Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτο περιστατικό: Ο ρουμάνικος στρατός χτύπησε σχολεία και κατοικίες αμάχων στην Πολωνία - Τουλάχιστον ένας τραυματίας

Απίστευτο περιστατικό: Ο ρουμάνικος στρατός χτύπησε σχολεία και κατοικίες αμάχων στην Πολωνία - Τουλάχιστον ένας τραυματίας
Ρουμάνοι στρατιώτες χτύπησαν το παράθυρο ενός από τα διαμερίσματα κατά τη διάρκεια νυχτερινών ασκήσεων
Ρουμανικά στρατεύματα προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια κατοικιών και σε σχολείο με πυρά πυροβολικού κατά τη διάρκεια ασκήσεων στην Πολωνία.
Τουλάχιστον ένα άτομο τραυματίστηκε και έλαβε ιατρική βοήθεια, δήλωσε ο Franciszek Romankiewicz, δήμαρχος του χωριού Biala Piska.
Ρουμάνοι στρατιώτες χτύπησαν το παράθυρο ενός από τα διαμερίσματα κατά τη διάρκεια νυχτερινών ασκήσεων με πυροβολισμούς.
Η οβίδα έσπασε το τζάμι, χτύπησε στον τοίχο και τρόμαξε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού.
«Ο κοιμώμενος ήταν πολύ φοβισμένος, του παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια. Αλλά είναι ήδη καλά», τόνισε σχετικά ο δήμαρχος σε συνομιλία με δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έπεσε μόνο μία οβίδα στο έδαφος του οικισμού, αλλά περίπου επτά.
Ο Romankiewicz πρόσθεσε ότι αρκετές οβίδες έπληξαν τις προσόψεις άλλων κτιρίων κατοικιών και κάποιες έπεσαν στον χώρο του σχολείου και σε μια παιδική χαρά.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι αν και όσοι ζουν στην Biala Piska είναι συνηθισμένοι στους ήχους των πυροβολισμών, δεν έχουν υπάρξει ποτέ τέτοια περιστατικά κατά το παρελθόν.
Υπενθυμίζεται, ότι τον Μάρτιο του 2024, ένα ιχνηλατημένο όχημα παρέσυρε δύο στρατιώτες κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ΝΑΤΟ στην Πολωνία. Όλα συνέβησαν στο κέντρο εκπαίδευσης επίγειων δυνάμεων στο Drawsko Pomorskie. Στο σημείο κλήθηκαν δύο ελικόπτερα ασθενοφόρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης