Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιχείρηση καταστολής από τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις σε φυλακή στο Volgograd μετά από ομηρία κρατουμένων του ISIS

Επιχείρηση καταστολής από τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις σε φυλακή στο Volgograd μετά από ομηρία κρατουμένων του ISIS
Σύμφωνα με πρώτα στοιχεία, οι ειδικές δυνάμεις κατάφεραν να τραυματίσουν δύο από τους εισβολείς
Οι ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας ξεκίνησαν την επιχείρηση καταστολής στο σωφρονιστικό ίδρυμα IK-19, το οποίο είχε βρίσκεται σε καθεστώς ομηρίας από κρατούμενους, στην περιοχή του Volgograd αναφέρει το Mash στο Telegram.
Ομάδες ασθενοφόρων έφτασαν στην περιοχή. Οι τριγύρω δρόμο είναι αποκλεισμένοι.
Σύμφωνα με πρώτα στοιχεία, οι ειδικές δυνάμεις κατάφεραν να τραυματίσουν δύο από τους εισβολείς, γράφει η Baza.
Ένας όμηρος, υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Σωφρονιστικής Υπηρεσίας, αφέθηκε ελεύθερος και νοσηλεύεται στην εντατική καθώς φέρει τραύματα.

Όπως έγραφε το BN:

Κρατούμενοι από το πρωί της Παρασκευή 23/8 κρατούν ομήρους
 σε μια φυλακή στην περιφέρεια Volgograd της Ρωσίας όπου ένα μέλος του προσωπικού της φυλακής σκοτώθηκε, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS .
Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να δείχνει τουλάχιστον δύο επιτιθέμενους, ένας εκ των οποίων δήλωσε ότι ήταν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και ότι είχαν καταλάβει τον έλεγχο της φυλακής στην πόλη Σουροβικίνο.
Στο βίντεο φαίνονται τουλάχιστον τέσσερις ένστολοι υπάλληλοι των φυλακών να κείτονται ή να κάθονται μέσα σε λίμνες αίματος.
"Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης της πειθαρχικής επιτροπής, κατάδικοι πήραν το προσωπικό του σωφρονιστικού ιδρύματος ως ομήρους", ανέφερε η υπηρεσία φυλακών σε ανακοίνωσή της.
"Αυτή τη στιγμή λαμβάνονται μέτρα για την απελευθέρωση των ομήρων. Υπάρχουν θύματα".
Η φυλακή χαρακτηρίζεται ως σωφρονιστικό κατάστημα "σκληρού καθεστώτος" με δυνατότητα κράτησης έως 1.241 ανδρών κρατουμένων, σύμφωνα με τον ιστότοπο της υπηρεσίας φυλακών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης