Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιος συναγερμός για χτύπημα στην Ουκρανία στις 24/8 – Έρχεται όλεθρος ή προβοκάτσια - Ποιος ο ρόλος των ΗΠΑ

Παγκόσμιος συναγερμός για χτύπημα στην Ουκρανία στις 24/8 –  Έρχεται όλεθρος ή προβοκάτσια - Ποιος ο ρόλος των ΗΠΑ
Επίκεται πράγματι ένα κολοσσιαίο ρωσικό χτύπημα στην Ουκρανία το Σάββατο 24 Αυγούστου 2024 ή πρόκειται για μία τεράστιας κλίμακας προβοκάτσια που σχεδιάζει το καθεστώς Zelensky;
Σχετικά Άρθρα
Κλίμα ρωσικής μαζικής επίθεσης το Σάββατο 24 Αυγούστου 2024 στην Ουκρανία ως απάντηση στην εισβολή στο Kursk καλλιεργείται στο Κίεβο.
Αμερικανοί και Κινέζοι μάλιστα εξέδωσαν προειδοποιήσεις για τους πολίτες τους που παραμένουν στην ουκρανική επικράτεια.
Ωστόσο ειδικοί επισημαίνουν ότι το Σάββατο 24 Αυγούστου εορτάζεται στην Ουκρανία η Ημέρα της Ανεξαρτησίας της χώρας και δεν αποκλείεται το ίδιο το καθεστώς του Κιέβου να σχεδιάζει να στήσει μίας τεράστιας κλίμακας προβοκάτσια.
Μάλιστα υποστηρίζουν ότι είναι σχεδόν αδύνατο να πληροφορηθεί τρίτη δύναμη τα επιχειρησιακά σχέδια της Ρωσίας, που ως γνωστόν δεν λειτουργεί ποτέ εν θερμώ.

Προειδοποίηση από την πρεσβεία των ΗΠΑ


Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία εξέδωσε προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες.
Εκτιμά ότι ο κίνδυνος επιθέσεων με ρωσικά drones και πυραύλους θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες και όλο το Σαββατοκύριακο σε συνδυασμό με την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας στις 24 Αυγούστου.
Συνιστάται στους πολίτες των ΗΠΑ να «παρακολουθούν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για πληροφορίες, να εντοπίζουν τοποθεσίες καταφυγίων πριν από μια αεροπορική επιδρομή, να βρίσκονται αμέσως σε καταφύγιο εάν εκδοθεί προειδοποίηση επικείμενου χτυπήματος, να ακολουθούν τις οδηγίες των Ουκρανών αξιωματούχων και διασωστών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης».

Η προειδοποίηση της Κίνας

Την ίδια στιγμή η κινεζική πρεσβεία στο Κίεβο συστήνει στους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Ουκρανία, λόγω της επικίνδυνης κατάστασης στη χώρα.
Όσοι Κινέζοι βρίσκονται ήδη στο έδαφος της Ουκρανίας, συνιστάται να το εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατό.
ukraine_shelling.jpeg
Προβοκάτσια;

«Οι Αμερικανοί, μου φαίνεται, είναι ανειλικρινείς όταν μιλούν για τα σχέδια της Μόσχας να χτυπήσει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, αυτό είναι μάλλον ένα κόλπο του Κιέβου.
Είναι ακόμη ένα από τα  σχέδια της Ουκρανίας που είναι γνωστή στο να οργανώσει προβοκάτσιες» δήλωσε ο ειδικός στον τομέα των πληροφοριών Georgy Riper στην Pravda.Ru .
«Στα κοινωνικά δίκτυα διαδίδονται πληροφορίες ότι στις 24-29 Αυγούστου θα υπάρξουν επιθέσεις στην Ουκρανία, επιθέσεις σε διυλιστήρια πετρελαίου και άλλες επιδρομές.
Οι Ουκρανοί αναφέρουν στα κοινωνικά δίκτυα ότι περιμένουν κάποιο κολοσσιαίο χτύπημα με εκατοντάδες πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων των Daggers, Zircons, Onyxes και Calibers», πρόσθεσε.
ukraine_night.JPG
Η κόλαση …μέσα

Σύμφωνα με τον ειδικό η Ουκρανία μία χώρα με κατεστραμμένη οικονομία, συρρικνωμένο πληθυσμό και μειωμένα εδάφη, πρέπει να παρουσιάσει μία επικοινωνιακή νίκη και να στρέψει τα φώτα της καταπονημένης οικονομικά και στρατιωτικά Δύσης πάνω της.
Επομένως, η Ουκρανία μπορεί να… κάνει «απόπειρες αυτοκτονίας» να «φέρει την κόλαση μέσα» χτυπώντας το έδαφός της από τις δυνάμεις που έχει στα σύνορα με τη Ρωσία.
Υποστηρίζει ότι σε μία τέτοιας τεράστιας κλίμακας προβοκάτσια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ATACMS, όπλα μεγάλης εμβέλειας και F-16.

Άμα χτυπήσουν οι Ρώσοι σκληρά «ο ουρανός θα πάρει φωτιά και η γη θα γίνει στάχτη»

Ο Riper, αφού επισημαίνει πως ο ρωσικός στρατός δεν λειτουργεί ποτέ εκδικητικά αλλά στοχευμένα, τονίζει πως εάν πραγματικά θελήσει η Μόσχα να συντρίψει στρατιωτικά και διοικητικά την Ουκρανία «ο ουρανός θα πάρει φωτιά και η γη θα γίνει στάχτη».
Η απόφαση της Ρωσίας για σκληρά αντίποινα, που πιθανότατα θα σηματοδοτήσουν την αρχή του τέλους για την Ουκρανία, είναι ειλημμένη αλλά φυσικά δεν υπάρχει ημερομηνία έναρξης.
Τα αντίποινα για την ουκρανική εισβολή στο Kursk θα είναι καταλυτικά και θα πυροδοτήσουν εξελίξεις στο εσωτερικό της Ουκρανίας, της οποίας η κοινωνία είναι καταπονημένη από τα 2,5 χρόνια εχθροπραξιών.
Η ρωσική αντίδραση θα είναι σκληρή και ήδη την έχουν σκιαγραφήσει Ρώσοι αξιωματούχοι με προεξάρχοντα τον ηγέτη της χώρας, Vladimir Putin.
«Δεν μπορεί να γίνει λόγος για διαπραγματεύσεις με τέτοιους ανθρώπους, ο εχθρός θα λάβει μία πειστική απάντηση και όλοι στόχοι που έχει θέσει η Ρωσία θα επιτευχθούν», έχει τονίσει ο Ρώσος πρόεδρος.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova έχει προαναγγείλει τα ρωσικά αντίποινα, τα οποία η Ουκρανία δεν θα αντέξει.
«Η ρωσική απάντηση στην ουκρανική τρομοκρατική επίθεση στο Kursk δεν θα αργήσει», έχει διαμηνύσει η Zakharova.

Τα αντίποινα θα εκδηλωθούν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τον Σεπτέμβριο και θα μπορούσε να προσδώσει κανείς στην εν λόγω δέσμη επιθέσεων την κωδική ονομασία «Μαύρος Σεπτέμβριος».
«Η Ουκρανία θα μείνει χωρίς ρεύμα τον Σεπτέμβριο», σημειώνει η γεωπολιτική αναλύτρια με βαθιά γνώση των ρωσικών ζητημάτων Lyuba Lulko.

Ολοκληρωτική καταστροφή των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας

Επί της ουσίας η επιχείρηση «Μαύρος Σεπτέμβριος» είναι η ολοκληρωτική καταστροφή των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας.
Χωρίς ρεύμα και χωρίς θέρμανση οι Ουκρανοί δεν θα αντέξουν έναν τρομακτικό χειμώνα και θα ξεσηκωθούν.
Η ουκρανική ηγεσία θα έχει να αντιμετωπίσει ένα εσωτερικό μέτωπο που πλέον θα την πιέζει ασφυκτικά.
Ήδη ο ουκρανικός πληθυσμός αντιδρά στις αποφάσεις της παράνομης κυβέρνησης, αρνούμενος να στρατευθεί και να γίνει κρέας για τα κανόνια.
Η τελευταία φορά που η Ρωσία χτύπησε με σφοδρότητα τις ενεργειακές εγκαταστάσεις ήταν στα τέλη Ιουνίου του 2024.
Εκείνο το χτύπημα είχε γίνει με γνώμονα την εξουθένωση της αμυντικής βιομηχανίας της Ουκρανίας.
fire_3.jpg
Η Ουκρανία θα βυθιστεί στο σκοτάδι

Το επικείμενο χτύπημα θα έχει ως στόχο να βυθιστεί κυριολεκτικά η Ουκρανία στο σκοτάδι.
Το χτύπημα του Σεπτεμβρίου θα είναι πρωτοφανές σε σφοδρότητα,
Κυριολεκτικά η Ρωσία θα εξαπολύσει μαζικά κύματα βομβαρδισμών με όλα τα όπλα της από αέρα, ξηρά και θάλασσα για να σβήσει την Ουκρανία από τον ενεργειακό χάρτη.
Θα είναι χτυπήματα που θα φέρουν πολύ κοντά την άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας.
Μόνο τον Ιούνιο 2024 η Ρωσία είχε καταστρέψει πάνω από το 50% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο τις χειρότερες διακοπές ρεύματος από την έναρξη του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου του 2022.
Ήδη ολόκληρες περιοχές της Ουκρανίας είναι εκτός δικτύου ηλεκτροδότησης, μένοντας στο σκοτάδι για εξοικονόμηση ενέργειας.
Η προμηθεύτρια εταιρεία ενέργειας Yasno έχει δηλώσει ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα οι Ουκρανοί έχουν ρεύμα για έξι ή επτά ώρες την ημέρα και εάν το έλλειμμα ηλεκτρικής ενέργειας παραμείνει στα επίπεδα του καλοκαιριού.
Δηλαδή τα στοιχεία αυτά δεν συνυπολογίζουν τον Ρωσικό Αρμαγεδδώνα που θα ενσκήψει στην Ουκρανία τον Σεπτέμβριο.
Παράλληλα η Ουκρανία θα έχει να αντιμετωπίσει μία κατάσταση για την οποία υπεύθυνη είναι η ίδια με την εισβολή στο Kursk.
Η Ουκρανία θα έχει σύντομα ακόμη περισσότερα προβλήματα από ό,τι πριν, λόγω της εκτεταμένης γραμμής του μετώπου, των περίπλοκων logistics, της κατασπατάλησης πόρων και της μηδενικής πιθανότητας να προχωρήσει βαθύτερα στη Ρωσία.
Η ρωσική απάντηση στην Ουκρανία θα είναι συντριπτική και θα προκαλέσει την κατάρρευση του ουκρανικού καθεστώτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης