Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στην αεροπορική βάση Geilenkirchen στη Γερμανία - Σήμα μυστικών υπηρεσιών, μεγάλη κινητοποίηση

Συναγερμός στην αεροπορική βάση Geilenkirchen στη Γερμανία - Σήμα μυστικών υπηρεσιών, μεγάλη κινητοποίηση
Τα αεροσκάφη επιτήρησης AWACS της στρατιωτικής συμμαχίας σταθμεύουν στη βάση Geilenkirchen, η οποία βρίσκεται κοντά στη δυτική πόλη του Άαχεν
Συναγερμός σήμανε σήμερα, 23 Αυγούστου 2024, στην αεροπορική βάση Geilenkirchen στη Γερμανία, με το ΝΑΤΟ να αυξάνει το επίπεδο ασφάλειας λόγω μιας «δυνητικής απειλής».
«Αυξήσαμε το επίπεδο ασφάλειας στην αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ Geilenkirchen στη βορειοδυτική Γερμανία με βάση πληροφορίες πληροφοριών που υποδεικνύουν πιθανή απειλή», ανέφερε η βάση σε δήλωση που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Όλο το διοικητικό προσωπικό έχει σταλεί σπίτι του ως προληπτικό μέτρο.
Η ασφάλεια του προσωπικού μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.
Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται όπως έχει προγραμματιστεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τα αεροσκάφη επιτήρησης AWACS της στρατιωτικής συμμαχίας σταθμεύουν στη βάση Geilenkirchen, η οποία βρίσκεται κοντά στη δυτική πόλη του Άαχεν.
Η πολυεθνική μονάδα παρέχει επιτήρηση αέρα και θάλασσας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ιπτάμενο κέντρο διοίκησης σε επιχειρήσεις πολεμικών αεροσκαφών.
Τα τελευταία χρόνια, τα αεροσκάφη AWACS του ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν εκατοντάδες πτήσεις πάνω από την Ανατολική Ευρώπη για να παρακολουθήσουν τη ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα κοντά στα σύνορα της Συμμαχίας.
Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε «συναγερμός» και σε μια άλλη βάση του ΝΑΤΟ στη Γερμανία, αυτή τη φορά στην Κολωνία, προκαλώντας το προσωρινό της κλείσιμο.
Οι Αρχές ερευνούσαν πιθανή δολιοφθορά στην παροχή νερού που τελικώς δεν επιβεβαιώθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης