Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τους διαλύουν με στρατηγική – Σκόνη 500 τεθωρακισμένα Ουκρανών στο Kursk, νίκες Ρώσων σε 3 πόλεις στο Donbass

Τους διαλύουν με στρατηγική – Σκόνη 500 τεθωρακισμένα Ουκρανών στο Kursk, νίκες Ρώσων σε 3 πόλεις στο Donbass
Στην Δύση ξεκαθαρίζουν… οι Ουκρανοί μπήκαν στο Kursk για να αποπροσανατολίσουν την Ουκρανική κοινή γνώμη γιατί κατέρρευσε η άμυνα στο Donbass και οι ήττες των Ουκρανών από τακτικές μετατρέπονται σε στρατηγικές
(upd8) Πλέον είναι ξεκάθαρο τι κάνουν οι Ρωσικές δυνάμεις… ακολουθούν στρατηγική... όπου στόχος είναι να διαλύσουν τις επίλεκτες δυνάμεις των Ουκρανών στο Kursk… να δεσμεύσουν περισσότερες Ουκρανικές δυνάμεις στο Kursk και ταυτόχρονα να συνεχίσουν την επιθετική προέλαση στο Donetsk και ευρύτερα στο Luhansk.
Πολλοί στην Δύση διερωτώνται γιατί οι Ρώσοι δεν επιτίθενται μαζικά στο Kursk να διώξουν 12.000 με 15.000 Ουκρανούς στρατιώτες;
Είναι πλέον ξεκάθαρο… οι Ρώσοι δεν έχουν όφελος να διώξουν τώρα τους Ουκρανούς από το Kursk είναι μια καλή ευκαιρία να τους αποδεκατίσουν και ήδη το κάνουν, μέσα σε 16 ημέρες αφάνισαν οι Ρώσοι 500 τεθωρακισμένα Ουκρανών και αποδεκάτισαν 4.600 στρατιώτες μόνο στην περιοχή του Kursk σε μια ζώνη 30 χιλιομέτρων.
Εν τω μεταξύ οι Ρωσικές δυνάμεις μπήκαν – επίσημα – στο Toretsk κρίσιμη πόλη των Ουκρανών στο Donetsk, κέρδισαν περισσότερα εδάφη εντός της πόλης Chasiv Yar δυτικά του Bakhmut και το κυριότερο όλων έφθασαν στο Pokrovsk.
Η στρατηγική αυτή πόλη των Ουκρανών θα πέσει στα χέρια των Ρώσων σύντομα, το Pokrovsk θα είναι η στρατηγική ήττα των
Φαίνεται ότι Ουκρανοί και Ρώσοι έχουν εκτιμήσει ότι μέχρι τον Οκτώβριο 2024 θα μαίνονται οι μάχες στο Kursk εξέλιξη που συνάδει με την στρατηγική των Ρώσων για εξόντωση των Ουκρανών.
Εν τω μεταξύ στην Δύση ξεκαθαρίζουν… οι Ουκρανοί μπήκαν στο Kursk για να αποπροσανατολίσουν την Ουκρανική κοινή γνώμη γιατί κατέρρευσε η άμυνα στο Donbass και οι ήττες των Ουκρανών από τακτικές μετατρέπονται σε στρατηγικές.
Το Donbass έχει χαθεί για την Ουκρανία… ήταν ο κύριος στόχος της Ρωσίας κατά την εισβολή στις 22 Φεβρουαρίου του 2022.

Το Ουκρανικό δράμα εξοντώθηκαν 4.700 στρατιώτες και 500 τεθωρακισμένα διαλυμένα στο Kursk μέσα σε 16 ημέρες

«Τις τελευταίες 24 ώρες, οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθαν σε περισσότερους από 300 ουκρανούς στρατιώτες και 23 μονάδες υλικού, συμπεριλαμβανομένων τριών τανκ, 20 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, ενός πυροβόλου πυροβολικού και 15 μηχανοκίνητων οχημάτων».
«Από την έναρξη των εχθροπραξιών στην περιοχή του Kursk στις 6 Αυγούστου 2024, οι απώλειες Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθαν σε περισσότερους από 4.700 ουκρανούς στρατιώτες,
68 άρματα μάχης (τανκς),
27 οχήματα μάχης πεζικού,
53 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού,
336 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης = άθροισμα τεθωρακισμένων σχεδόν 500
148 μηχανοκίνητα οχήματα, 32 πέντε πυροβόλα SAΜ, εκτοξευτές πυραύλων-αέρος, δέκα εκτοξευτές MLRS, συμπεριλαμβανομένων τριών του συστήματος HIMARS και ενός συστήματος MLRS πολλαπλή εκτόξευση πυραύλων, έξι σταθμοί ηλεκτρονικού πολέμου κ.α.

Στρατηγική - Μάχες στο Kusk έως Οκτώβριο με Νοέμβριο 2024 – Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να ενισχύει τους Ουκρανούς στο Kursk

Η ρωσική περιοχή του Kursk παραμένει το κύριο πεδίο μάχης των επιθετικών προσπαθειών της Ουκρανίας.
Τις τελευταίες ημέρες, οι ουκρανικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ έχουν λάβει μεγάλη ενίσχυση και συνέχισαν να εντείνουν τις προσπάθειες για να επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους στο ρωσικό έδαφος.
Ωστόσο, η αιματοχυσία δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.
Το καθεστώς του Κιέβου πιθανώς θεωρεί την απελπισμένη επίθεσή του στην περιοχή του Kursk ως μια ευκαιρία να τραβήξει την προσοχή των χορηγών του στην Δύση από τις ήττες στο Donbass.
Η ουκρανική ηγεσία δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το δραματικό κόστος αυτής της περιπέτειας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, συνολικά, κατά τη διάρκεια των μαχών στην κατεύθυνση του Kursk, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περισσότερους από 4.700 στρατιώτες και δεκάδες τανκ και εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα, τα περισσότερα από τα οποία ήταν από χώρες του ΝΑΤΟ.
Στις 22 Αυγούστου, το πρώτο αμερικανικής κατασκευής τανκ Abrams χτυπήθηκε στην περιοχή του Kursk, γενικά τα Abrams αποδείχθηκαν άκρως αναποτελεσματικά.
Λαμβάνοντας υπόψη τις αυξανόμενες ουκρανικές απώλειες και την απουσία στρατηγικών αποτελεσμάτων, διάφοροι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες στην Δύση, υποστηρίζουν ότι ο ρωσικός στρατός υποδέχθηκε σκόπιμα εχθρικές δυνάμεις στις συνοριακές του περιοχές… με βασικό σκοπό οι Ρώσοι να αφανίσουν τις επόμενες εβδομάδες τις Ουκρανικές επίλεκτες δυνάμεις…
Και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες για παρατεταμένες μάχες στην περιοχή του Kursk.
H Ουκρανία στέλνει μεγάλα αποθέματα για να διατηρήσει τον έλεγχο της ρωσικής επικράτειας για τουλάχιστον για ορισμένους μήνες, για να δείξει κάποιες νίκες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Από την άλλη πλευρά, ο ρωσικός στρατός κέρδισε άλλη μια ευκαιρία να καταστρέψει τα ουκρανικά στρατηγικά αποθέματα που έχουν πλέον συσσωρευτεί σε μια μικρή περιοχή.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να επεκτείνουν το προγεφύρωμα και να παρατείνουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο ρωσικό έδαφος.
Οι ουκρανικές δυνάμεις καταστρέφουν γέφυρες στον ποταμό Seim προσπαθώντας να κόψουν τη ρωσική ομάδα στην περιοχή Glushkovsky στην περιοχή Kursk.
Μετά την καταστροφή τριών γεφυρών, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπολύουν χτυπήματα με HIMARS MLRS στις πλωτές διαβάσεις που κατασκευάστηκαν από τον ρωσικό στρατό.
Ως αποτέλεσμα, οι στρατιωτικές προμήθειες στην περιοχή και η εκκένωση των εναπομεινάντων πολιτών είναι δυνατή μόνο με μικρά σκάφη.
Ο ουκρανικός στρατός εφαρμόζει την ίδια τακτική που χρησιμοποιήθηκε το 2022 κατά τις μάχες στην περιοχή Kherson, όταν κατέστρεψαν τα περάσματα στον ποταμό Δνείπερο, αναγκάζοντας τον ρωσικό στρατό να εγκαταλείψει τη δυτική όχθη.
Ταυτόχρονα, ο ουκρανικός στρατός επιχειρεί να εξαπολύσει επίθεση σε νέες κατευθύνσεις στο ρωσικό έδαφος.
Το βράδυ της 21ης Αυγούστου, ουκρανικές μηχανοκίνητες ομάδες επίθεσης επιχείρησαν να διαρρήξουν τα ρωσικά σύνορα στην περιοχή Klimov στην περιοχή Bryansk.
Η επίθεση αποκρούστηκε από Ρώσους συνοριοφύλακες, οι απώλειες των Ουκρανών ήταν δραματικές.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας δεν σταματούν τις αναγνωρίσεις σε ισχύ κατά μήκος των ρωσικών συνόρων, διερευνώντας τη ρωσική άμυνα σε διάφορες περιοχές.

Οι Ουκρανικές δυνάμεις έχουν κολλήσει σε μια μικρή περιοχή 30 χλμ στο Kursk μόνη τους επιτυχία η επαρχιακή πόλη Sudzha

Οι ουκρανικές δυνάμεις κόλλησαν στα νότια της περιοχής Kursk εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών προσπαθειών να σταματήσουν αυτές τις προόδους στις 22 Αυγούστου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 21 Αυγούστου δείχνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν στην ανατολική Komarovka (νότια του Korenevo και ανατολικά της Sudzha), αν και ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις στην περιοχή.
Στοιχεία της ρωσικής «Μεραρχίας Dikaya του Donbass», συμπεριλαμβανομένων των ταγμάτων «Arbat», «Pyatnashka» και «Sarmat» ανακατέλαβαν τον Nechayev (βόρεια της Sudzha).
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να εμπλέκονται με τις ρωσικές δυνάμεις σε όλη την περιοχή Glushkovo, Korenevo, Sudzha και Belovo στην περιφέρεια Kursk.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια αναγνωριστική επιχείρηση κοντά στη Zabrama, στην περιφέρεια Bryansk το βράδυ της 21ης Αυγούστου, αλλά ότι οι ρωσικές δυνάμεις - συμπεριλαμβανομένων των Ρώσων συνοριοφυλάκων και του τσετσενικού προσωπικού "Akhmat" Spetsnaz - απέκρουσαν την επίθεση.

Παλιρροιακό κύμα Ρώσων στο Pokrovsk, έρχεται μεγάλη στρατηγική ήττα για τους Ουκρανούς που οπισθοχωρούν μαζικά 

Οι πρόσφατες ρωσικές προελάσεις στην κατεύθυνση του Pokrovsk υποχρέωσαν τον Ουκρανικό στρατό να υποχωρήσει από θέσεις νοτιοανατολικά του Pokrovsk.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Ptyche και περιοχές νοτιοανατολικά του Pokrovsk και προχώρησαν νοτιότερα.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το υπόλοιπο της ανατολικής όχθης της δεξαμενής Karlivske στην περιοχή.
Ωστόσο, οι πρόσφατες ρωσικές προελεύσεις νότια και νοτιοδυτικά του αυτοκινητόδρομου T-0511 (Ocheretyne-Hrodivka) ισοπέδωσαν την προεξέχουσα ρωσική ανατολική και νοτιοανατολική πλευρά του Pokrovsk αντί να θέσουν όρους για την τακτική περικύκλωση των ουκρανικών δυνάμεων.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα στόχευαν να προχωρήσουν δυτικά της δεξαμενής Karlivske από τη Yasnobrodivka και την Karlivka προκειμένου να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις ανατολικά της γραμμής Hrodivka-Novohrodivka-Selydove.
Ο εκπρόσωπος μιας ουκρανικής ταξιαρχίας που δρα στην κατεύθυνση του Pokrovsk αναγνώρισε στις 22 Αυγούστου ότι οι ρωσικές προόδους υποχρέωσαν τις ουκρανικές δυνάμεις να πραγματοποιήσουν μαζική οπισθοχώρηση.
Αρκετοί Ουκρανοί διοικητές που δρούσαν στην κατεύθυνση του Pokrovsk είπαν στο Associated Press σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου ότι οι νεοσύλλεκτοι Ουκρανοί νεοσύλλεκτοι στην κατεύθυνση του Pokrovsk έχουν υποχωρήσει από θέσεις σε ορισμένες περιπτώσεις.

Οι Ρώσοι έφθασαν στο Pokrovsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα προς την κατεύθυνση του Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων στις 22 Αυγούστου.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης στην ανατολική Novohrodivka και προς το Kalynove από το Ptyche (όλα νοτιοανατολικά και ανατολικά του Pokrovsk).
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις ανατολικά του Pokrovsk κοντά στη Vozdvyzhenka, Zelene Pole, Kalynove, Hrodivka, Myrolyubivka και Novotroitske. και νοτιοανατολικά του Pokrovsk κοντά στη Novohrodivka, Mykhailivka, Mykolaivka, Ptyche και Komyshivka στις 21 και 22 Αυγούστου.
Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στις 22 Αυγούστου ότι η Ρωσική Κεντρική Ομάδα Δυνάμεων (GoF) κατέλαβε το Mezhove (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Ένας ουκρανικός χειριστής μη επανδρωμένων αεροσκαφών είπε στο Associated Press ότι οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν στην κατεύθυνση του Pokrovsk επειδή πραγματοποιούν επιθέσεις εδάφους σε ομάδες των δύο έως τεσσάρων στρατιωτών, γεγονός που καθιστά δυσκολότερο τον εντοπισμό τους από τους χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Ουκρανίας, ειδικά κάτω από την κάλυψη των δέντρων.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets ανέφερε ότι στοιχεία της 2ης Ρωσικής Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων [CAA] (Κεντρική Στρατιωτική Περιοχή [CMD]) προχώρησαν στη δυτική όχθη του ποταμού Vovcha νοτιοανατολικά του Pokrovsk.

Οι Ρωσικές δυνάμεις στρέφουν την προσοχή τους σε Pokrovsk, Toretsk και Chasiv Yar

Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων του Kharkiv Συνταγματάρχης Sarantsev, ανέφερε στις 18 Αυγούστου ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν 30 έως 40 χτυπήματα την ημέρα στην κατεύθυνση του Kharkiv πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά έχουν μειώσει τον αριθμό των βομβών ολίσθησης σε περίπου 1 έως 4 επιδρομές την ημέρα.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν λιγότερες επιθέσεις με βόμβες ολίσθησης για να δώσουν προτεραιότητα στις αεροπορικές επιχειρήσεις στις κατευθύνσεις Pokrovsk, Kursk και Sumy αλλά και Chasiv Yar και Toretsk στις οποίες ήδη έχουν μπει τα ρωσικά στρατεύματα.,
Τα δεδομένα που διατίθενται από τις εταιρίες της NASA επιβεβαιώνουν εν μέρει τις δηλώσεις του Sarantsev σχετικά με τον ρυθμό των ρωσικών αεροπορικών επιχειρήσεων στην κατεύθυνση του Kharkiv.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Βόρειας Επιχειρησιακής Διοίκησης Vadym Mysnyk δήλωσε στις 15 Αυγούστου ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν τις μισές βόμβες ολίσθησης κατά της Περιφέρειας Sumy σε σύγκριση με τις 14 Αυγούστου, αν και δεν είναι σαφές εάν ο μειωμένος ρυθμός των ρωσικών βομβαρδισμών κατά της περιφέρειας Sumy θα συνεχιστεί

Kamala Harris (Υποψήφια Πρόεδρος ΗΠΑ): Θα κάνουμε τον αμερικανικό στρατό τον πιο θανατηφόρο, στηρίζουμε Ουκρανία

Η υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ από το Δημοκρατικό Κόμμα Kamala Harris, στην κεντρική της ομιλία στο εθνικό συνέδριο μελών στην αμερικανική πόλη του Σικάγο, υποσχέθηκε να διασφαλίσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν πάντα «το ισχυρότερο και το πιο θανατηφόρο στρατό στον κόσμο».
«Ως αρχιστράτηγος, θα διασφαλίσω ότι η Αμερική έχει πάντα την ισχυρότερη και πιο θανατηφόρα μαχητική δύναμη στον κόσμο», είπε στο United Center στο Σικάγο.
Η Kamala Harris υποσχέθηκε ότι εάν εκλεγεί στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών θα υποστηρίξει «σθεναρά» την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ.
«Ως πρόεδρος, θα σταθώ σταθερά και αποφασιστικά στο πλευρό της Ουκρανίας και των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ».

Fox Business: Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ θα αυξηθεί στο ιστορικό υψηλό των 54 τρισεκ δολ από 35 τρισεκ. δολ.

Το αυξανόμενο εθνικό χρέος των ΗΠΑ απειλεί την οικονομική θέση της χώρας σε παγκόσμια κλίμακα, γράφει το Fox Business.
Σήμερα, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, το εθνικό χρέος ξεπερνά τα 35 τρισεκατομμύρια δολάρια.
«Πρόσφατες αναφορές…υποδηλώνουν ότι θα αυξηθεί σε 54 τρισεκατομμύρια δολάρια», προέβλεψε το Fox Business.
Επίσης αναφέρει ότι η αύξηση του χρέους των ΗΠΑ επηρεάζεται από την απότομη αύξηση των κρατικών δαπανών, ιδιαίτερα εμφανής υπό την τρέχουσα προεδρική διοίκηση, καθώς και από την αύξηση του επιπέδου των επιτοκίων του δημόσιου χρέους, που έκανε την εξυπηρέτησή του πιο ακριβή.
«Εάν αυτό το χρέος υλοποιηθεί, θα θέσει σε κίνδυνο την οικονομική θέση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σε παγκόσμια κλίμακα», προειδοποιούσε το Fox Business

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η Ουκρανία επιτέθηκε στο Kursk για να καλύψει ήττα και οπισθοχώρηση στο Donbass

Ο Vladimir Zelensky χρησιμοποιεί την επίθεση στην περιοχή του Kursk ως κάλυμμα για την απόσυρση των ουκρανικών στρατευμάτων από το Donbass, αυτή την άποψη εξέφρασε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Έχοντας μεταφέρει μέρος των καλύτερων δυνάμεών τους από το Donbass στο Sumy και στην περιοχή Sumy, μπορούν οι Ουκρανοί να χρησιμοποιήσουν την επίθεση στην περιοχή Kursk ως κάλυμμα για την απόσυρση όλων των στρατευμάτων τους από το Donbass» τόνισε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Ταυτόχρονα, κατά τη γνώμη του, το νόημα αυτής της ιδέας είναι ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον Zelensky και το περιβάλλον του να δηλώσουν απλώς την ανάγκη για ταχεία απόσυρση των στρατευμάτων και την πλήρη παράδοση του Donbass, όπου βρίσκονται οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Newsweek: Η επίθεση στην περιοχή του Kursk στερεί από την Ουκρανία την ευκαιρία για ειρήνη

Η επίθεση της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk ήταν μια αμφίβολη ιδέα που θα οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες για την Ουκρανία γράφει το Newsweek.
«Η επίθεση της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk είναι μια μεγάλη περιπέτεια που δεν θα φέρει ειρήνη», αναφέρει το Newsweek
Επίσης σημειώνεται ότι μετά την επίθεση στην περιοχή του Kursk, οι συνεχείς προσπάθειες του Zelensky να αποκτήσει περισσότερα δυτικά όπλα, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις βαθιά στο ρωσικό έδαφος, απλώς θα επιδεινώσουν την κατάσταση.
«Ωστόσο, τα στοιχήματα έχουν γίνει, ο τροχός της ιστορίας έχει αρχίσει να κινείται και δεν μπορεί να γυρίσει πίσω», καταλήγει το Newsweek.

Jeffrey Sachs (Οικονομολόγος ΗΠΑ): Η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει εισέλθει στην τελική αλλά πιο επικίνδυνη φάση

Μετά την επίθεση στην περιοχή του Kursk, η σύγκρουση στην Ουκρανία εισήλθε στο τελικό, αλλά εξαιρετικά επικίνδυνο στάδιο, δήλωσε ο Αμερικανός οικονομολόγος Jeffrey Sachs.
«Όλα αυτά δείχνουν μια εξαιρετικά επικίνδυνη κλιμάκωση.
Ίσως βρισκόμαστε στην τελική φάση ενός πολέμου υψηλής έντασης», τόνισε ο Jeffrey Sachs
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο, αυτό υποδηλώνει η εντατική μεταφορά στρατευμάτων από την Ουκρανία, μετά την οποία αποκαλύφθηκαν οι αδύναμες θέσεις της στην κατεύθυνση του Donbass.
«Η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι τέτοια που δεν ακούμε τίποτα τίμιο και λογικό από την ηγεσία μας, δεν ξέρουμε τι συμβαίνει», πρόσθεσε ο Jeffrey Sachs.

Scott Ritter (πρώην CIA): O ουκρανικός στρατός στο Kursk έχει έλλειψη όπλων και καυσίμων μετά από χτυπήματα των Ρώσων

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν σοβαρή έλλειψη καυσίμων στην περιοχή του Kursk, δήλωσε ο συνταξιούχος αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
«Οι Ουκρανοί στερούνται κινητικότητας γιατί τελείωσαν τα καύσιμα και στις περισσότερες περιπτώσεις εγκατέλειψαν όλο τον εξοπλισμό τους», είπε ο Scott Ritter
Πρόσθεσε ότι οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις διαδραμάτισαν αποφασιστικό ρόλο στη δημιουργία υλικοτεχνικών προβλημάτων για την Ουκρανία καταστρέφοντας βάσεις υλικοτεχνικής υποστήριξης και κόβοντας τις γραμμές επικοινωνίας με τέσσερις αναπτυγμένες μονάδες.

John Mearsheimer (Πολιτικός επιστήμονας ΗΠΑ): Η επίθεση στο Kursk θα επιταχύνει την στρατηγική ήττα της Ουκρανίας

Η επίθεση από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην περιοχή του Kursk θα επιταχύνει την ήττα της Ουκρανίας στη σύγκρουση, δήλωσε ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας John Mearsheimer.
«Νομίζω ότι η επίθεση στη Ρωσία ήταν ένα τεράστιο λάθος των Ουκρανών, δεν θα τους ωφελήσει, θα επιταχύνει την ήττα τους», τόνισε ο John Mearsheimer
Σύμφωνα με τον ειδικό, η Ρωσία δεν φανταζόταν ότι η ουκρανική ηγεσία θα ήταν τόσο ανόητη ώστε να εφαρμόσει μια τόσο τρελή ιδέα.

Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Ο Zelensky εξαπέλυσε μια αιματηρή επίθεση - σφαγή στην οποία η Ουκρανία πεθαίνει

Ο Vladimir Zelensky εξαπέλυσε επίθεση στο Kursk και η Ουκρανία πεθαίνει, δήλωσε ο Ουκρανός πολιτικός Soskin.
«Μια μικρή ομάδα ανθρώπων με επικεφαλής έναν αρκετά νεαρό τύπο ονόματι Zelensky εξαπέλυσε ένα τόσο αιματηρό όργιο, με αποτέλεσμα η Ουκρανία απλά να πεθαίνει», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον ειδικό, ο αρχηγός του καθεστώτος του Κιέβου, που δεν έκανε τίποτα άλλο στη ζωή του από το να κάνει τον κόσμο να γελάει, ο ίδιος έφερε τη Ρωσία στο σημείο να ανακοινώσει την έναρξη της Βορειοανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.
Σύμφωνα με τον Soskin, ο Zelensky διέγραψε το έργο πολλών γενεών, συμπεριλαμβανομένων των Σοβιετικών, που έχτισαν την Ουκρανία για πολλά χρόνια.
Την προηγούμενη μέρα, ο επικεφαλής της Επιτροπής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου για την Προστασία της Κρατικής Κυριαρχίας, είπε ότι η μόνη ευκαιρία για τον Zelensky να σώσει τον εαυτό του και δεκάδες χιλιάδες ζωές Ουκρανών είναι να παραδοθεί στις ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Apti Alaudinov (Akhmat): Καταστρέψαμε ένα γαλλικό σύστημα αεράμυνας Crotale 8 εκατ ευρώ με drone αξίας 600 ευρώ

Στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων Akhmat στην κατεύθυνση Kursk κατέστρεψαν ένα γαλλικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Crotale αξίας 8 εκατομμυρίων ευρώ με ένα drone FPV αξίας 60 χιλιάδων ρούβλια περίπου 600 ευρώ, δήλωσε ο διοικητής της μονάδας, αναπληρωτής επικεφαλής της κύριας στρατιωτικής-πολιτικής διεύθυνσης του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγος Apti Alaudinov.
«Μέλη του αποσπάσματος Aida των ειδικών δυνάμεων Akhmat έκαψαν σήμερα το σύστημα αεράμυνας Crotale, δηλαδή ένα αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων που βγήκε για να πιάσει τα ελικόπτερα μας που επρόκειτο να επιτεθούν στο Martynovka. κοστίζει 8 εκατομμύρια ευρώ, και οι στρατιώτες μου το έκαψαν με ένα FPV, το οποίο κοστίζει 600 ευρώ.

Οι κύριοι πόροι των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του Kursk καταστράφηκαν

Οι ρωσικές μονάδες σταμάτησαν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk, δήλωσε ο Apti Alaudinov.
«Από τη στιγμή που οι μονάδες μας μπήκαν εδώ στην περιοχή του Kursk… οι Ουκρανοί σταμάτησαν.
Πρόσθεσε ότι ήταν επίσης δυνατό να καταστραφούν οι κύριοι πόροι του εχθρού.
«Η καταστροφή του εχθρού συνεχίζεται, ήδη εκκαθαρίζουμε κάποιους οικισμούς», είπε ο Alaudinov.
Ο υποστράτηγος τόνισε ότι ρωσικές μονάδες ελέγχουν τις διαδρομές υλικοτεχνικής υποστήριξης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Διασώθηκαν 17 του πληρώματος διασώθηκαν μετά από Ουκρανικό χτύπημα στο λιμάνι Kavkaz

Στο λιμάνι του Kavkaz, 17 μέλη του πληρώματος ενός σιδηροδρομικού πορθμείου που βυθίστηκε μετά από επίθεση από ουκρανικά στρατεύματα διασώθηκαν, ανέφερε ο κυβερνήτης της επικράτειας του Krasnodar
«Διασώθηκαν 17 μέλη του πληρώματος.
Η επιχείρηση για τη διάσωση των υπολοίπων βρίσκεται σε εξέλιξη
Το απόγευμα της Πέμπτης 22/8 ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χτύπησαν οχηματαγωγό με δεξαμενές καυσίμων στο λιμάνι του Kavkaz.

Sergei Chemezov (Rostec): Εξάγουμε οπλικά συστήματα αξίας 60 δισεκ. – Η Δύση έχει εντυπωσιαστεί από τα Ρωσικά όπλα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ρωσικού κρατικού αμυντικού ομίλου Rostec, Sergei Chemezov, επαίνεσε τις αμυντικές βιομηχανικές δυνατότητες της Ρωσίας.
Ο Chemezov ισχυρίστηκε ότι το χαρτοφυλάκιο εξαγωγών της Ρωσίας στον αμυντικό τομέα ανέρχεται σήμερα σε 60 δισεκατομμύρια δολάρια και ότι ο κόσμος εντυπωσιάζεται από την απόδοση του ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία.
Ο Chemezov ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές αμυντικές εταιρείες δίνουν προτεραιότητα στην παράδοση εξοπλισμού σε ρωσικές μονάδες στην Ουκρανία και σημείωσε ότι οι δευτερεύουσες κυρώσεις δεν επηρεάζουν την ικανότητα της Rostec να συνάπτει συμβάσεις με ξένους πελάτες.

22august2024_Ukraine_Kursk_Map-1024x505.jpg

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_August_22_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_August_22_2024_1.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_August_22_2024.png
East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_August_22_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης