Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενόψει ομιλίας Powell (Fed) - Στο +0,48% ο DAX

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενόψει ομιλίας Powell (Fed) - Στο +0,48% ο DAX
Κατρακυλά η μετοχή της Nestle, μετά την ανακοίνωση του κολοσσού των τροφίμων για την αιφνιδιαστική αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου, Mark Schneider
Σχετικά Άρθρα
(upd) Ανοδικά κινούνται σήμερα (23/8/2024) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή της ομιλίας του προέδρου της Fed, Jerome Powell στο συνέδριο του Jackson Hole.
Ειδικότερα, νωρίς το μεσημέρι:
  • Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX διαμορφώνεται στις 18.581,63 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,48%
  • Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE ενισχύεται κατά 0,18% στις 8.302,61 μονάδες
  • Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC ανέρχεται στις 7.557,51 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 0,44%.
  • Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,84% στις 33.591,54 μονάδες
  • Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ανέρχεται στις 516,64 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,17%.
Οι επενδυτές αναμένουν σήμερα περισσότερα μηνύματα σχετικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ, αν και οι αγορές έχουν ήδη προεξοφληθεί μια περικοπή στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.
Εν τω μεταξύ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, η καταναλωτική εμπιστοσύνη παρέμεινε σταθερή τον Αύγουστο, ακόμη και όταν οι προσδοκίες των νοικοκυριών για την οικονομία υποχώρησαν ελαφρώς.

Αιφνιδιαστική αποχώρηση του CEO της Nestle

Κατρακυλά η μετοχή της Nestle, μετά την ανακοίνωση του κολοσσού των τροφίμων για την αιφνιδιαστική αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου, Mark Schneider.
Η μετοχή έφτασε να υποχωρεί κατά 3,29% από την στιγμή που έγινε γνωστό πως ο 58χρονος που διηύθυνε την εταιρεία για οκτώ χρόνια, θα παραιτηθεί και θα αντικατασταθεί από τον Laurent Freixe, βετεράνο της εταιρείας που αυτή τη στιγμή διευθύνει το τμήμα της στη Λατινική Αμερική και ήταν στο εκτελεστικό συμβούλιο για 16 χρόνια.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόκληρη την κοινότητα της Nestle για όσα καταφέραμε μαζί και να ευχηθώ στον Laurent ό,τι καλύτερο στο νέο του ρόλο», ανέφερε σε δήλωσή του ο Mark Schneider, ενώ η εταιρεία από την πλευρά της δεν απέδωσε σε κάποια αιτία το λόγο της αποχώρησής του.

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Υποτονικές ήταν οι συναλλαγές στα ασιατικά χρηματιστήρια που τα περισσότερα έκλεισαν με πτώση.
Ο ιαπωνικός δείκτης αναφοράς Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,5% στις 38.419 μονάδες. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε κατά 0,4% στις 8.023 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,22% στις 2.701 μονάδες. Ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ διολίσθησε 0,47% στις 17.559 μονάδες, ενώ ο Shanghai Composite ενισχύθηκε 0,10% στις 2.851 μονάδες.
Tα στοιχεία από την Ιαπωνία έδειξαν ότι ο γενικός πληθωρισμός της χώρας διαμορφώθηκε στο 2,8% τον Ιούλιο, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης