Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε «BB+» από «BB» προηγουμένως αναβάθμισε τον Titan Cement ο Standard & Poor’s

Σε «BB+» από «BB» προηγουμένως αναβάθμισε τον Titan Cement ο Standard & Poor’s
Η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει ότι η αξιοσημείωτη βελτίωση της χρηματοοικονομικής μόχλευσης της Titan Cement τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ αναμένεται περαιτέρω βελτίωση
Σε «BB+» από «BB» προηγουμένως αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα για την Titan Cement ο οίκος Standard & Poor’s.
Το outlook παραμένει σταθερό, με τον S&P να εκτιμά ότι ο Τιτάνας θα διατηρήσει επαρκές προφίλ ρευστότητας.
Η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει ότι η αξιοσημείωτη βελτίωση της χρηματοοικονομικής μόχλευσης της Titan Cement τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ αναμένεται περαιτέρω βελτίωση.
Οι ισχυρές βελτιώσεις πωλήσεων και περιθωρίου κέρδους, σε συνδυασμό με υψηλότερες ελεύθερες λειτουργικές ταμειακές ροές, επέτρεψαν στον όμιλο να μειώσει ουσιαστικά τη χρηματοοικονομική μόχλευση πέρυσι, με το χρέος/EBITDA να μειώνεται στο 1,4x στο τέλος του έτους από 2,6x το 2022.
Την ίδια περίοδο, τα κεφάλαια από λειτουργικές δραστηριότητες (FFO) στο χρέος βελτιώθηκαν στο 57,0% από 32,3%.
Ο S&P εκτιμά ότι η κερδοφορία και οι ταμειακές ροές της εταιρείας θα παραμείνουν ανθεκτικές το 2024-2025.
Αυτό θα μεταφραστεί σε περαιτέρω πρόσθετες βελτιώσεις της πιστωτικής μέτρησης, ιδίως προσαρμοσμένο χρέος σε EBITDA 1,0x-1,5x και FFO σε χρέος 65%-70% το 2024-2025.
Η αναφερόμενη εξαιρετική λειτουργική απόδοση της Τιτάν το 2023 περιελάμβανε αύξηση εσόδων κατά 11,6%, υπερβαίνοντας την αρχική εκτίμηση κατά 7%-9%.
Αυτό οφείλεται κυρίως στις σταθερές υψηλές τιμές του τσιμέντου, παράλληλα με τη σταθερή ζήτηση σε βασικές χώρες, ειδικά στις ΗΠΑ και την Ελλάδα.
Ο όμιλος συνέχισε να αναφέρει ανθεκτικά αποτελέσματα το πρώτο εξάμηνο του 2024, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 7,6% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023.
Ο S&P αναμένει ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 4%-5% την περίοδο 2024-2025, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις για πιο ήπια αλλά και πάλι ανθεκτική ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης