Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνία Putin με Pashinyan - Χείρα βοηθείας από Ρωσία για ειρήνη μεταξύ Αζεμπαϊτζάν και Αρμενίας

Επικοινωνία Putin με Pashinyan - Χείρα βοηθείας από Ρωσία για ειρήνη μεταξύ Αζεμπαϊτζάν και Αρμενίας
Ο Ρώσος πρόεδρος είχε προαναγγείλει την επικοινωνία με τον Αρμένιο πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη (18-19/8) επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν.
Σχετικά Άρθρα
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Nikol Pashinyan, είχε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Επισημαίνεται πως ο Ρώσος πρόεδρος είχε προαναγγείλει την επικοινωνία με τον Αρμένιο πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη (18-19/8) επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν.
Οι δύο ηγέτες «συνέχισαν να συζητούν για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στον απόηχο των συνομιλιών του Vladimir Putin με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Μπακού», ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του. «Η ρωσική πλευρά επιβεβαίωσε εκ νέου την ετοιμότητά της να παράσχει περαιτέρω βοήθεια στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν στις προσπάθειές τους να εργαστούν για μια συνθήκη ειρήνης, να προωθήσουν την οριοθέτηση και οριοθέτηση των συνόρων και να ξεμπλοκάρουν τις οδούς μεταφοράς» μεταξύ των δύο χωρών του Νοτίου Καυκάσου.
Μιλώνντας πριν λίγες ημέρες απο το Μπακού, ο Vladimir Putin υπογράμμισε ότι μια σταθερή ειρήνη στον Νότιο Καύκασο θα ανταποκρίνεται στα συμφέροντα όλων των ανθρώπων σε ολόκληρη την περιοχή και η Ρωσία θα συμβάλει κάθε δυνατή στη διαδικασία. Η Μόσχα είναι έτοιμη να συμβάλει στην υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ερεβάν και Μπακού και να βοηθήσει στην οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των δύο γειτόνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης