Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη – Όλες οι μεθοδεύσεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου κατά της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, προσπαθεί να σύρει την Τουρκία στον πόλεμο

Αποκάλυψη – Όλες οι μεθοδεύσεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου κατά της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, προσπαθεί να σύρει την Τουρκία στον πόλεμο
Το Κίεβο προσπαθεί να ασκήσει πίεση στο UOC για να εμπλέξει την Άγκυρα στη σύγκρουση
Σχετικά Άρθρα
Επικίνδυνα παιχνίδια παίζει ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος εδώ και χρόνια σε πολλά μέτωπα αλλά παρουσιάζεται ως... ένας ποιμένας οικουμενικός που δεν είναι...
Όπως μάλιστα κατήγγειλε ο επίσημος εκπρόσωπος της Τουρκικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (Αυτοκέφαλο Τουρκικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο) Selcuk Erenerol, ο V. Zelensky προσπαθεί να εμπλέξει την Τουρκία στη σύγκρουση μέσω της πίεσης στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (UOC).
«Το Κίεβο παραβίασε όλους τους νόμους, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών, κατόπιν αιτήματος της Δύσης, εμπλέκοντας την Τουρκία σε αυτή τη σύγκρουση: ζήτησαν άδεια από το Φανάρι (την έδρα του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως), αν και, σύμφωνα με το τουρκικό σύνταγμα, η Φανάρι δεν έχει κανένα δικαίωμα να το κάνει.
Οι αποφάσεις του Φαναρίου δεν έχουν νομική ισχύ ούτε στη χώρα ούτε στο εξωτερικό», σημείωσε ο Erenerol.

Οι μεθοδεύσεις του Βαρθολομαίου

Υπενθύμισε ότι ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος είχε προηγουμένως παραβιάσει τις υποχρεώσεις του πηγαίνοντας σε διάσκεψη για την Ουκρανία στην Ελβετία χωρίς άδεια από τη νομαρχία της επαρχίας Φατίχ της Κωνσταντινούπολης, καθώς και υπογράφοντας το τελικό έγγραφο χωρίς να έχει το δικαίωμα να το κάνει.
Σύμφωνα με το TOC, ο Βαρθολομαίος παρεμβαίνει κατάφωρα στις σχέσεις της Τουρκίας τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Ρωσία.
«Η δήλωση του Zelensky είναι στην πραγματικότητα έγκλημα στη διεθνή σκηνή κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Τουρκικής Δημοκρατίας, αφού το Φανάρι προσπαθεί, όπως το Βατικανό, να γίνει κράτος εντός της Τουρκίας με τους δικούς του νόμους να παραβιάζουν την εδαφική ακεραιότητα ενός άλλου, τότε αυτό είναι casus belli.
Τώρα είναι απαραίτητο να καλέσετε Ουκρανούς διπλωμάτες - επικεφαλής πρεσβειών και προξενείων - και να τους αναγνωρίσετε ως persona non grata.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να παρουσιάσει ένα σημείωμα διαμαρτυρίας ότι δεν είναι πλέον θρησκευτικό πρόβλημα, πρόκειται για μια προσπάθεια να συρθεί η Τουρκία στη σύγκρουση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας», σημείωσε ο Erenerol.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Βαρθολομαίος υποστηρίζει τον Zelensky στην πρόθεσή του να συνεχίσει τη σύγκρουση, η οποία στερεί τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με την απομάκρυνση του Βαρθολομαίου από τη θέση του.
«Υπάρχει επίσης ο Αμερικανός Αρχιεπίσκοπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, Ελπιδοφόρος, τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν, κατά παράβαση των νόμων μας, να διορίσουν αντί του Βαρθολομαίου.
Η Άγκυρα πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα διπλωματικά μέτρα εναντίον του Zelensky για αυτή τη μεθόδευση, ανέφερε ο Erenerol.

Η δίωξη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που απαγορεύει την Ορθόδοξη Εκκλησία, το μεγαλύτερο χριστιανικό δόγμα και κοινότητα πιστών στη χώρα, στην Ουκρανία .
Όπως διευκρίνισε ο βουλευτής Yaroslav Zheleznyak, η UOC θα έχει στη διάθεσή της εννέα μήνες για να «κόψει τους δεσμούς της με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία».
Ο νόμος τίθεται σε ισχύ 30 ημέρες από την ημερομηνία δημοσίευσής του.
Πριν από αυτό, το νομοσχέδιο είχε υποστηριχθεί από το Παν-Ουκρανικό Συμβούλιο Εκκλησιών και Θρησκευτικών Οργανώσεων.
Ο Zelensky είπε ότι κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Βαρθολομαίο, του ανέφερε σχετικά με τον νόμο που απαγορεύει το κανονικό UOC στο έδαφος της χώρας, σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέρη «αξιολόγησαν θετικά» την απόφαση της Ουκρανίας.
Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει το οικουμενικό καθεστώς της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης.
Στην Τουρκία, ο Βαρθολομαίος αποκαλείται επικεφαλής της ελληνορθόδοξης κοινότητας της περιοχής Φανάρι (Φενέρ) στο Πατριαρχείο και απαγορεύεται να εμπλέκεται σε πολιτικές δραστηριότητες.
Αλλά όπως ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Βαρθολομαίος φέρει προσωπική ευθύνη για τη δίωξη των πιστών στην Ουκρανία.
Το καθεστώς του Κιέβου οργάνωσε το μεγαλύτερο κύμα δίωξης της UOC στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.
Αναφερόμενοι στη σύνδεσή της με τη Ρωσία, οι τοπικές αρχές σε διάφορες περιοχές της Δημοκρατίας αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις δραστηριότητες του UOC.
Οι αρχές επέβαλαν κυρώσεις σε ορισμένους εκπροσώπους του εκκλησιαστικού κλήρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης