Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσική αντεπίθεση στο Kursk: Η Βόρεια Στρατιά διέλυσε 9 ουκρανικές ταξιαρχίες εφέδρων στα σύνορα

Ρωσική αντεπίθεση στο Kursk: Η Βόρεια Στρατιά διέλυσε 9 ουκρανικές ταξιαρχίες εφέδρων στα σύνορα
Τράπηκαν σε φυγή ουκρανικές ταξιαρχίες εφέδρων που κατευθύνονταν προς τα σύνορα
H Βόρεια Στρατιά της Ρωσίας απέτρεψε την ενίσχυση των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή του Kursk, καταστρέφοντας ή τρέποντας σε φυγή ταξιαρχίες εφεδρικών μονάδων που κατευθύνονταν προς τα σύνορα.
Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, πραγματοποιήθηκαν επιτυχημένα πλήγματα σε συγκεντρώσεις εννέα ταξιαρχιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ταυτόχρονα.
«Οι εντοπισμένες συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού μονάδων τεσσάρων μηχανοκίνητων δύο αερομεταφερόμενων ταξιαρχιών επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και τριών ταξιαρχιών εδαφικής άμυνας ηττήθηκαν», όπως ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου.
Διευκρινίζεται ότι αυτές οι δυνάμεις προσπαθούσαν να συγκεντρωθούν κοντά στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας για να προχωρήσουν στη συνέχεια για να ενισχύσουν τους μαχητές που έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή του Kursk μετά την αυτοκτονική ανακάλυψη στις 6 Αυγούστου 2024.
Νωρίτερα, το KP.RU ανέφερε ότι δύο ομάδες μαχητών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων εξοντώθηκαν στην περιοχή του Kursk και ένας στρατιώτης συνελήφθη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης