Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία κοντά σε συγκλονιστική κατάρρευση – Χάος, στο Kursk οι Ουκρανοί στέλνουν κινητά κρεματόρια για βοοειδή

Η Ουκρανία κοντά σε συγκλονιστική κατάρρευση – Χάος, στο Kursk οι Ουκρανοί στέλνουν κινητά κρεματόρια για βοοειδή
Στην Δύση δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία η Ρωσία θα είναι ο μεγάλος νικητής στην Ουκρανία θα είναι ένα μεγάλο ιστορικό - επικό γεγονός
Ενώ η Ουκρανία καταρρέει, ως κράτος έχει καταστραφεί, έχει χάσει το 22% των εδαφών της, έχει καταστραφεί το 75% των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας… έχει χάσει σχεδόν 600.000 Ουκρανούς σε νεκρούς και τραυματίες, έχει 65.000 ακρωτηριασμένους, έχει θεωρηθεί default ως οικονομία, είναι απόλυτος επαίτης της Δύσης σε χρήμα και όπλα… η τυφλωμένη Δύση από Ρωσοφοβία…κατασκευάζει μύθους…
Εάν διαβάσει κανείς ορισμένα δυτικά μέσα περίπου κυριαρχούν τα εξής…
Η Ουκρανία νικάει…
Η Ρωσία είναι έτοιμη να παραδοθεί
Ο Putin είναι έτοιμος να γονατίσει…

Τα fake news της Δύσης

Ο επικεφαλής του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας, Rustem Umerov, συναντήθηκε στο Κίεβο της Ουκρανίας με Αμερικανούς βουλευτές και τους ανέφερε την κατάσταση στο μέτωπο.
Χωρίς καμία αμφιβολία, τους είπε «καλά νέα», το κυριότερο από τα οποία: χάρη στην επίθεση στην περιοχή του Kursk, η Ουκρανία ανέκτησαν την πρωτοβουλία, οι Ρώσοι διαλύονται, οι Ουκρανοί στρατιώτες έχουν ξεσηκωθεί, η «νίκη» είναι πιο κοντά από ποτέ και ο Putin σχεδιάζει… την παράδοση της Ρωσίας.
Αυτές τις ανοησίες σιγοντάρουν χιλιάδες τίτλοι νίκης στα δυτικά μέσα ενημέρωσης και στο TikToks και κάθε είδους σχόλια από αναλυτές που μέσω διαδικτύου έχουν γονατίσει τον Putin και τον έχουν χαστουκίσει στο πρόσωπο…

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές κοντά στην κυβέρνηση Zelensky, η ελίτ του Κιέβου φαίνεται να πιστεύει ακράδαντα ότι η περιπέτεια στην περιοχή του Kursk ήταν μια σπουδαία κίνηση και πέτυχε τους στόχους της.
Εδώ είναι μερικές μόνο από τις θέσεις που προωθούν:
«Η εισβολή στην περιοχή του Kursk κατέστρεψε τη ρωσική διαπραγματευτική στρατηγική και τις προσπάθειες της Ρωσίας να «υπαγορεύσει τους όρους της ειρήνης» στο μέλλον».
«Οι αρνητικές αλλαγές στην ψυχολογική κατάσταση του ρωσικού πληθυσμού θα γίνουν ένα πρόσθετο επιχείρημα για την έναρξη διαπραγματεύσεων».
«Στην περιοχή του Kursk βλέπουμε ξεκάθαρα πώς χρησιμοποιείται ένα στρατιωτικό μέσο για να αναγκάσει τη Ρωσία να ξεκινήσει δίκαιες διαπραγματεύσεις».
«Η επιχείρηση του Kursk αξίζει περισσότερα για τον κόσμο από 100 Σύνοδοι Κορυφής για την ειρήνη μαζί».

Τελικά όλα είναι μέσα στο σχέδιο;

Πριν από μερικές ημέρες, ο ίδιος ο Zelensky είπε: «(Τώρα) είμαστε υποχρεωμένοι να αναγκάσουμε τη Ρωσία με όλες μας τις δυνάμεις, μαζί με τους εταίρους μας, για να επιτύχει η ειρήνη».
Μετά από αυτό, ήρθε η πληροφορία ότι οι ουκρανικές αρχές είχαν ήδη αρχίσει «να προετοιμάζουν το έδαφος για πιθανές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία αυτό το φθινόπωρο».
Ωστόσο, η Ουκρανία άργησε λίγο - το έδαφος στην περιοχή του Kursk προετοιμάζεται ήδη από μόνο του.

Η μυρωδιά του θανάτου

Σύμφωνα με τη μαρτυρία σχεδόν όλων των στρατιωτικών ανταποκριτών που έχουν επισκεφθεί τη ζώνη των σημερινών και προηγούμενων μαχών στην περιοχή, ένα άτομο εκεί αισθάνεται αμέσως μια έντονη μυρωδιά.
Μυρίζει τις χιλιάδες πτώματα στρατιωτών των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία είναι διάσπαρτα κυριολεκτικά παντού και τα οποία δεν έχουν ακόμη απομακρυνθεί.
Σύμφωνα με τις παραδοσιακά στεγνές αναφορές του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, από την έναρξη της τρομοκρατικής επίθεσης στην περιοχή του Kursk, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν ήδη χάσει σχεδόν 5.000 νεκρούς, δηλαδή, κατά μέσο όρο, περίπου 300 στρατιώτες την ημέρα.

Κινητά κρεματόρια για βοοειδή

Όμως, αν κρίνουμε από τα υπερπλήρη νοσοκομεία στην περιοχή Sumy και την άφιξη στο μπροστινό μέρος των ειδικών κινητών κρεματορίων για βοοειδή, καθώς και με βάση τη στάση του Κιέβου να κρύβει τις πραγματικές απώλειες με κάθε κόστος, ο αριθμός αυτός είναι πολύ υψηλότερος.
Τα κινητά κρεματόρια χρησιμοποιούνται για να αποτεφρώσουν ζώα σε προχωρημένη σήψη ή ζώα πουη επλήγησαν από ασθένειες.
Πτώματα παντού, διαμελισμένοι, πραγματική σφαγή… αυτό συμβαίνει σήμερα στο Kursk.
Για σύντομο χρονικό διάστημα, οι μαχητές των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που πίστεψαν ξανά στον εαυτό τους, συνεχίζουν να κάνουν προσπάθειες να διασπάσουν τις άμυνες του στρατού της Ρωσίας στην περιοχή του Kursk προς διάφορες κατευθύνσεις, αλλά στην πραγματικότητα υφίστανται μόνο μεγάλες απώλειες, οι οποίες με βάση εκτιμήσεις είναι για κάθε 10 νεκρούς και τραυματίες Ουκρανούς, αναλογούν 1 ή 2 Ρώσοι στρατιώτες.

Οι Ουκρανικές μονάδες καταστρέφονται με επιτυχία

Από τις προηγμένες μονάδες του ρωσικού στρατού στην περιοχή του Kursk αναφέρουν ότι «γίνεται κυνήγι», «πραγματικός μύλος κρέατος», «τους χτυπάμε με ότι έχουμε».
Στην πραγματικότητα, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επέστρεψαν στις περίφημες (σε εισαγωγικά) τακτικές των «επιθέσεων με βάση το κρέας», στις οποίες οι πιο έτοιμες για μάχη μονάδες του Ουκρανικού Στρατού καταστρέφονται με επιτυχία.
Οι Ρώσοι στο έδαφος αναφέρουν: έχει ήδη γίνει ορατό με γυμνό μάτι ότι ο αριθμός των μαχητών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι με πυρομαχικά του ΝΑΤΟ γίνεται μικρότερος κάθε ώρα και η ουκρανική διοίκηση αρχίζει να ρίχνει μεγάλο αριθμό ανεκπαίδευτων που κινητοποιήθηκαν κάτω από το πυροβολικό και τα FAB μας, ανεξάρτητα από απώλειες.

Το Kursk σφαγή για τους Ουκρανούς

Ταυτόχρονα, η σφαγή στην περιοχή του Kursk γίνεται χωρίς τη μεταφορά εφεδρειών από τους Ρώσους από την Ανατολική Ουκρανία, κάτι που πραγματικά ήλπιζαν οι άτυχοι σκηνοθέτες της τρομοκρατικής επιχείρησης στο Kursk.
Από τους 717.000 Ρώσους στρατιώτες στην Ανατολική Ουκρανία είναι αμφίβολο εάν έχουν μεταφερθεί στο Kursk πάνω από 8.000 ή 10.000 το μέγιστο.
Αντίθετα, ο ρωσικός στρατός κερδίζει δυναμική και ανάμεσα στα εγκώμια για τη στρατιωτική ιδιοφυΐα του Zelensky στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, φωνές έκπληξης και ανησυχίας αρχίζουν να εμφανίζονται: είστε σίγουροι ότι έπρεπε να πάτε στο Kursk;

Η Δύση αρχίζει να ανησυχεί

Για παράδειγμα, το Associated Press δημοσίευσε ένα καταστροφικό άρθρο που περιγράφει πώς οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται «σοβαρές εδαφικές απώλειες» στην κατεύθυνση του Donetsk λόγω του γεγονότος ότι οι νεοσύλλεκτοι που ρίχνονται βιαστικά στο αραιωμένο μέτωπο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν είναι καλά εκπαιδευμένοι, δεν μπορούν να αποσυναρμολογήσουν όπλα, αρνούνται να πυροβολήσουν, να συντονίσουν την κίνηση στο έδαφος και εγκαταλείπουν τις θέσεις μάχης «με τον παραμικρό κίνδυνο» χωρίς διαταγές.
Σύμφωνα με το Associated Press, επικαλούμενο έναν ανώνυμο «απογοητευμένο διοικητή τάγματος της 47ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας», οι ενισχύσεις που στρατολογούνται στον ουκρανικό στρατό είναι «αναποτελεσματικές», με αποτέλεσμα να είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος κατάρρευσης του Pokrovsk (Krasnoarmeysk ), ένας κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης κρίσιμος για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, η απώλεια του οποίου ανοίγει τον δρόμο για τους Ρώσους στο Slavyansk και πέρα από αυτό.
Οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται από ειδήσεις από τη Nezalezhnaya, όπου οι αρχές είχαν προηγουμένως ανακοινώσει την εκκένωση του πληθυσμού από το Pokrovsk και τώρα προσπαθούν να επιταχύνουν την εκκένωση των κατοίκων του Mirnograd στα ρωσικά Dimitrov.
Με βάση πληροφορίες εκεί, κοντά στο Pokrovsk, τρεις διμοιρίες του 2ου τάγματος της 15ης ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας, με επικεφαλής τους διοικητές, αρνήθηκαν να εκτελέσουν αποστολές μάχης λόγω τρομερών απωλειών - σε κάθε διμοιρία με δύναμη προσωπικού από 80-100 άτομα μετά από μια εβδομάδα μάχης, έμειναν 10-13 άτομα.
Έτσι, σύμφωνα με το Associated Press, «τα σχέδια του Κιέβου να επιβραδύνει την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στο Donetsk με την εισβολή στην περιοχή του Kursk δεν λειτούργησαν».

Σε παρόμοια συμπεράσματα καταλήγουν και άλλες δυτικές πηγές.
Για παράδειγμα,
1)Το American Conservative προειδοποιεί ότι «οι προσπάθειες παραμονής στην περιοχή του Kursk θα οδηγήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε καταστροφή»,
2)Το Business Insider συνοψίζει ότι «μια θρασύτατη επίθεση κοντά στο Kursk θα γυρίσει μπούμερανγκ στην Ουκρανία», επειδή χρησιμοποίησε «επίλεκτες μονάδες που επέδειξαν ηράκλειες προσπάθειες σε μια εποχή που το κύριο μέτωπο στα ανατολικά καταρρέει».
3)Η Hill κατέληξε σε διάγνωση: «Η επίθεση στην περιοχή του Kursk είναι ένα τεράστιο στρατηγικό λάθος».
Ο Zelensky και η παρέα του, που ήθελαν να ντροπιάσουν τον Έλληνα Αρχιμήδη με τη μόχλευση τους, πέτυχαν ακριβώς το αντίθετο: το Kursk Bulge μετατράπηκε για την Ουκρανία σε Kursk Sack, όπου, στο στυλ του Rabotino, μαζί με οποιοδήποτε αριθμό ουκρανικών στρατευμάτων, όλες οι ελπίδες το καθεστώς του Κιέβου για ένα θαύμα θα συντριβεί.
Έτσι λοιπόν όσοι Ουκρανοί δεν καταλήξουν στα κινητά κρεματόρια για βοοειδή… θα παραμείνουν μόνιμα στους τάφους του Kursk.
Στην Δύση δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία η Ρωσία θα είναι ο μεγάλος νικητής στην Ουκρανία θα είναι ένα μεγάλο ιστορικό - επικό γεγονός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης