Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχώρησαν σε χαμηλό έτους τα επιτόκια στεγαστικών δανείων

ΗΠΑ: Υποχώρησαν σε χαμηλό έτους τα επιτόκια στεγαστικών δανείων
Η μέση τιμή στο 30ετές διαμορφώθηκε στο 6,46%
Στα χαμηλότερα επίπεδα του 2024 υποχώρησαν τα επιτόκια στεγαστικών δανείων που προσφέρουν οι αμερικανικές τράπεζες, εν μέσω προσδοκιών για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από τη Federal Reserve τον Σεπτέμβριο.
Ειδικότερα, για το επταήμερο έως 22/8, η μέση τιμή στο 30ετές διαμορφώθηκε στο 6,46% από 6,49% μία εβδομάδα πριν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Freddie Mac.
Ένα χρόνο ακριβώς πριν, το μέσο επιτόκιο ήταν στο 7,23%.
Σε ό,τι αφορά στο 15ετές στεγαστικό δάνειο, το μέσο επιτόκιο υποχώρησε τέσσερις μονάδες βάσης και έφθασε το 5,62% -από 6,55% πέρυσι.
Τα επιτόκια για το 30ετές στεγαστικό δάνειο έφθασαν τον Οκτώβριο 2023 στο υψηλό 25ετίας του 7,79%, ενώ παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα μέχρι πριν λίγες εβδομάδες -στο 7,72% το υψηλό του 2024.
«Αν και τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων παρέμειναν σχετικά σταθερά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τα πιο ήπια οικονομικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι τα επιτόκια θα υποχωρήσουν ελαφρά μέχρι το τέλος του έτους. Νωρίτερα αυτό το μήνα, τα επιτόκια έπεσαν και τώρα παραμένουν λίγο κάτω από το 6,5%, το οποίο δεν ήταν αρκετό για να παρακινήσει τους πιθανούς αγοραστές κατοικιών. Οι τιμές πιθανότατα θα χρειαστεί να μειωθούν άλλη μια ποσοστιαία μονάδα για να δημιουργήσουν ζήτηση από τους αγοραστές», σχολιάζει η Freddie Mac.

Καταγραφή_225.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης