Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στρατηγική - Μάχες στο Kursk έως Οκτώβριο με Νοέμβριο 2024 – Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να ενισχύει τους Ουκρανούς στο Kursk

Στρατηγική - Μάχες στο Kursk έως Οκτώβριο με Νοέμβριο 2024 – Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να ενισχύει τους Ουκρανούς στο Kursk
Το καθεστώς του Κιέβου πιθανώς θεωρεί την απελπισμένη επίθεσή του στην περιοχή του Kursk ως μια ευκαιρία να τραβήξει την προσοχή των χορηγών του στην Δύση από τις ήττες στο Donbass.
Η ρωσική περιοχή του Kursk παραμένει το κύριο πεδίο μάχης των επιθετικών προσπαθειών της Ουκρανίας.
Τις τελευταίες ημέρες, οι ουκρανικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ έχουν λάβει μεγάλη ενίσχυση και συνέχισαν να εντείνουν τις προσπάθειες για να επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους στο ρωσικό έδαφος.
Ωστόσο, η αιματοχυσία δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.
Το καθεστώς του Κιέβου πιθανώς θεωρεί την απελπισμένη επίθεσή του στην περιοχή του Kursk ως μια ευκαιρία να τραβήξει την προσοχή των χορηγών του στην Δύση από τις ήττες στο Donbass.
Η ουκρανική ηγεσία δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το δραματικό κόστος αυτής της περιπέτειας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, συνολικά, κατά τη διάρκεια των μαχών στην κατεύθυνση του Kursk, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περισσότερους από 4.700 στρατιώτες και δεκάδες τανκ και εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα, τα περισσότερα από τα οποία ήταν από χώρες του ΝΑΤΟ.

Στις 22 Αυγούστου, το πρώτο αμερικανικής κατασκευής τανκ Abrams χτυπήθηκε στην περιοχή του Kursk, γενικά τα Abrams αποδείχθηκαν άκρως αναποτελεσματικά.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αυξανόμενες ουκρανικές απώλειες και την απουσία στρατηγικών αποτελεσμάτων, διάφοροι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες στην Δύση, υποστηρίζουν ότι ο ρωσικός στρατός υποδέχθηκε σκόπιμα εχθρικές δυνάμεις στις συνοριακές του περιοχές… με βασικό σκοπό οι Ρώσοι να αφανίσουν τις επόμενες εβδομάδες τις Ουκρανικές επίλεκτες δυνάμεις…
Και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες για παρατεταμένες μάχες στην περιοχή του Kursk.
H Ουκρανία στέλνει μεγάλα αποθέματα για να διατηρήσει τον έλεγχο της ρωσικής επικράτειας για τουλάχιστον για ορισμένους μήνες, για να δείξει κάποιες νίκες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Από την άλλη πλευρά, ο ρωσικός στρατός κέρδισε άλλη μια ευκαιρία να καταστρέψει τα ουκρανικά στρατηγικά αποθέματα που έχουν πλέον συσσωρευτεί σε μια μικρή περιοχή.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να επεκτείνουν το προγεφύρωμα και να παρατείνουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο ρωσικό έδαφος.
Οι ουκρανικές δυνάμεις καταστρέφουν γέφυρες στον ποταμό Seim προσπαθώντας να κόψουν τη ρωσική ομάδα στην περιοχή Glushkovsky στην περιοχή Kursk.

Μετά την καταστροφή τριών γεφυρών, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπολύουν χτυπήματα με HIMARS MLRS στις πλωτές διαβάσεις που κατασκευάστηκαν από τον ρωσικό στρατό.

Ως αποτέλεσμα, οι στρατιωτικές προμήθειες στην περιοχή και η εκκένωση των εναπομεινάντων πολιτών είναι δυνατή μόνο με μικρά σκάφη.
Ο ουκρανικός στρατός εφαρμόζει την ίδια τακτική που χρησιμοποιήθηκε το 2022 κατά τις μάχες στην περιοχή Kherson, όταν κατέστρεψαν τα περάσματα στον ποταμό Δνείπερο, αναγκάζοντας τον ρωσικό στρατό να εγκαταλείψει τη δυτική όχθη.
Ταυτόχρονα, ο ουκρανικός στρατός επιχειρεί να εξαπολύσει επίθεση σε νέες κατευθύνσεις στο ρωσικό έδαφος.
Το βράδυ της 21ης Αυγούστου, ουκρανικές μηχανοκίνητες ομάδες επίθεσης επιχείρησαν να διαρρήξουν τα ρωσικά σύνορα στην περιοχή Klimov στην περιοχή Bryansk.
Η επίθεση αποκρούστηκε από Ρώσους συνοριοφύλακες, οι απώλειες των Ουκρανών ήταν δραματικές.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας δεν σταματούν τις αναγνωρίσεις σε ισχύ κατά μήκος των ρωσικών συνόρων, διερευνώντας τη ρωσική άμυνα σε διάφορες περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης