Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ - Ο Παύλος Πολάκης θέτει θέμα ηγεσίας - «Ο Κασσελάκης δεν μπορεί, θα βγω μπροστά»

Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ - Ο Παύλος Πολάκης θέτει θέμα ηγεσίας - «Ο Κασσελάκης δεν μπορεί, θα βγω μπροστά»
«Εγώ δεν σηκώνω το γάντι, όποιος θέλει να κάνει μομφή στην Κεντική Επιτροπή» απαντά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Θέμα ηγεσίας έθεσε ανοιχτά στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από τη συνεδρίαση του κομματικού οργάνου.
Ειδικότερα, ο ανεξάρτητος, πια, βουλευτής Χανίων φέρεται να δήλωσε ενώπιον των μελών του οργάνου ότι «χρειάζεται πρόγραμμα και μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία», υπογραμμίζοντας στη συνέχεια πως «η σημερινή ηγεσία δεν μπορεί».
Πέρα από την ευθεία αμφισβήτηση του Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης εμφανίστηκε διατεθειμένος να διεκδικήσει ο ίδιος την προεδρία του κόμματος, ξεκαθαρίζοντας: «Εγώ θα φανώ χρήσιμος».
Ωστόσο  ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε τον λόγο και απάντησε άμεσα στον Παύλο Πολάκη, λέγοντας: «Εγώ δεν σηκώνω το γάντι, όποιος θέλει να κάνει μομφή στην Κεντική Επιτροπή».

Ένταση με Γεροβασίλη - «Στήθηκε επιχείρηση δολοφονίας μου με το υποκριτικό κλάμα της Λινού»

Στην ομιλία του ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Χανίων υποστήριξε πως «με την κατάσταση αυτή τη στιγμή στο κόμμα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε σοβαρή διεκδίκηση μεγάλης κυβερνητικής αλλαγής. Παράγουμε πολλή περισσότερη παραπολιτική ύλη από πολιτική γραμμή».
Ακόμα, σημείωσε ότι πρέπει να περάσουμε από την ηθικολογία της συμπεριφοράς και τη θεωρητικολογία της απογειωμένης ιδεολογικοποίησης επί παντός επιστητού και επί οποιουδήποτε δικαιώματος, πρέπει να περάσουμε σε μία σαφή πολιτική γραμμή για να ρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε πως χρειάζεται ένα πρόγραμμα λαϊκά κατανοητό, κοινωνικά αναγκαίο, σε σύγκρουση με τη διαπλοκή που να φέρνει ελπίδα στη νέα γενιά.
«Δυστυχώς, η σημερινή μας ηγεσία κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το εξασφαλίσει. Γι’αυτό χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και σύντομα. Και όσο με αφορά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ γι’αυτό», είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Π. Πολάκης.
Για τα Μέσα του κόμματος, όπως είπε, πέρα από την αναγκαία κατάστασης εξυγίανσης, πρέπει να συνδυαστεί η όποια πρόταση με την αλλαγή του περιεχομένου τους, τόσο σε επίπεδο πολιτικής γραμμής όσο και σε επίπεδο παραγωγής ενός τηλεοπτικού προγράμματος το οποίο θα προβάλεται από μία σειρά περιφερειακών σταθμών, το οποίο θα μπορεί να φέρει και διαφημιστικά έσοδα για τη βιωσιμότητα των μέσων.
Επίσης, για το θέμα με την Αθηνά Λινού, σύμφωνα με πληροφορίες είπε πως «για οποιοδήποτε βουλευτή της ΝΔ, είχαμε αποκαλύψει τέτοια πράγματα, όπως αποκαλύψαμε για τη Λινού θα ζητούσαμε τη διαγραφή του. Και από την ΚΟ της ΝΔ και από μέλος του κόμματος».
Απαντώντας στην Όλγα Γεροβασίλη, είπε πως χρησιμοποιήσε τα Social Media προκειμένου να μπορέσει να αντισταθεί σε μία επιχείρηση δικής του δολοφονίας που μέσα από ένα ψεύτικο και υποκριτικό κλάμα της Λινού, που έγινε μία ώρα μετά που είχα μιλήσει, και ταυτόχρονα εγώ διαγραφόμουν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Φυσικά και αντιστάθηκα μέσα από τα Social media. Γι’ αυτό ήρθαν και δεύτερες σκέψεις σε όλους, όπως η Όλγα Γεροβασίλη που έλεγε ότι καλή η διαγραφή του Πολάκη αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί, όχι να μείνει μισή. Αυτή είναι μία δήλωση εσωστρέφειας και εμφυλίου και ανθρωποφαγίας, είπε ο Π. Πολάκης.

Η υπόθεση Λινού άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, αλλά το ρήγμα είναι βαθύτερο στον ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κουμουνδούρου ο Ασκός του Αιόλου άνοιξε με το ζήτημα της χρηματοδότησης του Ινστιτούτου Prolepsis της Αθηνάς Λινού, καθώς ο Παύλος Πολάκης που ανέδειξε πρώτος την υπόθεση, τώρα αμφισβητεί ευθέως τους χειρισμούς της Κουμουνδούρου και δείχνει ως υπεύθυνο τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη.
Σα να μην έφτανε αυτό, στον χορό της της αμφισβήτησης μπήκε ακολούθως και ο Μάρκος Χατζησάββας, για χρόνια συνεργάτης του βουλευτή Χανίων, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Πλέον, ο Παύλος Πολάκης, που ως γνωστόν έχει τεράστια στήριξη στον κομματικό μηχανισμό φαίνεται έτοιμος να διεκδικήσει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ.
Το δίλημμα που θέτει προς τον Στέφανο Κασσελάκη σχηματοποιείται ως εξής:
«Δέχεσαι τους όρους μου ή θέτω ζήτημα ανατροπής σου».
Και όλα ξεκινούν με τη σκληρή κριτική απέναντι στο κόμμα, για το ζήτημα του Ινστιτούτου Λινού, καθώς ο κ. Πολάκης θεωρεί προσχηματική την προαναγγελία ανεξάρτητης έρευνας.

Ζητούν τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού 184 μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ 184 μέλη και στελέχη της Κουμουνδούρου -ανάμεσά τους και 10 μελη της ΚΕ- ζήτησαν την παραπομπή της Αθηνάς Λινού στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Μάλιστα, το αίτημά τουε είναι να κληθεί κατ εξαίρεση με απόλυτη προτεραιότητα σε απολογία από το Όργανο, σύμφωνα με πληροφορίες του faq.gr.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης