Τελευταία Νέα
Διεθνή

Notam Κίνας κατά Ουκρανίας και Λιβάνου: Καλεί τους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στις δύο χώρες

Notam Κίνας κατά Ουκρανίας και Λιβάνου: Καλεί τους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στις δύο χώρες
Το παρόν επίπεδο κινδύνου για τα ταξίδια στον νότιο Λίβανο και στην Nabatiya είναι κόκκινο (εξαιρετικά υψηλός κίνδυνος) και σε άλλες ζώνες (της χώρας) είναι πορτοκαλί (αυξημένος κίνδυνος), διευκρίνισε η πρεσβεία.
Η Κίνα κάλεσε τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τον Λίβανο "το ταχύτερο δυνατό", σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας της την Πέμπτη 22/8, την επομένη ενός ισραηλινού πλήγματος στη χώρα αυτή που σκότωσε στρατιωτικό ηγέτη της παλαιστινιακής οργάνωσης Fatah.
"Πρόσφατα, η κατάσταση στα σύνορα ανάμεσα στον Λίβανο και στο Ισραήλ εξακολουθούσε να είναι τεταμένη, και η κατάσταση ασφαλείας στον Λίβανο είναι σοβαρή και περίπλοκη", έγραψε η κινεζική πρεσβεία στη Βηρυτό.
"Το παρόν επίπεδο κινδύνου για τα ταξίδια στον νότιο Λίβανο και στην Nabatiya είναι κόκκινο (εξαιρετικά υψηλός κίνδυνος) και σε άλλες ζώνες (της χώρας) είναι πορτοκαλί (αυξημένος κίνδυνος), διευκρίνισε η πρεσβεία.
Η πρεσβεία συνιστά στην ανακοίνωσή της στους Κινέζους πολίτες που βρίσκονται τώρα στον Λίβανο να "εκμεταλλευθούν την ευκαιρία, όσο υπάρχουν ακόμη εμπορικές πτήσεις, για να επιστρέψουν στην Κίνα ή να εγκαταλείψουν τη χώρα το ταχύτερο δυνατό".

Το Ισραήλ ενέτεινε τα πλήγματα στον γειτονικό Λίβανο, σκοτώνοντας χθες, Τετάρτη, στρατιωτικό ηγέτη της παλαιστινιακής Φάταχ για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.
Η Fatah του προέδρου Mahmoud Abbas κατηγόρησε το Ισραήλ ότι ήθελε, με τη "δολοφονία " του Khalil-al-Maqdah να "βάλει φωτιά στην περιοχή", καθώς ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Anthony Blinken ολοκλήρωσε μια νέα περιοδεία στη Μέση Ανατολή χωρίς να ανακοινωθεί κάποια πρόοδος ως προς την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.
Πολλές χώρες έχουν καλέσει τις τελευταίες ημέρες τους υπηκόους τους να φύγουν από τον Λίβανο, όπου έχει τη βάση της η Hezbollah, σύμμαχος της Hamas.
Μέχρι τώρα, η πρεσβεία της Κίνας καλούσε τους Κινέζους πολίτες να είναι προσεκτικοί σε περίπτωση ταξιδιού τους στον Λίβανο.
Στο μεταξύ, η κινεζική πρεσβεία στην Ουκρανία προειδοποίησε και πάλι τους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στην Ουκρανία, επικαλούμενη υψηλό κίνδυνο για την ασφάλεια περιλαμβανομένης της απειλής αεροπορικών επιδρομών.
Η πρεσβεία κάλεσε επίσης όσους βρίσκονται στην Ουκρανία να είναι έτοιμοι να λάβουν μέτρα προφύλαξης για την ασφάλειά τους και να απομακρυνθούν αν είναι αναγκαίο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης