Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με μικρά κέρδη και πάλι λίγους πρωταγωνιστές – Γιατί ξεχώρισαν Vιohalco και Ελλάκτωρ

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με μικρά κέρδη και πάλι λίγους πρωταγωνιστές – Γιατί ξεχώρισαν Vιohalco και Ελλάκτωρ
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Την τελευταία ώρα βελτιώθηκε το κλίμα και μετά από αρκετές εναλλαγές στο πρόσημο έκλεισε στο υψηλό ημέρας η αγορά και με άνοδο 0,25%. Μικρή βέβαια η ανοδική κίνηση και χαμηλός ο τζίρος των 77 εκατ. ευρώ, ενώ και οι πρωταγωνιστές δεν είναι πολλοί. Αύριο ολοκληρώνεται η εβδομάδα και πιστεύουμε πως από την επόμενη και επειδή θα έχουμε αποτελέσματα αλλά και rebalancing ίσως βελτιωθεί η εικόνα και κυρίως η συναλλακτική δραστηριότητα.

VIOHALCO: Ξεχώρισε η μετοχή της σήμερα. Είχαμε αναλυτικό θέμα, για το λόγο που πιστεύουμε ότι είναι υποτιμημένη. Δεν μπορεί η συμμετοχή της στη Cenergy να κάνει όσο όλος ο όμιλος και ενώ έχει ακόμα ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Noval και άλλες συμμετοχές. Το ταμπλό μάλλον κάνει λάθος εδώ. Θα πρέπει να δούμε όμως και συνέχεια στην κίνηση. Στα 5,94 ευρώ και στο +3,12% με όγκο 126 χιλ. τεμάχια και με καλές εντολές αγοράς.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ ο εφοπλιστής Ηλιόπουλος αγοράζει μετοχές. Αυτή η πληροφορία έδωσε ώθηση στη μετοχή. Θα θυμίσουμε πως είχαμε γράψει στο παρελθόν ότι είχε τοποθετηθεί και στη Revoil ο επιχειρηματίας που έγινε γνωστός στο Χ.Α. από τον μετοχικό του ακτιβισμό στη ΜIG. Στα 2,10 ευρώ και στο +3,70% με υψηλό όγκο 484 χιλ. τεμάχια.

JUMBO: Θα τον βρει το δρόμο της. Έχει ξαναγίνει. Στα 22,80 ευρώ και στο +2,06%.

MOTOR OIL: Πατάει σε καλή στήριξη και προσπαθεί να αντιδράσει. Την επόμενη εβδομάδα δημοσιεύονται τα αποτελέσματα. Έχουν υποχωρήσει τα περιθώρια διύλισης στο δεύτερο τρίμηνο και η τάση συνεχίζεται και στο τρίτο. Άρα η ενημέρωση της διοίκησης θα έχει ενδιαφέρον. Πάλι όμως η κερδοφορία σε σύγκριση με την αποτίμηση θα δείξει ότι υπάρχει υστέρηση. Έχουμε επίσης και την έξοδο της μετοχής από τον MSCI Greece Standard και δεν αποκλείεται να δώσει καλύτερα σημεία εισόδου. Εδώ γύρω πάντως θα βάζαμε ένα bet. Στα 21,70 ευρώ και στο +2,65%. Στο υψηλό ημέρας το κλείσιμο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Εθνική ξεχώρισε αφού στις τελικές δημοπρασίες έκλεισε στο υψηλό ημέρας και με άνοδο 0,87%. Αδύναμη η Πειραιώς.

QUEST: Στα 5,25 ευρώ είχε σήμερα μεγάλη εντολή αγοράς, οριακά δηλαδή πιο κάτω από την τιμή που ήταν η εντολή στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Στα 5,27 ευρώ το κλείσιμο και με απώλειες 1,31%.

INTRALOT: Φάνηκε από χθες και το σχολιάσαμε. Σήμερα είχε πάλι καλό όγκο, αλλά η ανοδική κίνηση ήταν εύκολη. Θα σας πούμε επίσης την άποψή μας. Δεν θεωρούμε ότι θα γίνει εισαγωγή στις ΗΠΑ. Νομίζουμε πως θα πάρει άλλο δρόμο που θα φέρει υπεραξίες στους μετόχους της πιο γρήγορα. Στα 1,1280 ευρώ και στο +1,62%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Στο υψηλό ημέρας βρέθηκε στο κλείσιμο και στα 0,3840 ευρώ με άνοδο 4,49%.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Μεταξύ των μετοχών που ξεχώρισαν από τη μικρή κεφαλαιοποίηση. Δεν έκανε μεγάλο όγκο αλλά ενισχύθηκε 4,26%.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Γράφει η εταιρεία στην ανακοίνωση που είχε δημοσιεύσει για τη γενική συνέλευση πως έχουν αναρτηθεί τα έγραφα και η πρόσκληση στην ιστοσελίδα της. Πατάς το link που συνοδεύει την πρόσκληση πας στην κατηγορία Γενικές Συνελεύσεις, και βλέπεις τα περσινά. Τι να σχολιάσουμε; Δεν έχει υποχρέωση να έχει αναρτημένα τα έγγραφα; Πώς θα ενημερωθούν οι επενδυτές;

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης