Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προαναγγέλλει… αναβάθμιση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών η Optima Bank

Προαναγγέλλει… αναβάθμιση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών η Optima Bank
Η Optima Bank δίνει τιμή στόχο στα 2,10 ευρώ για την Alpha Bank, στα 2,41 ευρώ για την Eurobank, στα 10,84 ευρώ για την Εθνική και στα 5,50 ευρώ για την Πειραιώς
Δεν θα το κάνει σήμερα, αλλά είναι στο πρόγραμμα…
Αυτό επί της ουσίας αναφέρουν οι αναλυτές της Optima Bank στην κάλυψη των ελληνικών τραπεζών, στην οποία μάλιστα αξιολογεί και τα αποτελέσματα του β’ 3μηνου 2024 που ανακοίνωσαν.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Optima Bank, «μετά το ισχυρό σύνολο αποτελεσμάτων και την αναβάθμιση των στόχων της χρήσης, επαναλαμβάνουμε τη σύσταση «Αγορά» (Buy) στις ελληνικές τράπεζες και θα αναθεωρήσουμε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις μας και τις τιμές - στόχους.
Δεν γνωρίζουμε γιατί δεν προχωρά σήμερα στην αναβάθμιση των τιμών στόχων βέβαια, αλλά προφανώς θα επανέλθουν οι αναλυτές της.
Για την ιστορία, η Optima Bank δίνει τιμή στόχο στα 2,10 ευρώ για την Alpha Bank, στα 2,41 ευρώ για την Eurobank, στα 10,84 ευρώ για την Εθνική και στα 5,50 ευρώ για την Πειραιώς.
1_767.JPG
Ισχυρά τα αποτελέσματα

Οι ελληνικές τράπεζες παρείχαν ένα άλλο ισχυρό σύνολο αποτελεσμάτων το β' τρίμηνο του 2024, λόγω των υψηλότερων εσόδων από προμήθειες, της αποτελεσματικής συγκράτησης του κόστους, των χαμηλότερων προβλέψεων για ζημίες δανείων, ενώ το NII ήταν οριακά χαμηλότερο σε διαδοχική βάση.
Επιπλέον, η ρευστότητα είναι άφθονη και η ποιότητα του ενεργητικού και η δυναμική του κεφαλαίου παρέμειναν θετικές, αναφέρει η Optima Bank.
Οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών διαπραγματεύονται με 0,88x P/TBV, με discount 21% στις τράπεζες της ΕΕ.
Ωστόσο, αναμένει να υπάρξει μια μέση τιμή RoaTBV της τάξης του 14,9% το 2024, ελαφρώς υψηλότερη από ό,τι οι ευρωπαϊκές τράπεζες.

Υψηλότεροι στόχοι κερδοφορίας

Όλες οι τράπεζες αναθεώρησαν προς τα πάνω τους στόχους κερδοφορίας τους για το 2024 με υψηλότερα από τα αρχικά αναμενόμενα επιτόκια Euribor και καλύτερο από το αναμενόμενο μείγμα προθεσμιακών καταθέσεων και beta.
Πιο αναλυτικά, η Eurobank στοχεύει πλέον τα βασικά λειτουργικά κέρδη να ξεπεράσουν τα 1,6 δισ. ευρώ από >1,5 δισ. ευρώ τον Μάρτιο και το RoTBV στο 16,5% από 15,0% προηγουμένως.
Η Εθνική Τράπεζα στοχεύει στο βασικό PAT να φτάσει τα 1,3 δισ. ευρώ από 1,2 δισ. ευρώ προηγουμένως και το βασικό RoTE >16,0% από 15,0% προηγουμένως.
Η Πειραιώς στοχεύει το κανονικοποιημένο καθαρό κέρδος να ξεπεράσει το 1,06 δισ. ευρώ και το RoaTBV στο 16,0% από 15,0% προηγουμένως.
Οι στόχοι της Alpha για τα καθαρά κέρδη είναι στα 776,4 εκατ. ευρώ έναντι 729,4 εκατ. ευρώ προηγουμένως και RoTE >13,5% από 13,0% προηγουμένως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης