Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Παγιδευμένοι σε δυνάστες και υποτακτικούς οι λαοί της Δύσης - Αποκορύφωμα σήψης οι Ηνωμένες Πολιτείες

Παγιδευμένοι σε δυνάστες και υποτακτικούς οι λαοί της Δύσης - Αποκορύφωμα σήψης οι Ηνωμένες Πολιτείες
Αυτή είναι η Αμερική, όπου ο φασισμός, ο ολοκληρωτισμός και ο μιλιταρισμός πάνε χέρι-χέρι!
Ο αμερικανικός λαός έχει εγκλωβιστεί ανάμεσα σε ένα καθοδικό σπιράλ εξαιτίας των πολιτικών που τον εξουσιάζουν, σχολιάζει σε ανάλυσή του το Rutherford Institute, διακρίνοντας τους «ηγέτες» των δυτικών κρατών σε δυνάστες και υποτακτικούς στα εταιρικά συμφέροντα.
«Είμαστε παγιδευμένοι σε μια πολιτική μήτρα που προορίζεται να διατηρήσει την ψευδαίσθηση ότι είμαστε πολίτες μιας συνταγματικής δημοκρατίας.
Στην πραγματικότητα, βρισκόμαστε κάπου μεταξύ μιας κλεπτοκρατίας (μιας κυβέρνησης που κυβερνάται από κλέφτες) και μιας κακιστοκρατίας (μιας κυβέρνησης που διοικείται από πολιτικούς και εταιρείες χωρίς αρχές, που δεν σέβονται καθόλου τα δικαιώματα των Αμερικανών πολίτες).
Εδώ και χρόνια, η κυβέρνηση παίζει ένα παιχνίδι γάτας με το ποντίκι με τον αμερικανικό λαό, επιτρέποντάς μας να απολαμβάνουμε αρκετή ελευθερία ώστε να πιστεύουμε ότι είμαστε ελεύθεροι, αλλά όχι αρκετή για να μας επιτρέψει να ζούμε ως ελεύθεροι άνθρωπο
Με άλλα λόγια, μας επιτρέπεται να απολαμβάνουμε την ψευδαίσθηση της ελευθερίας, ενώ μας αφαιρούν τα ίδια τα δικαιώματα που προορίζονται να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να θεωρήσουμε την κυβέρνηση υπεύθυνη για την τήρηση του κράτους δικαίου, του Συντάγματος των ΗΠΑ», σχολιάζει εύστοχα το Rutherford Institute, ξεκαθαρίζοντας πως αυτή δεν είναι πλέον η παλαιά Αμερική, η χώρα των ελευθεριών.
Αυτή είναι η Αμερική, όπου ο φασισμός, ο ολοκληρωτισμός και ο μιλιταρισμός πάνε χέρι-χέρι!
«Αυτό ισχύει είτε μιλάτε για το δικαίωμα να επικρίνετε την κυβέρνηση με λόγια ή με πράξεις, το δικαίωμα να είστε απαλλαγμένοι από την κρατική επιτήρηση, το δικαίωμα να μην υποβάλλονται το πρόσωπό σας ή η περιουσία σας σε έρευνες χωρίς ένταλμα από κυβερνητικούς παράγοντες, το δικαίωμα να τη δέουσα διαδικασία, το δικαίωμα να είσαι ασφαλής από την εισβολή της στρατιωτικοποιημένης αστυνομίας στο σπίτι σου, το δικαίωμα να είσαι αθώος μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή σου και κάθε άλλο δικαίωμα που κάποτε ενίσχυε τη δέσμευση των ιδρυτών στο αμερικανικό πείραμα στην ελευθερία.
Όχι μόνο δεν έχουμε πλέον κυριαρχία στα σώματά μας, τις οικογένειές μας, την περιουσία και τις ζωές μας, αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει να καταργεί τα λίγα δικαιώματα που έχουμε ακόμα να μιλάμε ελεύθερα και να σκεφτόμαστε μόνοι μας.
Στα χαρτιά, μπορεί να είμαστε τεχνικά ελεύθεροι. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, είμαστε τόσο ελεύθεροι όσο μπορεί να επιτρέπει ένας κυβερνητικός αξιωματούχος», τονίζεται.

Δημοκρατία με μεταμφίεση

Οι Αμερικανοί πολίτες ζουν σε μια δικτατορία μεταμφιεσμένη σε δημοκρατία, όπου όλα όσα κατέχουν, όσα κερδίζουν, όλα όσα λέμε και κάνουν εξαρτώνται από την καλοσύνη των κυβερνητικών παραγόντων και των εταιρικών μετόχων για τους οποίους το κέρδος και η εξουσία είναι το παν.
Με κάθε δικαστική απόφαση που επιτρέπει στην κυβέρνηση να λειτουργεί υπεράνω του κράτους δικαίου, κάθε νομοθετική πράξη που περιορίζει τις ελευθερίες μας και κάθε κυβερνητική πράξη που μένει ατιμώρητη, «σιγά-σιγά εξαρτόμαστε από μια κοινωνία στην οποία δεν έχουμε πραγματικά έλεγχο της ζωής μας».
Όπως παρατήρησε κάποτε ο Rod Serling, δημιουργός της Ζώνης του Λυκόφωτος και οξυδερκής σχολιαστής της ανθρώπινης φύσης, «Αναπτύσσουμε έναν νέο πολίτη. Έναν πολίτη που θα είναι πολύ επιλεκτικός για τα δημητριακά και τα αυτοκίνητα, αλλά δεν θα μπορεί να σκεφτεί».
Πράγματι, όχι μόνο αναπτύσσουμε νέους πολίτες ανίκανους να σκεφτούν μόνοι τους, αλλά τους ενσταλάζουμε επίσης μια πλήρη και απόλυτη εξάρτηση από την κυβέρνηση και τις εταιρείες.
Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργήσαμε ένα κράτος πρόνοιας, ένα κράτος νταντά, ένα αστυνομικό κράτος, ένα κράτος επιτήρησης, ένα ηλεκτρονικό στρατόπεδο συγκέντρωσης -πείτε το όπως θέλετε, το νόημα είναι το ίδιο: στην προσπάθειά μας για λιγότερη προσωπική ευθύνη, μεγαλύτερη αίσθημα ασφάλεια, και χωρίς επαχθείς υποχρεώσεις ο ένας προς τον άλλον ή προς τις μελλοντικές γενιές, δημιουργήσαμε μια κοινωνία στην οποία δεν έχουμε πραγματική ελευθερία.
Τούτου λεχθέντος, αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα -χειραγώγηση του νου και συστημική βία- δεν είναι καινούργιο. Αυτό που διαφέρει είναι οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται και ο ευρείας κλίμακας έλεγχος της μαζικής ανθρωπότητας, οι καταναγκαστικές αστυνομικές τακτικές και η διάχυτη επιτήρηση, εκυτιμά το Rutherford Institute, ενώ καταλήγει:
«Παραμείναμε πολύ καιρό σε αυτήν την παράξενη ζώνη του λυκόφωτος όπου το εγώ υπερτερεί της δικαιοσύνης, η προπαγάνδα διαστρέφει την αλήθεια και οι αυτοκρατορικοί πρόεδροι -εξουσιοδοτημένοι να επιδίδονται στις αυταρχικές τάσεις τους από νομικά δικαστήρια, διεφθαρμένα νομοθετικά σώματα και έναν αδιάφορο πληθυσμό- κυβερνούν όχι με βάση τους νόμου.
Εκεί που βρισκόμαστε τώρα, είναι απελπιστική ανάγκη να χαλιναγωγήσουμε και τους τρεις κλάδους της κυβέρνησης - την Εκτελεστική, τη Δικαστική και τη Νομοθετική - που έχουν υπερβεί την εξουσία τους και έχουν μεθύσει από την εξουσία.
Είμαστε τα αθέλητα θύματα ενός συστήματος τόσο διεφθαρμένου που όσοι υπερασπίζονται το κράτος δικαίου και φιλοδοξούν τη διαφάνεια στην κυβέρνηση, είναι μειοψηφία.
Η αμερικανική κλεπτοκρατία έχει ρουφήξει τον αμερικανικό λαό σε ένα παράλληλο σύμπαν στο οποίο το Σύνταγμα δεν έχει νόημα, η κυβέρνηση είναι παντοδύναμη και οι πολίτες είναι ανίσχυροι να αμυνθούν ενάντια σε κυβερνητικούς πράκτορες που κλέβουν, κατασκοπεύουν, λένε ψέματα, λεηλατούν, σκοτώνουν, κακοποιούν και γενικά προκαλούν χάος και σπέρνουν τρέλα σε όλους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης