Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ζοφερή προειδοποίηση από τον Schwab του Great Reset - Προετοιμαστείτε για «μια εποχή σοκ», θα χαθεί νησιωτικό έθνος

Ζοφερή προειδοποίηση από τον Schwab του Great Reset - Προετοιμαστείτε για «μια εποχή σοκ», θα χαθεί νησιωτικό έθνος
Μια μεγάλη εκλογική χρονιά δεν θα σταματήσει την επαναλαμβανόμενη κρίση πολιτικής
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) είναι ένας καλά χρηματοδοτούμενος οργανισμός που πολλοί θεωρούν ότι ορίζει τις τύχες του κόσμου, λόγω των συμμετεχόντων και των αποφάσεων που λαμβάνονται.
Ο Klaus Schwab, βασικός δημιουργός της ιδέας του Great Reset, στα ελληνικά Μεγάλης Επαναφοράς, και το «φόρουμ» του διακηρύσσουν πώς θα αλλάξουν τις ζωές των μαζών εδώ και χρόνια.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το WEF δημοσίευσε ένα δυσοίωνο άρθρο, προειδοποιώντας ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για «μια εποχή γεγονότων σοκ» στο εγγύς μέλλον.
Το φόρουμ δήλωσε πριν από χρόνια ότι ένας από τους στόχους του ήταν να αφαιρέσει τον τίτλο της παγκόσμιας υπερδύναμης της Αμερικής.
«Από τη χαλάρωση της πανδημίας, η πραγματικότητα είναι ότι δεν είχαμε διαρκή παγκόσμια ηγεσία σε πολλά, και είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα.
Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι οι υπερδυνάμεις επιβαρύνονται τρομερά με παγκόσμιους πολέμους και εσωτερικές προκλήσεις», προειδοποίησε το WEF.
Μια παγκόσμια κυβέρνηση είναι η προτεινόμενη λύση τους.

Μια μεγάλη εκλογική χρονιά δεν θα σταματήσει την επαναλαμβανόμενη κρίση πολιτικής

Το WEF προειδοποιεί ότι η «παραπληροφόρηση» απειλεί «τη μεγαλύτερη εκλογική χρονιά στην ιστορία», εξ ου και η ανάγκη για παγκόσμια λογοκρισία τόσο στους δρόμους όσο και στο διαδίκτυο.
Το φόρουμ προειδοποιεί ότι η δημοκρατία παρακμάζει, σε μεγάλο βαθμό λόγω των πολιτικών που εφάρμοσε.
Η εμφύλια αναταραχή αυξάνεται και το WEF είναι προετοιμασμένο γι’ αυτό.
Επιπλέον, ήδη αναγνωρίζουν ότι κανείς δεν θα αποδεχθεί τα αποτελέσματα των εκλογών.
«Οι άνθρωποι έχουν αντεπιτεθεί σε όλα τα πολιτικά συστήματα, οδηγούμενοι από την πεποίθηση ότι πρέπει να υπάρχει καλύτερος, πιο αποτελεσματικός τρόπος διακυβέρνησης.
Στις περισσότερες χώρες, ακόμη και μετά την ψήφο τους, οι πολίτες θα συνεχίσουν να αμφισβητούν τους ηγέτες τους και αν έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίσουν τους πολλούς μας κινδύνους μετά την πανδημία», σημειώνει το άρθρο.
Με άλλα λόγια, ο λαός έχει γίνει απείθαρχος και στρέφεται κατά των κυβερνήσεων.

Μια πιο σύνθετη παγκόσμια κρίση ψυχικής υγείας

Αμέτρητες μελέτες δείχνουν ότι η ψυχική υγεία μειώθηκε δραστικά σε κάθε έθνος που εφάρμοσε lockdown.
Δύο χρόνια τρομοκρατίας 24/7, το κλείσιμο επιχειρήσεων και σχολείων, η απώλεια θέσεων εργασίας και η απομόνωση έχουν αλλάξει οριστικά την κοινωνία.
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ τώρα εκτιμά ότι υπάρχει «νέου τύπου άγχος που «οδηγεί σε μια αίσθηση αποξένωσης που δυσκολεύει τη λειτουργία και ακόμη και την αυτοκτονία».
Όσοι πιστεύουν τους ισχυρισμούς ότι ο κόσμος θα τελειώνει κάθε λίγα χρόνια έχουν αρρωστήσει.
Η υστερία της κλιματικής αλλαγής προκαλεί τον όλεθρο, όπως προορίζεται ώστε οι κυβερνήσεις να μπορούν να συνεχίσουν να δαπανούν για ένα απροσδιόριστο πρόβλημα χωρίς οι μάζες να αμφισβητούν τις αέναες δαπάνες τους.
Επίσης, έχουμε τους ισχυρισμούς ότι το 50% του εργατικού δυναμικού θα αντικατασταθεί με τεχνητή νοημοσύνη, αφήνοντας τον άνθρωπο εντελώς άχρηστο και «μίας χρήσης».

Μια εποχή γεγονότων σοκ

Ίσως το πιο δυσοίωνο κομμάτι σε αυτό το άρθρο είναι η εκτίμηση του Schwab ότι ο κόσμος βρίσκεται στο κατώφλι μιας «εποχής γεγονότων σοκ».
«Η διαρκής παγκόσμια ηγεσία, τα δημοκρατικά ιδανικά, η παγκοσμιοποίηση και οι φιλελεύθερες αξίες έχουν όλα σημαντικά αμφισβητηθεί και οι υπερδυνάμεις είναι υπερτεταμένες», ανέφερε το φόρουμ, προσθέτοντας περαιτέρω:
«Αυτή η περίοδος σύγχυσης σημαίνει ότι όλα μπορούν να συμβούν στην εποχή μας μετά την πανδημία.
Δείτε τους παγκόσμιους κινδύνους που θα επιδεινωθούν περαιτέρω από απροσδόκητα, αποσταθεροποιητικά γεγονότα σοκ».

Αυτά είναι τα τρία σημαντικά γεγονότα που βλέπει το WEF:

1. Μια νέα παγκόσμια εξτρεμιστική ομάδα εμφανίζεται
Ο κόσμος θα «αποσπαστεί με πολλούς μεγάλους πολέμους και την ηγεσία σε παρακμή», παρέχοντας στους υπέρμαχους της παγκοσμιοποίησης την ευκαιρία να εγκαταστήσουν μια «νέα εξτρεμιστική ομάδα».

2. Μια πανδημία στον κυβερνοχώρο –σκόπιμη
Το φόρουμ πιστεύει ότι αυτή η ομάδα θα εφαρμόσει την τεχνητή νοημοσύνη στη «νέα φάση της τρομοκρατίας».
Η μαζική παγκόσμια διακοπή της πληροφορικής τον Ιούλιο του 2024 οδήγησε σε ζημιές 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ήταν μια δοκιμή;
Το φόρουμ προειδοποιεί ότι θα πρέπει να περιμένουμε μια «μεγαλύτερη κλίμακα» κυβερνοεπιθέσεων που θα επιτεθούν σε τράπεζες, νοσοκομεία και εμπόρους λιανικής και θα οδηγήσουν σε διακοπή των υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο.
Οι πτήσεις θα επηρεαστούν και οι άνθρωποι θα αναγκαστούν να μείνουν στη θέση τους.

3. Η κλιματική αλλαγή διεκδικεί το πρώτο της νησιωτικό έθνος στη μετά την εποχή της πανδημίας
Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, το φόρουμ πιστεύει ότι ένα νησιωτικό έθνος θα χαθεί σύντομα λόγω της κλιματικής αλλαγής.
«Το σχέδιο COP28 για τη σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων μπορεί να διαρκέσει δεκαετίες και δεν είναι σαφές εάν οι παγκόσμιοι ηγέτες θα το ακολουθήσουν», σημειώνει.
Είναι πρόθυμοι να ενορχηστρώσουν ένα γεγονός που θα οδηγήσει σε μαζικό θάνατο και καταστροφή.
Μια ξεκάθαρη, αναγνωρίσιμη τραγωδία που μπορεί να κατηγορηθεί για το μεταβαλλόμενο κλίμα, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι η υστερία γύρω από την κλιματική αλλαγή είναι δικαιολογημένη.
Ποιος παγκόσμιος ηγέτης μπορεί να αμφισβητήσει την κλιματική αλλαγή εάν ή όταν χαθεί ένα νησιωτικό έθνος;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης