Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαφος ο Medvedev: Η Ουκρανία στράφηκε στον ... σατανισμό για να ξεπεράσει τη σοβιετική αθεΐα

Κόλαφος ο Medvedev: Η Ουκρανία στράφηκε στον ... σατανισμό για να ξεπεράσει τη σοβιετική αθεΐα
Το Κίεβο φαίνεται να ακολουθεί μια πιο ακραία προσέγγιση από τους Σοβιετικούς σχετικά με τις θρησκείες, τονίζει ο Medvedev
Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Dmitry Medvedev καταδίκασε τις πρόσφατες ενέργειες της Ουκρανίας κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC) ως «σατανισμό» , στο πλαίσιο μιας απόπειρας του Κιέβου «να ξεπεράσει την αθεΐα της σοβιετικής περιόδου».
Στη σκληρή δήλωση που παραχώρησε, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας υπογράμμισε ότι ενώ η Σοβιετική Ένωση, παρά την αθεϊστική της στάση, δεν απαγόρευε τις θρησκείες, οι σημερινές ουκρανικές αρχές, τις οποίες ονόμασε «νεοναζί», φαίνεται να ακολουθούν μια πιο ακραία προσέγγιση.
«Αυτή η άθλια ιστορία ξεκίνησε, όπως γνωρίζουμε, από τον Poroshenko», υπενθύμισε ο Medvedev.
Κατηγόρησε τους Ουκρανούς αξιωματούχους ότι εξαπέλυσαν μια εκστρατεία λάσπης κατά της ορθόδοξης εκκλησίας, μια εκστρατεία που αποδίδει στον πρώην πρόεδρο Petro Prososhenko.
«Για να ακολουθήσει τις δικές του φιλοδοξίες και να εκλεγεί πρόεδρος της Ουκρανίας, συμφώνησε με τη Δύση για διάσπαση της Ορθοδοξίας και τη δημιουργία του αιρετικού PCU», εξήγησε ο Medvedev.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης