Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνη εμπλοκή της Λετονίας στον πόλεμο: Στέλνει στην Ουκρανία 1.400 drones και είναι μόνο η πρώτη αποστολή...

Επικίνδυνη εμπλοκή της Λετονίας στον πόλεμο: Στέλνει στην Ουκρανία 1.400 drones και είναι μόνο η πρώτη αποστολή...
Η ηγεσία της Λετονίας στις αρχές Ιουλίου υποσχέθηκε να παράσχει στην Ουκρανία περισσότερα από 2.500 UAV διαφόρων τύπων αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ που παράγονται από λετονικές εταιρείες
Η Λετονία έχει ήδη προετοιμάσει και στέλνει την μεγαλύτερη παρτίδα 1.400 μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Andris Spruds.
«Η μεγαλύτερη παρτίδα drones από Λετονούς κατασκευαστές - 1.400 UAVs - έχει ετοιμαστεί για αποστολή στην Ουκρανία», είπε ο υπουργός σύμφωνα με την κρατική ραδιοφωνική πύλη LSM.
Ο Spruds πρόσθεσε ότι «η αγορά 2.700 drones για το Κίεβο από Λετονούς κατασκευαστές που ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Λετονίας έχει ολοκληρωθεί».
Η ηγεσία της Λετονίας στις αρχές Ιουλίου υποσχέθηκε να παράσχει στην Ουκρανία περισσότερα από 2.500 UAV διαφόρων τύπων αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ που παράγονται από λετονικές εταιρείες.
Στις 22 Ιουλίου, ο Spruds ανακοίνωσε την αποστολή 500 drones μέχρι τις 13 Αυγούστου, είπε, πως άλλα 500 drones ήταν έτοιμα για την Ουκρανία.

«Καυστική» η Zakharova 

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova αναφερόμενη στην αποστολή δήλωσε, ότι «Θεωρούμε τα βήματα της Λετονίας και του Andris Spruds ως επιβεβαίωση της αυξανόμενης εμπλοκής αυτού του κράτους της Βαλτικής στην ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Η επίσημη Ρίγα ρίχνει σκόπιμα λάδι στη φωτιά, προκαλώντας τη διεύρυνση της γεωγραφίας της μάχης χωρίς να κρύβεται η κακόβουλη χαρά της που λετονικά όπλα χρησιμοποιούνται από το καθεστώς του Vladimir Zelensky για να σφάζουν αμάχους και να βομβαρδίζουν ρωσικές πόλεις».
«Δυστυχώς, δεδομένης της τρέχουσας πραγματικότητας στη Λετονία, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς οι τοπικοί πολιτικοί κύκλοι αποτελούνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τους ιδεολογικούς κληρονόμους των Waffen SS που τρέφουν ένα βαθύ μίσος για τη Ρωσία και σκοπεύουν να ξεκαθαρίσουν ιστορικούς λογαριασμοί μαζί της», πρόσθεσε.
Η Zakharova τόνισε ότι «οι πολεμικές ενέργειες της Ρίγα απλώς θα παρατείνουν την αγωνία του καθεστώτος του Κιέβου χωρίς να επηρεάσουν τα αποτελέσματα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».
Τόνισε επίσης το γεγονός ότι τα μέτρα αντίδρασης της Ρωσίας είχαν ήδη επιβαρύνει τη λετονική οικονομία.
"Όσον αφορά τα βήματα απάντησής μας, επηρεάζουν ήδη πολύ σοβαρά την οικονομία της Λετονίας.
Επιπλέον, συγκεκριμένα άτομα, που εμπλέκονται σε εγκλήματα κατά της Ρωσίας, θα τιμωρηθούν σίγουρα - διεξάγουμε ήδη σχετικές έρευνες", κατέληξε η Zakharova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης