται στρατηγική ήττα
Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (DIA) ΗΠΑ: Η Ρωσία υπερτερεί σε όπλα και αριθμό στρατιωτών στην Ουκρανία - Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Οι Ουκρανοί καταλαβαίνουν ότι η μάχη για το Donbass είναι χαμένη
(upd8) Η κατάσταση στην Ουκρανία, επιδεινώνεται δραματικά…
Η επίθεση στο Kursk είναι κίνηση απελπισίας, αντιπερισπασμός για να υποβαθμίσουν την απώλεια του Donbass που καταρρέει…
Είναι ξεκάθαρο ότι οι συνεχείς προελάσεις των Ρώσων στο Donetsk και εσχάτως στην Zaporizhia είναι απόλυτη απόδειξη ότι… το Kursk δεν επηρέασε τον σχεδιασμό των Ρώσων.
Οι πόλεις Toretsk και Pokrovsk θα πέσουν σύντομα και αυτή η εξέλιξη θα είναι στρατηγική ήττα για τους Ουκρανούς.
Εν τω μεταξύ οι ίδιοι οι Ουκρανοί αναγνωρίζουν ότι η επίθεση στο Kursk εξελίσσεται σε στατικό μέτωπο… και οι Ρώσοι απλά παίζουν στρατηγική… θα καταστρέψουν την επιμελητεία και εν συνεχεία θα τους σφυροκοπήσουν ανελέητα.
O στόχος των Ρώσων δεν είναι απλά να διώξουν τα Ουκρανικά στρατεύηματα αλλά να τους εξοντώσουν...
Οι Ουκρανοί γνωρίζουν ότι η υπόθεση Kursk είναι χαμένη, είναι κίνηση απελπισίας που θα επιταχύνει εξελίξεις…
Το μοιραίο τέλος της Ουκρανίας πλησιάζει και μπορεί η δυτική προπαγάνδα να βλέπει… φως στο Kursk αλλά ο πόλεμος έχει νικητή την Ρωσία… η πτώση του Donbass που επιταχύνεται θα είναι η νέα πραγματικότητα, η Ανατολική Ουκρανία είναι πλέον Ρωσική.
Στο μέτωπο... το Kursk έχει μετατραπεί σε στατικό μέτωπο... εξέλιξη άρκως αρνητική για τους Ουκρανούς, η υηπεροχή των όπλων σε όπλα... θα φέρει συντριπική ήττα στους Ουκρανούς.
Στο Chasiv Yar οι Ρώσοι επεκτείνουν την ζώνη ελέγχου, μπήκαν στο Toretsk ενώ με ρυθμό απίστευτο έφθασαν στο Pokrovesk εκεί που ο Ουκρανικός στρατός θα υποστεί πανωλεθρία.
Εξελίξεις έχουμε και στην Zaporizhia όπου οι Ρώσοι πήραν πίσω ότι κέρδισαν οι Ουκρανοί στην αντεπίθεση του Ιουνίου 2023... και τα χειρότερα έρχονται...

Στρατηγικός στόχος Ρωσίας: Πλήρη κατάληψη του Donbass… και καταστροφή των Ουκρανών στο Kursk έως αρχές Οκτωβρίου 2024 

Ο στρατηγικός στόχος της Ρωσίας είναι η διατήρηση της επιθετικής πρωτοβουλίας στην ανατολική Ουκρανία.
Οι ρωσικές δυνάμεις να ανακαταλάβουν όλα τα εδάφη μαζί και του Kursk μετά από την αναπόφευκτη ουκρανική ήττα στην ανατολική Ουκρανία.
Ορισμένα μη φιλικά προς την Ρωσία μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι μάχες στην περιφέρεια Kursk θα συνεχιστούν στην τρέχουσα κλίμακα για μήνες, υποδεικνύοντας ότι η Ρωσία μπορεί να μην βιάζεται να απωθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις από την περιοχή και αντίθετα θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στις επιθετικές του επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία.
Ωστόσο μια ουκρανική πηγή στη στρατιωτικοπολιτική ηγεσία, αντίθετα, είπε στο ουκρανικό ειδησεογραφικό δίκτυο RBC-Ukraine ότι ο Putin ανέθεσε στις ρωσικές δυνάμεις να απωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις από την περιφέρεια Κουρσκ έως την 1η Οκτωβρίου χωρίς να αναπτύξουν εκ νέου δυνάμεις από βασικές περιοχές του μετώπου - συγκεκριμένα από Pokrovsk και Toretsk.
H ρωσική στρατιωτική διοίκηση θεωρούν τη διατήρηση της πρωτοβουλίας σε όλο το θέατρο ως στρατηγική επιταγή για να κερδίσουν τον πόλεμο φθοράς κατά της Ουκρανίας και συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στις ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία.

Οι Τσετσένοι στηρίζουν Ρωσία

Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin επισκέφθηκε τη Δημοκρατία της Τσετσενίας για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια στις 20 Αυγούστου 2024
Ο Ramzan Kadyrov ηγέτης της Τσετσενίας ισχυρίστηκε ότι η Τσετσενία έχει στείλει 47.000 στρατιωτικό προσωπικό στην Ουκρανία από την έναρξη της πλήρους κλίμακας εισβολής, συμπεριλαμβανομένων 19.000 εθελοντών που εκπαιδεύτηκαν στο Πανεπιστήμιο Spetsnaz στο Gudermes της Τσετσενίας.
Ο Ramzan Kadyrov ισχυρίστηκε επίσης ότι η Τσετσενία έχει «αρκετές δεκάδες χιλιάδες» εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο στρατιωτικό προσωπικό σε εφεδρεία.
Ο Putin επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Spetsnaz, το οποίο εκπαιδεύει στρατιωτικό προσωπικό από όλη τη Ρωσία και μίλησε με μια ομάδα στρατιωτικών διοικητών, εκπαιδευτών και εθελοντών.

Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (DIA) ΗΠΑ: Η Ρωσία υπερτερεί σε όπλα και αριθμό στρατιωτών στην Ουκρανία

Πρόσφατες εκτιμήσεις πληροφοριών των ΗΠΑ υπογραμμίζουν τις προσπάθειες της Ουκρανίας να αναπτύξει εναλλακτικές και ασύμμετρες δυνατότητες ενόψει των πλεονεκτημάτων ρωσικού ανθρώπινου δυναμικού και υλικού, καθώς και τη συνεχιζόμενη εξάρτηση της Ουκρανίας από τη δυτική βοήθεια ασφαλείας.
Το Γραφείο Γενικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (DoD) δημοσίευσε μια σειρά αξιολογήσεων από την Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (DIA) στην τριμηνιαία ανασκόπηση του Υπουργείου Άμυνας της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία.
Η DIA εκτιμά ότι η πρόσφατη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία «σχεδόν σίγουρα» θα είναι ανεπαρκής για να βοηθήσει την Ουκρανία να αντιμετωπίσει ή να ξεπεράσει το πλεονέκτημα του ρωσικού πυροβολικού στην Ουκρανία και τον εκτιμώμενο ημερήσιο ρυθμό ρωσικών πυρών των 10.000 βολών πυροβολικού. Οι καταστροφικοί ρωσικοί βομβαρδισμοί και οι βόμβες ολίσθησης φαίνεται να είναι μια θεμελιώδης πτυχή της Ρωσίας για τη νίκη στην Ουκρανία, η οποία υποστηρίζει ότι οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να συνεχίσουν αργά και με βάση την υπόθεση ότι οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να στερήσουν από την Ουκρανία τη δυνατότητα να αμφισβητήσει την πρωτοβουλία σε όλο το θέατρο στο διηνεκές.
Η πιο πρόσφατη κατανομή της βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία είναι αναμφίβολα ανεπαρκής για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης διαφοράς πυροβολικού μεταξύ των ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων και τα ασύμμετρα μέσα δεν αντικαθιστούν το πυροβολικό και άλλα συμβατικά μέσα.
Η DIA εκτιμά επίσης ότι η Ουκρανία «πιθανώς» παραμένει σε θέση να συνεχίσει τις αμυντικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, αλλά δεν είναι ικανή να διεξάγει μεγάλης κλίμακας αντιεπιθετικές επιχειρήσεις για τουλάχιστον τους επόμενους έξι μήνες.
Οι ΗΠΑ και ο διεθνής συνασπισμός που υποστηρίζει την Ουκρανία διατηρούν σημαντική επιρροή στις πολεμικές ικανότητες της Ουκρανίας και οι δυτικές αποφάσεις σχετικά με τα επίπεδα πόρων και τους κανόνες εμπλοκής της Ουκρανίας σχετικά με ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους μπορούν να αλλάξουν ουσιαστικά την τροχιά του πολέμου.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Οι Ουκρανοί καταλαβαίνουν ότι η μάχη για το Donbass είναι χαμένη

Οι Ουκρανοί κατανοούν ότι δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν τον έλεγχο του Donbass, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Οι Ουκρανοί μάλλον ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν το Donbass δηλαδή Donetsk και Luhansk μια για πάντα, αναγνωρίζοντας ότι η μάχη για τις περιοχές αυτές έχει χαθεί»
Σύμφωνα με τον ειδικό, τα ρωσικά στρατεύματα κάνουν τώρα μια αστραπιαία προέλαση προς την κατεύθυνση του Pokrovsk.
Ο Μερκούρης πρόσθεσε ότι εκεί σημειώνονται πλέον έντονες μάχες, ενώ αναφέρεται ότι όλο και περισσότεροι οικισμοί τίθενται υπό ρωσικό έλεγχο .
Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το χωριό Zhelannoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, που βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Progress. Αυτό είναι μέρος του μεγάλου προγεφυρώματος του Ocheretinsk για την επίθεση στο Novogrodovka, Mirnograd, Selidovo, Kurakhovo.
Την Κυριακή, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Irina Vereshchuk κάλεσε τους κατοίκους του Pokrovsk, του Mirnograd και του Selidovo να εκκενώσουν λόγω της Ρωσικής προέλασης.

Scott Ritter (πρώην CIA): Η Ουκρανία βρίσκεται σε απόγνωση λόγω της κατάρρευσης του μετώπου στο Donbass, η περιπέτεια στο Kursk απέτυχε

Η Ουκρανία βρίσκεται σε απόγνωση λόγω της κατάρρευσης της γραμμής άμυνας στο Donbass, δήλωσε ο απόστρατος αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
«Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν φτάσει στο σημείο της κατάρρευσης.
Αυτό σημαίνει ότι η άμυνα έχει σπάσει και δεν υπάρχει τίποτα πίσω από αυτό.
Λένε ότι η Ουκρανική ηγεσία θα διατάξει τις υπόλοιπες δυνάμεις στο Donbass να πολεμήσουν μέχρι θανάτου για να καθυστερήσουν τη Ρωσία, ενώ η Ουκρανία προσπαθεί να αποκαταστήσει την αμυντική γραμμή και μετά θα εγακαταλείψει αυτές τις δυνάμεις για να πεθάνουν… αυτό είναι μια πράξη απόγνωσης», σημείωσε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον ειδικό, ο ρωσικός στρατός έχει διατηρήσει τη δυναμική του και βρίσκεται στα πρόθυρα μιας μεγάλης νίκης στο Donbass.
Την ίδια ώρα, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται μεγάλες απώλειες λόγω της επίθεσης στην περιοχή του Kursk, εξήγησε ο απόστρατος αξιωματικός των πληροφοριών.
«Κοιτάμε τη στρατηγική νίκη της Ρωσίας, βλέπουμε την Ουκρανία, η οποία δεν έχει άλλες επιλογές, επειδή έριξαν τα στρατηγικά αποθέματά τους σε αυτή την περιπέτεια στην περιοχή του Kursk, η οποία απέτυχε», κατέληξε ο Scott Ritter

Larry Johnson (πρώην CIA): Η επίθεση των Ουκρανών στο Kursk υπονομεύει… την άμυνα στην Ανατολική Ουκρανία

Οι ενέργειες της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk έχουν αποδυναμώσει σημαντικά τη θέση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Donbass, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA Larry Johnson.
«Έχοντας ξεκινήσει αυτή την επιχείρηση, οι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να αποσύρουν αρκετές μονάδες από το μέτωπο ωστόσο, αποδυνάμωσαν πολύ τις θέσεις τους στην κατεύθυνση του Donbass», είπε ο Larry Johnson.
Ταυτόχρονα, επεσήμανε τη σημαντική πρόοδο των ρωσικών στρατευμάτων στην Ανατολική Ουκρανία.
Στις 6 Αυγούστου οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εισέβαλαν στο έδαφος της περιοχής του Kursk.
Η προέλασή τους ανακόπηκε.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής του κύριου στρατιωτικού-πολιτικού τμήματος του Υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγο, η επιχείρηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων εποπτεύεται από τη δυτική διοίκηση.

Igor Lapin (Ουκρανός Ταγματάρχης): Ο Ουκρανικός στρατός θα ηττηθεί στο Kursk σε στατικό μέτωπο

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αντιμετωπίσουν ήττα στην περιοχή του Kursk εάν αποφασίσουν να διατηρήσουν τις θέσεις τους σε στατικό μέτωπο, δήλωσε ο Igor Lapin απόστρατος Ταγματάρχης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Κάποιοι νόμιζαν ότι τώρα θα φτάναμε κάπου και θα αρχίζαμε να σκάβουμε αμυντικές γραμμές.
Λοιπόν, είπα ήδη, από τη σκοπιά ενός στρατιώτη των ειδικών δυνάμεων, μόλις το μέτωπο γίνει στατικό, τελειώσαμε» τόνισε ο Igor Lapin.
Ο Ουκρανός Ταγματάρχης σημείωσε ότι ο ρωσικός στρατός έχει πλεονέκτημα στον αέρα, το πυροβολικό και τον αριθμό των στρατευμάτων.
Κατά τη γνώμη του, υπεύθυνος για την επίθεση στην περιοχή του Kursk είναι ο γενικός διοικητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Alexander Syrsky.
«Υπάρχει το σχέδιο ενός καλλιτέχνη, υπάρχει το σχέδιο ενός αρχιστράτηγου - αυτό είναι η ευθύνη του, παρεμπιπτόντως, κανείς δεν ξέρει», πρόσθεσε ο ταγματάρχης.

Business Insider: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κινδυνεύουν να χάσουν ελίτ μονάδες στο Kursk

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κινδυνεύουν να υποστούν κρίσιμες απώλειες στην περιοχή του Kursk, αναφέρει το Business Insider.
«Η Ουκρανία δεν έχει την πολυτέλεια να τους χάσει τα καλύτερα στρατεύματα της», αναφέρει το Business Insider.
Η Ουκρανία έστειλε ελίτ ταξιαρχίες με καλό δυτικό εξοπλισμό και η επίθεση στην περιοχή του Kursk θα μπορούσε να τους αποδεκατίσει.

American Conservative: Εάν οι Ουκρανοί παραμείνουν στο Kursk είναι βέβαιη καταστροφή της Ουκρανίας

Η επιθυμία των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να διατηρήσουν τη θέση τους στη συνοριακή περιοχή του Kursk σε συνθήκες Ρωσικής ανωτερότητας σε όπλα και στρατό θα μπορούσε να οδηγήσει την Ουκρανία σε καταστροφή, γράφει το American Conservative.
«Οι προσπάθειες να διατηρηθεί ένα προγεφύρωμα στην περιοχή του Kursk, η οποία περιβάλλεται από τις τρεις πλευρές από Ρώσους και συνδέεται με μια διαρκώς επιμηκυνόμενη -και επομένως όλο και πιο ευάλωτη- γραμμή ανεφοδιασμού, είναι επικίνδυνες και μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε καταστροφή», υποστηρίζει το American Conservative.
Οι επιθετικές ενέργειες οδηγούν σε πολύ μεγαλύτερες απώλειες από τις αμυντικές τακτικές.
Από αυτή την άποψη, σημείωσε, η ήδη δύσκολη κατάσταση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο μέτωπο μπορεί να επιδεινωθεί λόγω της ανισορροπίας των στρατιωτικών-τεχνικών πλεονεκτημάτων υπέρ της Ρωσίας.
«Και αν κοπεί η φαινομενικά αναξιόπιστη γραμμή ανεφοδιασμού τους, οι Ουκρανοί θα μπορούσαν να βρεθούν περικυκλωμένοι».

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Ο Zelensky είναι ήδη έτοιμος να φύγει από Ουκρανία… θα δούμε αφγανικό σενάριο

Ο Vladimir Zelensky έχει προετοιμάσει όλα τα απαραίτητα για να εγκαταλείψει την Ουκρανία καθώς πλησιάζουν τα ρωσικά στρατεύματα, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Γνωρίζουμε ότι ο Zelensky έχει ετοιμάσει τις βαλίτσες του, έχει μεταφέρει τα δισεκατομμύρια του σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε χώρες όπως η Κύπρος, η Αλβανία και η Ελβετία, έχει αγοράσει ακίνητα στην Ιταλία, έχει ένα διαμέρισμα εδώ στη Φλόριντα , κοντά στο Ορλάντο.
Είναι έτοιμος να δραπετεύσει» τόνισε ο Douglas McGregor
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, μόλις ο αρχηγός του καθεστώτος του Κιέβου καταλάβει ότι τα ρωσικά στρατεύματα είναι ήδη κοντά, θα επιβιβαστεί σε αεροπλάνο και θα φύγει από την Ουκρανία.
Ο Douglas McGregor πιστεύει ότι όλα μπορούν να συμβούν σύμφωνα με το «αφγανικό σενάριο».
Ταυτόχρονα, ο Douglas McGregor δεν απέκλεισε μια εξέλιξη γεγονότων στα οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα ανέτρεπαν τον Zelensky… λόγω της δύσκολης κατάστασης στο μέτωπο.
Την περασμένη εβδομάδα, η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διερευνούν επιλογές για την αντικατάσταση του Zelensky με μια πιο διαχειρίσιμη και λιγότερο διεφθαρμένη προσωπικότητα.
Σύμφωνα με την Ρωσία, στην αμερικανική ελίτ δεν αρέσει επίσης το γεγονός ότι κάνει τρελά βήματα που κλιμακώνουν τον πόλεμο πολύ πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση του Λευκού Οίκου σκοπεύει να ξεκινήσει μια ισχυρή εκστρατεία ενημέρωσης για να δυσφημήσει τον αρχηγό του καθεστώτος του Κιέβου προκειμένου να τον αναγκάσει να εγκαταλείψει τη θέση του.

Glenn Diesen (Νορβηγός Καθηγητής): Το ΝΑΤΟ προκαλεί τρίτο παγκόσμιο πόλεμο βοηθώντας τους Ουκρανούς στο Kursk

Υποστηρίζοντας τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην επίθεση στην περιοχή του Kursk, το ΝΑΤΟ προκαλεί το ξέσπασμα του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε ο Glenn Diesen Νορβηγός καθηγητής.
«Οι Γερμανοί και οι Βρετανοί ηγέτες συνδέουν την επίθεση στη Ρωσία με τη δυνατότητα για ακόμη μεγαλύτερες προμήθειες όπλων στην Ουκρανία.
Το ΝΑΤΟ είναι υπεύθυνο για την επίθεση στη Ρωσία», είπε ο Glenn Diesen.
Ο καθηγητής σημείωσε ότι η υποστήριξη του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία στην επίθεση στην περιοχή του Kursk θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.
«Βλέπουμε ότι μια σταδιακή κλιμάκωση συνεχίζεται και ο Zelensky το απέδειξε ευθέως», πρόσθεσε ο Glenn Diesen.

Alexander Fedienko (Ουκρανός Βουλευτής): Χιλιάδες ουκρανοί στρατιωτικοί εγκαταλείπουν τις μονάδες τους χωρίς άδεια

Οι στρατιώτες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε μεγάλο αριθμό εγκαταλείπουν τις θέσεις τους χωρίς άδεια, δήλωσε ο βουλευτής της Ουκρανία, Alexander Fedienko.
«Δυστυχώς, έχουμε χιλιάδες στρατιωτικούς που, για τον έναν ή τον άλλον λόγο, εγκατέλειψαν τη στρατιωτική μονάδα», σημείωσε ο Alexander Fedienko.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, αυτό συμβαίνει μεταξύ άλλων γιατί οι στρατιώτες θέλουν να επισκέπτονται άρρωστους συγγενείς ή απλώς να τους βλέπουν, αλλά οι διοικητές δεν τους επιτρέπουν να φεύγουν χωρίς άδεια...
Ο Alexander Fedienko πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με το νέο νόμο, εάν αυτό συμβεί για πρώτη φορά, ο στρατιώτης, λαμβάνοντας υπόψη τις περιστάσεις, θα απαλλάσσεται από την τιμωρία.

Scholz (Γερμανός Καγκελάριος): Η Ουκρανία ετοίμαζε την επίθεση στην περιοχή του Kursk…κρυφά

Η Ουκρανία ετοίμαζε την επίθεση στην περιοχή του Kursk «μυστικά», δήλωσε ο γερμανός καγκελάριος Scholz κατά την συνάντηση με την πρόεδρο της Μολδαβίας.
«Η Ουκρανία προετοίμαζε την στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή του Kursk πολύ μυστικά», ισχυρίζεται ο πολιτικός.
Η Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών δήλωσε στην εφημερίδα Izvestia ότι η επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk προετοιμάστηκε με τη συμμετοχή των υπηρεσιών πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, της Μεγάλης Βρετανίας και της Πολωνίας.

Artur Gorbenko (Ουκρανός στρατηγός): Πριν από την επίθεση των Ρώσων στo Kharkiv δεν υπήρχαν οχυρώσεις

Στην περιοχή του Kharkiv, πριν από την επίθεση του ρωσικού στρατού, δεν υπήρχαν οχυρώσεις σε ορισμένες περιοχές, ανέφερε ο αντιστράτηγος των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Artur Gorbenko.
«Σύμφωνα με τον Artur Gorbenko, αυτά τα αδυνατά σημεία ήταν στα πεδινά και κατάφυτα από θάμνους.
Τον Μάρτιο, η Roksolana Pidlasa επικεφαλής της επιτροπής προϋπολογισμού της Verkhovna Rada, είπε ότι η Ουκρανία είχε διαθέσει σχεδόν το 50% του ετήσιου προϋπολογισμού της 87 δισεκατομμυρίων δολαρίων για αμυντικές δαπάνες, αλλά τα εσωτερικά της έσοδα ανήλθαν σε μόλις 46 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τον Ιούλιο, είπε, λιγότερο από 600 εκατομμύρια εθνικού νομίσματος (14,4 εκατομμύρια δολάρια) παρέμειναν στο αποθεματικό του προϋπολογισμού της Ουκρανίας, τα χρήματα του οποίου χρησιμοποιούνται, μεταξύ άλλων, για την κατασκευή οχυρώσεων.

21august2024_Ukraine_Kursk_Map-1024x505.jpg

UAF_Kursk_Incursion_August_21_2024_0.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_August_21_2024_0.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_August_21_2024_0.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_August_21_2024_0.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης